Siguresat Toyota Yaris Hybrid / Echo Hybrid (XP130; 2012-2017)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e tretë Toyota Yaris Hybrid / Toyota Echo Hybrid (XP130), prodhuar nga 2012 deri në 2017. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Yaris Hybrid 2012, 2013 , 2014, 2015, 2016 dhe 2017 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Toyota Yaris Hybrid / Echo Hybrid 2012-2017

Siguri i çakmakut (prizë elektrike) në Toyota Yaris Hybrid / Echo Hybrid është siguresa #15 " CIG" në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën panelin e instrumenteve (në anën e majtë ), prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri Amperi Qarku
1 BISHT NR.2 10 Dritat e pozicionit të përparmë, dritat e pasme, licenca pl ate dritat
2 PANEL 5 Dritat e panelit të instrumentit, treguesi manual i nivelimit të fenerëve, matësi dhe njehsorët
3 DERË R/R 20 Dritare elektrike
4 DOOR P 20 dritaret energjetike
5 ECU-IG NR.1 5 Shkyçja e xhamit të pasmë, ECU e trupit kryesor, sistemi i frenave, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, ndërrimisistemi i kontrollit të bllokimit, sistemi audio, fshirëset e xhamit
6 ECU-IG NR.2 5 Timoni elektrik sistemi
7 A/C 7,5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
8 GAUGE 10 Dritat rezervë, sistemi i kontrollit të kyçit të ndërrimit, dritat rikujtuese të rripit të pasmë, pasqyra e brendshme kundër shkëlqimit automatik, hibrid transmetimi, sistemi audio, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sensori i shiut
9 WASHER 15 Fshirës dhe rondele xhamash
10 Fshirëse 20 Fshirës dhe larëse xhamash
11 Fshirësi RR 15 Fshirësja e xhamit të pasmë
12 P/ W 30 Dritare elektrike
13 DERË R/L 20 Dritaret energjetike
14 DERA 20 Dritaret energjetike
15 CIG 15 Priza elektrike
16 ACC 5<2 2> ECU e trupit kryesor, pasqyrat e jashtme të pamjes së pasme, sistemi audio, Stop & amp; Sistemi i ndezjes, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit
17 D/L 25 Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve
18 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord
19 FOG RR 7,5 Drita e pasme e mjegullës, matësi dhe matësit
20 STOP 7,5 Startersistemi, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit, sistemi i frenave, dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart
21 AM1 7,5 Nuk ka qark
22 FOG FR 7,5 Dritat e përparme të mjegullës, matësi dhe matësit
23 D-D/L 25 D-D/L
24 SHADE 25
25 S-HTR 15 Ngrohësit e sediljeve

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit №1

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit №1
Emri Amper Qarku
1 EFI MAIN 20 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale, EFI NO.2
2 HORN 10 Bor
3 IG2 10 IG2 NR.2, METER, IGN
4 KEMBIMI 5 Sigur rezervë
5 REZERIMI 7,5 S siguresa parre
6 KEMBIMI 30 Sigur rezerve
7 EFI NR.2 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit me shumë porte të vazhdueshme
8 H-LP RH-LO 10 Fareni i djathtë (rreza e ulët)
9 H- LP LH-LO 10 Fare në të majtë (rreze të ulët), nivelim manual i fenerëvethirrni
10 FOG FR NO.2 7,5 Dritat e përparme të mjegullës
11 IG2 NR.2 10 Hyrja inteligjente & sistemi i nisjes, sistemi i ndezjes me butona, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i airbagëve SRS, sistemi i bllokimit të timonit, dritat e ndalimit
12 DOME 15 Sistemi audio, ECU e trupit kryesor, dritat personale, dritat e pusit të këmbëve
13 ECU-B NR.1 5 ECU e trupit kryesor, hyrje inteligjente & amp; sistemi startues
14 METER 7,5 Matësi dhe njehsorët
15 IGN 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
16 H-LP RH-HI 5 Fare në të djathtë (rreze të gjatë)
17 H- LP LH-HI 5 Fareni i majtë (rreza e lartë), matësi dhe matësit
18 D/ L NR.2 25 Bllokues me energji elektrike
19 HAZ 10 Blicët e urgjencës
20 ETCS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
21 ABS Nr.1 20 Sistemi i frenave
22 ALB W/PMP 30 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
23 H-LP- KRYESORE 20 H-LPLH-LO, H-LP RH-LO, H-LP LH-HI, H-LP RH-HI
24 ABS MTR NR.1 30 Sistemi i frenave
25 P/I 50 EFI- KRYESORE, BORË, IG2
26 ECU-B NR.2 5 Sistemi i ajrit të kondicionuar, matësi dhe njehsorët , hyrje inteligjente & sistemi i nisjes, sistemi i fillimit me butonin e shtypjes
27 AM2 7,5 Nise sistemin
28 DRL 7,5 Dritat e ditës
29 STRG LOCK 20 Sistemi starter
30 ABS NO.2 7,5 Sistemi i frenave
31 AMP 15 Sistemi audio
32 IGCT- KRYESORE 30 IGCT NR.2, IGCT NO.3, IGCT NO.4, PCU, BATT FAN
33 D/C CUT 30 DOME, ECU-B NR.1
34 PTC HTR NR.1 30 Pa qark
35 PTC HTR NR.2 30 Nuk ka qark
36 FAN 30 Tifoz elektrik ftohës
37 PTC HTR NO.3 30 Pa qark
38 DEF 25 MIR HTR, shkumëzues i xhamit të pasmë
39 MIR HTR 10 Defoktor i vogël me pamje të pasme të jashtme
40 BATT FAN 10 Tifoz i ftohjes së baterisë
41 IGCT NO.2 10 Hybridsistem
42 IGCT NR.4 10 Sistemi hibrid
43 PCU 10 Sistemi hibrid
44 IGCT NR.3 10 Sistemi hibrid

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit №2

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në Kutinë e siguresave në ndarjen e motorit №2
Emri Amperi Qarku
1 DC/DC 100 Sistemi hibrid
2 ABS MTR NR.2 30 Sistemi i frenave
3 HTR 40 Sistemi i ajrit të kondicionuar
4 EPS 50 Sistemi elektrik i drejtimit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.