Siguresat dhe stafetë Toyota HiAce (H200; 2005-2013)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e pestë të Toyota HiAce (H200) përpara një ndërrimi të fytyrës, prodhuar nga viti 2004 në 2013. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota HiAce 2005, 2006, 2007, 2008. 6>Struktura e siguresave Toyota HiAce 2005-2013

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Toyota HiAce është siguresa #23 "CIG" në kutia e siguresave të panelit të instrumentit.

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën panel instrumentesh, nën mbulesë.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri Ampi Qarku
1 - - -
2 ACCL INT LCK 25 -
3 WIP 25 Fshirëset e xhamit
4 RR WIP-WSH 15 Fshirësit dhe rondele e xhamit të pasmë
5 WSH 20 Fshirës dhe rondele e dritareve, fshirëse dhe rondele e xhamit të pasmë
6 ECU-IG 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar, sistemi automatik i kontrollit të bllokimit të ndërrimit të transmisionit, sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i mbylljes së dyerve rrëshqitëse, karburanti me shumë portasistemi i injektimit/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale, sistem komunikimi i shumëfishtë
7 GAUGE 10 Masat dhe njehsorët, mbrapa dritat sinjalizuese, dritat e ndalimit/të pasme, dritat rezervë, shkyçja e xhamit të pasmë, tifozët elektrikë të ftohjes, sistemi i karikimit, sistemi i ajrit të kondicionuar, xhamat elektrikë
8 OBD 7.5 Sistemi i diagnostikimit në bord
9 STOP 10 Dritat e sinjalit të pasmë të kthesës, dritat e ndalimit/të pasme, dritat rezervë, dritat e ndalimit të montuara lart
10 - - -
11 DOOR 30 Xhama me energji elektrike, sistemi i mbylljes elektrike te dyerve
12 RR HTR 15 Sistemi i ajrit të kondicionuar
13 - - -
14 FR MJEGULL 10 / 15 Drita e përparme e mjegullës
15 AM1 30 Të gjithë përbërësit në siguresat "ACC" dhe "CIG" , sistemi i nisjes
16 TAIL 10 Pozicioni i përparmë n dritat, dritat sinjalizuese të pasme, dritat e ndalimit/të pasme, dritat rezervë, dritat e targave, ora, drita e panelit të instrumenteve, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
17 PANEL 10 Drita e panelit të instrumenteve
18 A/C 10 Klima të kondicionuarsistem
19 - - -
20 - - -
21 - - -
22 - - -
23 CIG 15 Çakmak
24 ACC 7,5 Pasqyra elektrike e pamjes së pasme, sistemi i kontrollit automatik të bllokimit të ndërrimit të transmisionit
25 - -
26 ELS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
27 AC100V 15 -
28 RR FOG 15 Dritat e pasme të sinjalistikës së kthesës, dritat e ndalimit/të pasme, dritat rezervë
29 - - -
30 IGN 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/injektim i karburantit me shumë porte sistemi, sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes, sistemi i airbagëve SRS
31 MET IGN 10 Matësat dhe njehsorët

Emri Amp Carcuit
1 POWER 30 Power windows
2 DEF 30 Defokusues i xhamit të pasmë
3 - - -
Rele
R1 Ndezja(IG1)
R2 Ngrohës (HTR)
R3 Flasher

Relay Box

The kutia e stafetës ndodhet nën panelin e instrumenteve, pas kapakut.

Kutia e stafetës së ndarjes së pasagjerëve
Emri Amp Circuit
1 HEAD LL 15 -
2 KOKA RL 15 -
3 KOKA LH 15 Fare në të majtë
4 Koka RH 15 Feneri djathtas
5 ST 7.5 Sistemi i nisjes , sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, matësat dhe njehsorët
6 A/C Nr.3 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
7 - - -
Rele
R1 -
R2<2 3> Fare (HEAD)
R3 -
R4 Starter (ST)
R5 (OSV)
R6 -
R7 Drita e përparme e mjegullës (FR FOG)
R8 Tufë e kompresorit të kondicionerit (MGCLT)
R9 (INJ/IGN)

Kutitë e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Amp Qarku
1 A/F 15 1TR-FE, 2TR-FE: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistemi sekuencial i injektimit të karburantit me shumë porta
1 EDU 25 1KD-FTV, 2KD-FTV, 5L-E: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
2 HAZ-HORN 15 Bori, ndezës urgjence
3 EFI 20 1TR-FE, 2TR-FE: Pompë karburanti e kontrolluar elektronikisht, sistem injektimi me shumë porte/ sistem sekuencial i injektimit të karburantit me shumë porte, sistem elektronik i kontrollit të mbytjes
3 EFI 25 1KD-FTV, 2KD-FTV , 5L-E: Pompë karburanti e kontrolluar elektronikisht, injektim karburanti me shumë porta sistemi jonik/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes
4 - - -
5 ALT 140 Të gjithë komponentët në siguresat "MAIN3", "FAN1", "FAN2" dhe "GLOW"
5 ALT 150 Furgon frigorifer: Të gjithë komponentët në "MAIN3", "FAN1", "FAN2" dhe "SHKËLQIM"siguresat
6 A/PUMP 50 1TR-FE, 2TR-FE: Sistemi i kontrollit të shkarkimeve
6 GLOW 80 1KD-FTV, 2KD-FTV, 5L-E: Sistemi i shkëlqimit të motorit
7 MAIN 3 50 Të gjithë komponentët në siguresat "A/F", "HAZ-HORN" dhe "EFI"
8 FAN 2 50 Tifozët elektrikë ftohës
9 FAN 3 30 1KD-FTV, 2KD-FTV, 5L-E: Tifozët elektrikë ftohës
10 FAN 1 50 Tifozët elektrikë ftohës
11 PTC1 50 1KD-FTV, 2KD-FTV: Ngrohës PTC
12 MAIN4 120 Të gjithë komponentët në "WELCAB", "AC100V", "RR FOG", "RR HTR", "OBD", "STOP", "AMI", "DOOR", "FR FOG", "PWR", "DEF", "ELS" , siguresat "TAIL", "PANEL", "ECU-IG", "WIP", "WSH", "GAUGE", "RR WIP-WSH"dhe "A/C"
13 - - -
14 HTR 40 Sistemi i ajrit të kondicionuar
15 - - -
16 RR CLR 30 Klima e pasme
17 PTC2 50 1KD-FTV, 2KD-FTV: Ngrohës PTC
Rele
R1 1TR-FE, 2TR-FE: Kondicioner i pasmë (RR CLR)
R2 1KD-FTV, 2KD-FTV, 5L-E: Shkëlqimi i motoritsistemi (GLOW)
R3 1KD-FTV, 2KD-FTV, 5L-E: Kondicioner i pasëm (RR CLR)
R4 1KD-FTV, 2KD-FTV: Ngrohës PTC (PTC2)
R5 Tifozët elektrikë ftohës (FAN1)
R6 1KD-FTV, 2KD-FTV: Ngrohës PTC (PTC1)
R7 Tifozët elektrikë ftohës (FAN2)

Kutia e siguresave shtesë

Motori Kutia e siguresave shtesë të ndarjes
Emri Ampi Qarku
1 ECU-B 10 Sistem komunikimi multipleks, sistem mbyllës i dyerve me rrëshqitje, sistem klimatizimi, sistem telekomandimi me valë
2 ETCS 10 1TR-FE (nga prilli 2012), 2TR-FE: Sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes
2 A/F 15 1KD-FTV me DPF: ngrohës A/F, pompë karburanti e kontrolluar elektronikisht
3 PSD 25 Rrëshqitje doo r sistem më afër
4 ABS SOL 25 Sistemi kundër frenave
5 TVSS 15 -
6 DOME 10 Dritat personale, dritat e brendshme, dritat hapëse, matësat dhe njehsorët
7 RADIO 15 Audiosistemi
8 ALT-S 7.5 Ngarkimi
9 D.C.C 30 Të gjithë komponentët në siguresat "RADIO" dhe "DOME"
10 HEAD 40 Fare
11 ABS MTR 40 Anti -sistemi i frenave të kyçjes
12 - - -
13 RR DOOR 30 Sistemi mbyllës i dyerve rrëshqitëse
14 AM2 30 Të gjithë komponentët në siguresat "IGN" dhe "MET IGN", sistemi i nisjes, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
15 - - -
16 - - -
17 - - -
18 - - -
19 - - -

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.