Siguresat dhe reletë BMW 3-Seria (E46; 1998-2006)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e katërt të BMW 3-Series (E46), prodhuar nga viti 1998 deri në 2006. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të BMW 3-Series 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 dhe 2006 (316i, 318i, 318d, 320i, 320d, 323i, 325i, 328i, 330i, merrni informacione për panelet dhe vendndodhjet e brendshme të 330). mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitjen e siguresave) dhe stafetën.

Struktura e siguresave BMW 3-Series 1998-2006

Kutia e siguresave në ndarja e dorezës

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Hapni ndarjen e dorezës, ktheni dy kapëset dhe tërhiqeni panelin poshtë për të hyrë te siguresat.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e dorezës

A Përbërësit e mbrojtur
1 - Nuk përdoret
2 - Nuk është përdorur
3 - Nuk është përdorur
4 - Nuk përdoret
5<2 3> 5 Releja e borisë
6 5 Drita e pasqyrës së grimit, ana e shoferit

Drita e pasqyrës së kozmetikës, në anën e pasagjerit

Njësia e kontrollit të kapakut të butë të konvertueshme 7 5 Njësia e kontrollit të radios

Përforcuesi ajror AM/FM (me kyçje qendrore me telekomandë)

Njësia e kontrollit të monitorit në bord

Tingulli hapësinorkomponentët 101 50 03.1998-09.1998: Ventilator elektrik 102 80 MSS54:

Mbanësi i siguresave, elektronika e motorit (siguresa nr.5 (30A))

Rele DME

Njësia e kontrollit të elektronikës dixhitale të motorit

Njësia e kontrollit SMG

MS43:

Bartësi i siguresave, elektronika e motorit (siguresa nr.5 (30A ))

Rele DME

Njësia e kontrollit të elektronikës dixhitale të motorit

Njësia e kontrollit të transmisionit

BMS46, MS42: terminali B+

ME9: B+ distributor potencial 103 - Nuk është përdorur 104 100 Releja e parangrohësit 105 50 Çelësi i ndezjes

Taza diagnostikuese 106 50 Çelësi i ndezjes

Njësia e kontrollit të qendrës së ndërrimit të dritës 107 50 Moduli i rimorkios

Njësia e kontrollit të qendrës së ndërrimit të dritës

Kutia e pasme e siguresave

Kutia e pasme e siguresave
A Përbërësit e mbrojtur
108 200 Sigurimi: 35- 71, 101-107
203 100 DDE rele

Mbanësi i siguresave, elektronika e motorit (siguresa nr.4 (30A) - DDE4.0 ose EGS Kontrolli i transmisionit GM5)

Mbajtësit e stafetës (Pas kutisë së dorezave)

Mbajtësit e stafetës (Pas kutisë së dorezave )
Komponent
K2 Rele bori
K4 03-1998-09.1998: Rele e ventilatorit të ngrohjesIHS
K19 që nga 09.1998: Rele, kompresor A/C
K47 Mjegull stafetë e dritës
K96 Releja e pompës së karburantit 1

K4 – Releja e ventilatorit të ngrohjes IHS ( pjesa e pasme e konzollës qendrore; që nga 09.1998)

K6 – Moduli i larjes së fenerëve

Pas kutisë së dorezave

K19 – Rele, kompresor i ajrit të kondicionuar (03.1998-09.1998)

Prapa kutia e dorezave

K13 – Releja e shkumëzimit të xhamit të pasmë

Sallon, Coupe (në anën e djathtë të ndarjes së bagazhit)

Touring (në anën e djathtë të bagazhit)

Konvertible (Seksioni anësor djathtas (paneli i zbukurimit u hoq) (K13, K99 – Releja e pasme e shkumëzimit))

Kompakte (Në kutia e elektronikës nën njësitë e kontrollit)

K90 – Stafetë, ngasja e xhamit të pasmë (Touring)

Prapa e pusit të këmbës së djathtë

K96 – Releja e pompës së karburantit 1 (SHBA, MSS54)

Seksioni anësor djathtas (paneli i zbukurimit u hoq)

Kutia e elektronikës (në kompatën e motorit rtment)

K11 – Rele fshirëse

Ana e pasme LH e ndarjes së motorit në kutinë elektronike

K2003 – DDE rele

DDE3.0 (Diesel Electronics)

DDE4.0 (Diesel Electronics)

M47/TU, M57/TU

A8682 – Mbajtës i siguresave, elektronika e motorit

K2283 – Rele parangrohës

DDE3.0 (Elektronikë me naftë )

DDE4.0 (DieselElektronikë)

K5360 – Rele, pompë hidraulike (SMG)

K6300 – Rele DME

BMS46, ME9, MS42. MS43, MS45, MSS54

N46

K6304 – Stafetë e pompës dytësore të ajrit

K6316 – Stafetë, ingranazh i ndryshueshëm i kohës së valvulave

ME9 (Në kutinë e ujit djathtas (bateria e hequr))

N46

K6318 – Rele pompe hidraulike, SMG

K6325 – Reletë e dritës mbrapsht

MS42, BMS46, MS43, ME9, MS45

N46

M47/TU, M57/TU

K6326 – Terminali i stafetës së shkarkuesit 15

MS42, BMS46, ME9

N46

K6327 – Rele, injektorë karburanti

MS43, MSS54, MS45

K18363 – Rele, maja e konvertueshme 1

Pas kutisë së dorezave

ndërprerësi

Ndërfaqja

Kompjuter navigimi

Marrës GPS

Transmetues/karikues elektronik

Buton, i mbyllur i butë i konvertueshëm

Telefon i ndërfaqes bazë

Hyrja zanore

Diversiteti

Kutia e nxjerrjes

Njësia e kontrollit telematik (TCU-Everest)

Elektronike universale karikimi dhe moduli pa duar (ULF) 8 5 Ingranazhet mekanike sekuenciale 9 5 deri në 03.2001 (BMS46):

Njësia e kontrollit të modulit të përgjithshëm

Njësia e kontrollit të qendrës së ndërrimit të dritës

Kontrolli i lundrimit modul

Çelësi i dritës së frenave

Strumë volute

03.1998-09.1999 (MS42 ose DDE3.0):

Strumë volute

Të përgjithshme njësia e kontrollit të modulit

Çelësi i dritës së frenave

Njësi i kontrollit të qendrës së ndërrimit të dritës

09.1999-03.2001 (MS42, MS43, MSS54, DDE3.0, DDE4.0):

Sundër volute

Njësia e kontrollit të modulit të përgjithshëm

Çelësi i dritës së frenave

Njësia e kontrollit të qendrës së ndërrimit të dritës

Njësiti i tufës

që nga 03.2001:

Volute Spring

Moduli i përgjithshëm njësia e kontrollit

Çelësi i dritës së frenave

Njësi i kontrollit të qendrës së ndërrimit të dritës

Moduli i çelësit të tufës 10 5 Njësia e kontrollit të grupit të instrumenteve 11 5 Sistemi i shumëfishtë i kufizimit II:

Sensori për Airbag anësor LH (satelit)

Sensor për airbag anësor RH (satelit)

Njësi kontrolli i sistemit të shumëfishtë të frenimit

Sensor i sallës, sedilja e shoferitLidhja e rripit

Sensori i sallës, shtrëngimi i rripit të sigurimit të pasagjerit (SHBA)

Kontrolli elektronik i sediljes

Sistemi i mbajtjes së shumëfishtë III/IV:

Kontrolli i sistemit të fiksimit të shumëfishtë njësia

Sensori i sallës, shtrëngimi i rripit të sigurimit të shoferit

Kontrolli elektronik i sediljeve

Sensori i sallës, shtrëngimi i rripit të sigurimit të pasagjerit (SHBA) 12 7.5 03.1998-09.1999: Ndërprerësi i hijes së diellit

që nga 09.1999: Qendra e ndërrimit 13 7.5 që nga 03.2000: Sensori i rrotullimit 14 5 Njësia e kontrollit elektronik të imobilizatorit

Bllokimi i ndërruesit të marsheve 15 5 Sensori i shiut

Njësia e kontrollit të fshirjes/larjes me ndërprerje, mbrapa (Touring) 16 - Jo përdorur 17 - Nuk është përdorur 18 - Nuk është përdorur 19 - Jo përdorur 20 - Nuk përdoret 21 - I pa përdorur 22 5 S54: Kuti ingranazhesh mekanike sekuenciale

M47/TU dhe M57/TU: Njësia e kontrollit elektronik të naftës dixhitale 23 5 Pompë ndihmëse uji 24 5 Pasqyrë e brendshme elektrokrome e pamjes së pasme

Njësia e kontrollit të distancës në park (PDC) 25 5 Pasqyra e jashtme, ana e pasagjerit

Çelësi termik, grykë spërkatëse me ngrohje 26 5 Dera e garazhithapëse 27 10 Rele drite kthimi

Çelësi i pozicionit të marsheve (BMS46 me EGS 8.34 )

Njësia e kontrollit të transmisionit (BMS46 me GM5) 28 5 Moduli i kontrollit të ngrohjes dhe ajrit të kondicionuar

Releja e ventilatorit të ngrohjes

Releja, kompresori i ajrit të kondicionuar

Çelësi me funksion të dyfishtë ajri i riqarkulluar/shkarkuesi i xhamit të pasmë

Çelësi i temperaturës

Prapa Releja e shkumëzimit të dritares (e konvertueshme) 29 5 Njësia e kontrollit elektronik të motorit dixhital (BMS46, MS42, MS43, MSS54)

Terminali 15 i stafetës së shkarkuesit (BMS46, ME9)

Njësia e kontrollit elektronik të naftës dixhitale (DDE3.0, DDE5)

Njësia e kontrollit të transmisionit (ME9 me transmetim automatik) 30 7.5 Sensori i nivelit të vajit

Alternatori

Ndërprerësi i temperaturës (deri në 09.1998; MS42)

Njësia e kontrollit të transmetimit

Lidhja e lidhjes së të dhënave

Nafta:

Sensori i nivelit të vajit

Lidhja e lidhjes së të dhënave

Njësia e kontrollit të transmetimit (si e 06.2000; DDE3.0) 31 5 <2 2>03.1998-09.1998: Çelësi i rregullimit të pasqyrës

09.1998-09.2001: Njësia e kontrollit të sistemit të kontrollit të presionit të gomave

që nga 09.2001:

Çelësi i rregullimit të pasqyrës

Njësia e kontrollit, treguesi i defektit të gomave (RPA) (me të gjitha rrotat me DDS)

Njësia e kontrollit të sistemit të kontrollit të presionit të gomave (pa lëvizje me të gjitha rrotat me DDS) 32 5 pa dritat ksenon: Kontrolli i qendrës së ndërrimit të dritësnjësia

Dritat ksenon:

Kontrolli i qendrës së ndërrimit të dritës uni

Faretë ksenon, majtas

Faretë ksenon, djathtas

Njësia e kontrollit për fenerët adaptues (03.2003-09.2003; të konvertueshme dhe kupë)

Dritat ksenon (nga 09.2003):

Njësia e kontrollit të qendrës së ndërrimit të dritës

Njësia e kontrollit për fenerët adaptues (i konvertueshëm) 33 5 03.1998-09.1999:

Butoni ASC/DSC

Njësi ABS/DSC (me DSC)

pa të gjitha rrotat:

Ndërprerja e qendrës

Sensori i këndit të drejtimit (me DSC)

ABS/ Njësia DSC

deri në 03.2001 (me të gjitha rrotat):

Qendra e ndërrimit

Sensori i këndit të drejtimit, DSC

Njësi ABS/DSC

që nga 03.2001 (me të gjitha rrotat): Qendra e ndërrimit 34 5 Njësia e kontrollit të grupit të instrumenteve

Kontrolli i pompës së karburantit (EKPS) (vetëm MS45) 35 50 me të gjitha rrotat: Njësia ABS/DSC

Convertible: Rele, makinë e sipërme e konvertueshme 36 50 Rele dytësore e pompës së ajrit 37 50 03.1998-09.1998: Rele i ventilatorit të ngrohjes

09.1998-09.1999:

Çelësi i ventilatorit (me IHS)

Faza e daljes së ventilatorit (me IHKA )

nga 09.1999: Ventilator elektrik 38 10 Rele dritash mjegull 39 5 Transceiver/charging electronics

Motorola (03.1998-09.1999): Transceiver/charging electronics

Nokia:

Transmetuesi/karikimielektronikë (deri në 09.1999)

Compensator

Telefon i ndërfaqes bazë (që nga data 09.1999)

Hyrja zanore (nga 09.1999)

Furnizimi i telefonit:

Transmetuesi/Elektronika e karikimit

Kompensatori

JBIT: Telefoni i ndërfaqes bazë 39 10 Siemens:

Hyrja zanore

Telefon i ndërfaqes bazë

Eject box

Motorola (nga 06.2000):

Zëri hyrja

Kompensatori

Transmetuesi/elektronika e karikimit

Ndërfaqja

Njësia e kontrollit të telematikës:

Hyrja zanore

Telematika njësia e kontrollit (TCU-Everest)

Kutia e nxjerrjes

Ndarëse ajrore (Coupe, e konvertueshme që nga viti 2004_09)

ULF:

Kompensator

Moduli i karikimit elektronik universal dhe pa duar (ULF) 40 5 pa të gjitha rrotat (deri në 09.2001): Drita treguese e marsheve

pa të gjitha rrotat (nga 09.2001):

Sensori i këndit të drejtimit, DSC

Drita treguese e marsheve (vetëm SHBA)

të gjitha- ngasja e timonit: Sensori i këndit të drejtimit, DSC 41 30 On-b Njësia e kontrollit të monitorit oard

Amplifikues

Njësiti i kontrollit të radios

Changer CD

Kutia e nënvuferit

Kompjuter navigimi

Njësia e kontrollit të modulit video

Qendra e ndërrimit 42 30 Qendra e ndërrimit 43 5 Njësia e kontrollit të grupit të instrumenteve

Lidhësi i lidhjes së të dhënave (vetëm SHBA) 44 20 Trailerprizë 45 20 Turing: Njësia e kontrollit të fshirjes/larjes me ndërprerje, e pasme 46 20 Njësia e kontrollit të kapakut të butë të konvertueshme

Njësia e kontrollit të modulit të çatisë së diellit

Rele, pjesa e sipërme e konvertueshme 1 47 15 deri më 03.1999: çakmak, përpara 47 20 si e datës 03.1999:

Çakmakja e cigareve, përpara

Ndarja e tarifave, majtas (përveç Touring)

Ndarja e tarifave, djathtas (përveç Touring)

Priza 12 V 48 30 Njësia e kontrollit të modulit të përgjithshëm 49 5 Njësia e kontrollit të modulit të përgjithshëm

Përforcuesi ajror AM/FM (me kyçje qendrore me telekomandë) 50 25 deri në 09.1999: Ndërprerësi i ndezjes 50 40 nga 09.1999:

Çelësi i ventilatorit (me kontrollin e ngrohësit)

Faza e daljes së ventilatorit (pa kontrollin e ngrohësit) 51 30 Moduli i larjes së fenerëve 52 30 Moduli i përgjithshëm njësia e kontrollit 53 30 njësia ABS/ASC 54 15 Releja e pompës së karburantit 1 54 25 DDE4.0: Releja e pompës së karburantit 1 54 20 DDE5.0: Releja e pompës së karburantit 1

MS45: Kontrolli i pompës së karburantit (EKPS ) 55 15 Rele me bori 56 30 ABS /ASCnjësi 57 5 Njësia e kontrollit me palosje të pasqyrës së jashtme

Njësia e kontrollit të kujtesës së pasqyrës , ana e shoferit (deri në 03.2003)

Njësia e kontrollit të kujtesës së pasqyrës, ana e pasagjerit të përparmë (deri në 03.2003)

Pasqyra e jashtme e shoferit me memorie (nga 03.2003)

Pasqyra e jashtme anësore e pasagjerit me memorie (nga 03.2003)

Njësia e kontrollit të memories së pasqyrës, ana e shoferit (nga 03.2003; Coupe, e konvertueshme)

Njësia e kontrollit të kujtesës së pasqyrës, ana e pasagjerit të përparmë ( nga 03.2003; Coupe, Convertible)

Motor me energji elektrike të dritares, dera e shoferit me funksion mbrojtës kundër kurthit (nga 03.2003; Kompakt, i konvertueshëm me SPMFT)

Motor me energji elektrike, dera e pasagjerit me funksioni i mbrojtjes kundër kurthit (nga 03.2003; Kompakt, i konvertueshëm me SPMFT) 58 7.5 Turing: Rele, ngasja e xhamit të pasmë

që nga 03.2003; (Coupe, Convertible): Njësia e kontrollit për fenerët adaptues 59 30 Rele fshirëse 60 25 Njësia e kontrollit të modulit të përgjithshëm 61 30 Njësia ABS/DSC 62 7.5 Valvulat e ujit 63 7.5 Rele, A / Kompresor C 64 20 Njësi e pavarur e kontrollit të ngrohjes së parkut 64 5 DDE5: Njësia e kontrollit të transmisionit 65 30 03.1998-09.1999:

Kujtesa e sediljes së shoferitnjësia e kontrollit

Çelësi mbështetës i mesit të shoferit

që nga 09.1999:

Çelësi i rregullimit të sediljes së shoferit

Çelësi mbështetës i mesit të shoferit (i konvertueshëm) 66 5 MS43 me SMG: Ndërprerësi i ndezjes 67 5 Kontrolli elektronik i imobilizatorit njësia

Pasqyrë e brendshme elektrokromatike e pamjes së pasme

Njsia e kontrollit, mbrojtja e brendshme I

Njsia e kontrollit, mbrojtja e brendshme II (e konvertueshme)

Monitorimi i animit

Bori për sistemin e alarmit kundër vjedhjes 68 30 Releja e shkumëzimit të xhamit të pasmë 69 5 Njësia e kontrollit të sistemit të kontrollit të presionit të gomave 70 30 me SMF ( Sallon, Turing): Çelësi i rregullimit të sediljeve, sedilja e pasagjerit të përparmë

pa SMF (Saloon, Touring): Çelësi mbështetës i mesit të pasagjerit

Kompakt, Coupe: Njësia e kontrollit, përpara memoria e sediljes së pasagjerit

Konvertible:

Njësia e kontrollit, memoria e sediljes së pasagjerit të përparmë

Çelësi mbështetës i mesit të pasagjerit 71 30 4-dyer: Njësia e kontrollit të modulit të përgjithshëm 71 10 2-dyer: Njësia e kontrollit të modulit të përgjithshëm 72 - Nuk përdoret 73 - Jo i përdorur

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve (prapa kutisë së dorezave)

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve (pas kutisë së dorezave)
A I mbrojtur

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.