Siguresat dhe reletë Toyota Tacoma (2001-2004).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë të Toyota Tacoma pas një ndërrimi të fytyrës, prodhuar nga viti 2000 në 2004. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Tacoma 2001, 2002, 2003 dhe 2004 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Toyota Tacoma 2001-2004

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Toyota Tacoma janë siguresa #2 "ACC" (Çakmaku) në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit dhe siguresa # 19 "PWR OUTLET" (Prizë elektrik) në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Vështrim i përgjithshëm i ndarjes së pasagjerëve

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në anën e shoferit të panelit të instrumenteve, prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri Amp Përcaktimi
1 - - Nuk përdoret
2 ACC 15 Çakmaku, ora, pasqyrat e pasme me energji elektrike, dritat rezervë, sistemi i kyçjes së ndërrimit automatik të transmisionit, sistemi i airbagëve SRS, paratensionuesit e rripave, sistemi audio i makinës
3 ECU-IG 15 Sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i bllokimit automatik të ndërrimit të transmisionit, airbag SRSsistemi
4 GAUGE 10 Sistemi i dritave të drejtimit të ditës, dritat rezervë, sistemi i kontrollit të lundrimit, pjesa e pasme sistemi i bllokimit të diferencialit, sistemi i transmisionit automatik i kontrolluar elektronikisht, sistemi i ndezjes, sistemi i karikimit, sistemi i ajrit të kondicionuar
5 ECU-B 7.5 Drita paralajmëruese SRS, sistemi i ajrit të kondicionuar
6 TURN 10 Dritat e sinjalistikës së drejtimit, ndezësit e urgjencës
7 IGN 7.5 Masat dhe njehsorët, sistemi i airbagëve SRS, paratensionuesit e rripave, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistem sekuencial i injektimit të karburantit me shumë porta
8 HORN.HAZ 15 Blices emergjente, bori
9 WIPER 20 Fshirës dhe rondele e xhamit
10 - - I pa përdorur
11 STA 7.5 Tufë sistemi i anulimit të fillimit, sistemi i nisjes
12 4WD 20 A.D.D. sistemi i kontrollit, sistemi i kontrollit me katër rrota, sistemi i bllokimit të diferencialit të pasmë
13 - - I pa përdorur
14 STOP 10 Stop dritat, ndalesa e montuar lart, sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi kundër frenave, multiport sistemi i injektimit të karburantit/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale
15 POWER 30 Xhamat elektrikë, energjiasedilja

Stafetë
R1 Flasher
R2 Releja e energjisë (dritaret me energji elektrike, sedilja elektrike)

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresat dhe stafetën në ndarjen e motorit
Emri Amp Përcaktimi
1 DRL 7.5 Sistemi i dritave gjatë ditës
2 HEAD ( RH) 10 Feneri djathtas
2 KOKA (HI RH) 10 me DRL: Feneri i djathtë (drita e gjatë), drita treguese e rrezeve të gjata
3 KOKA (LH) 10 Fareni i majtë
3 KOKA (HI LH) 10 me DRL: Feneri i majtë (rreza e gjatë)
4 KOKA (LO RH) 10 me DRL: Feneri i djathtë (rreza e ulët)
5 KOKA (LO LH) 10 me DRL : Feneri i majte (drite te ulet)
6 TAIL 10 Dritat e pasme, dritat e targave
7 - - Nuk është përdorur
8 A.C 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar
9 - - Nuk është përdorur
10 - - Nuk përdoret
11 - - Joe përdorur
12 - - Nuk është përdorur
13 - - Nuk përdoret
14 ECTS 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit me shumë porta të njëpasnjëshme
14 FOG 15 Drita e mjegullës
15 DOME 15 Sistemi audio makine, drita e brendshme, ora, dritat personale, drita kortezioni e dyerve, dita sistemi i dritave, matësat dhe matësit
16 OBD 7.5 Sistemi i diagnostikimit në bord
17 EFI 20 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
18 ALT-S 7.5 Sistemi i karikimit
19 PWR OUTLET 15 Prizë elektrike
20 - - Nuk përdoret
21 - - Nuk përdoret
22 ABS 60 Sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi "AUTO LSD" tem, sistemi i kontrollit të stabilitetit të automjetit
23 ALT 120 Të gjithë komponentët në "CAM1", "HEATER", Siguresat "A.C", "TAIL", "ALT-S" dhe "PWR OUTLET"
24 HEATER 50 Të gjithë komponentët në siguresën "A.C"
25 AM1 40 Sistemi i nisjes
26 J/B 50 Të gjithë komponentët në "POWER", "HORN-HAZ", "STOP"dhe siguresat "ECU-B"
27 AM2 30 Sistemi i ndezjes, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/karburant i njëpasnjëshëm sistemi i injektimit
28 ABS2 30 pa sistemin e kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit: Sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të tërheqjes , Sistemi "AUTO LSD", sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit
28 ABS2 50 me sistemin e kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit: Sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi "AUTO LSD", sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit
Rele
R1 Starter
R2 Ngrohës
R3 I pa përdorur
R4 Prapa
R5 Jo i përdorur
R6 Prizë elektrike
R7 Rele EFI
R8 Fareni
R9 Zbutës

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.