Siguresat dhe reletë e Ford Taurus X (2008-2009).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Krosoveri SUV me madhësi të plotë Ford Taurus X u prodhua nga viti 2008 deri në vitin 2009. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Ford Taurus X 2008 dhe 2009 , merrni informacione rreth vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Ford Taurus X 2008-2009

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Ford Taurus X janë siguresat #13 (Power point – panel instrumentesh), #14 (Power point – rreshti i dytë), #15 ( Pika e energjisë – rreshti i tretë) dhe #16 (Powerpoint – tastiera) në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në të majtë nën panelin e instrumenteve.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
1 30A Motori i dritares inteligjente
2 15A Ndezja/fikja e frenave, e lartë llambë frenimi të montuar
3 15A SDARS, Bluetooth, sistem argëtimi familjar (FES)/Kontrolli i sediljes së pasme
4 30A I pa përdorur (këmbë)
5 10A Fuqia logjike SPDJB
6 20 A Sinjalet e kthesës
7 10A Fenerët me rreze të ulët (majtas)
8 10A Farrat e rrezeve të ulëta(djathtas)
9 15A Dritat e brendshme, llambat e ngarkesave
10 15A Ndriçimi i pasëm, Llambat e pellgut
11 10A Të gjitha rrotat me makinë
12 7.5A Çelsuesit e sediljes/pasqyrës së memories, moduli i memories
13 5A Moduli FEPS
14 10A Moduli i portës së ngritjes së energjisë
15 10A Kontrolli i klimës
16 15A I pa përdorur (këmbim)
17 20A Të gjitha furnizimet e motorit të bllokimit të energjisë, lirimi i portës së ashensorit
18 20A Sedilja elektrike e rreshtit të dytë
19 25A Çatia e hënës
20 15A Lidhës OBDII
21 15A Llambat e mjegullës
22 15A Llambat e parkut, llambat e licencës
23 15A E lartë fenerët e rrezeve
24 20A Releja e bririt
25 10A Llambat e kërkesës/Llambat e brendshme
26 10A Grupi i panelit të instrumenteve
27 20A Çelësi i rregullueshëm i pedalit
28 5A Sinjali i fillimit të radios, radios
29 5A Grupi i panelit të instrumenteve
30 5A Çelësi i anulimit të tejkalimit
31 10A 2008: Busulla, Pasqyrë e pasme me zbehje automatike

2009: Nuk përdoret(rezervë)

32 10A 2008: Moduli i kontrollit të frenimit

2009: Nuk përdoret (rezervë)

33 10A 2008: Nuk është përdorur (këmbim)

2009: Moduli i kontrollit të frenimit

34 5A Moduli AWD
35 10A Rrotullimi i timonit sensor, FEPS, ndihmë parkimi i pasmë, module sediljeje me ngrohje
36 5A Moduli PATS
37 10A Kontrolli i klimës
38 20A Subwoofer (radio audiofile)
39 20A Radio
40 20A Kembimi
41 15A Mikrofoni, çatia e hënës, Çelësat e kyçit të përparmë, Radio
42 10A I pa përdorur (këmbë)
43 10A I pa përdorur (këmbë )
44 10A I pa përdorur (këmbyes)
45 5A Spirerat e stafetës: PDB, A/C ndihmëse, Fshirëset e përparme dhe të pasme, Motori i ventilatorit të përparmë
46 7.5A Okupant t Sensori i klasifikimit (OCS), Treguesi i çaktivizimit të airbag-it të pasagjerit (PADI)
47 30A Xhamat elektrik (ndërprerës qarku)
48 Rele me akses të vonuar

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në kutinë e shpërndarjes së energjisë
Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
1 80A Fuqia SPDJB
2 80A Fuqia SPDJB
3 30A Fshirëset e përparme
4 Jo i përdorur
5 20A Moduli me ngrohje të sediljes së pasme
6 I pa përdorur
7 50A Tifoz i ftohjes së motorit
8 Nuk përdoret
9 40A Sistemi i frenave kundër bllokimit (ABS)/Pompë AdvanceTrac
10 30A Nisja
11 50A Moduli i kontrollit të motorit (PCM ) rele
12 20A ABS/valvula Advance Trac
13 20A Powerpoint (paneli i instrumenteve)
14 20A Powerpoint (rreshti 2)
15 20A Power point (rreshti i 3-të)
16 20A Power point (konsola)
17 10A Alternator
18 Nuk është përdorur
19 Nuk është përdorur
20 40A Shkrirësi i pasmë
21 30A Motoret e sediljeve me fuqi ( pasagjer)
22 20A Moduli i sediljes me ngrohje
23 10A PCM Mbani gjallë fuqinë, ventilimi i kutisë
24 10A Tufë A/Cstafetë
25 25A Fshirëse e pasme
26 20A Rele rezervë
27 15A Releja e karburantit (Moduli drejtues i pompës së karburantit, pompa e karburantit)
28 Nuk përdoret
29 30A Porta e ngritjes
30 Nuk përdoret
31 30A Releja e ventilatorit ndihmës
32 30A Motoret e sediljeve të shoferit, moduli i memories
33 20A Çelësi i ndezjes (në SJB)
34 Nuk përdoret
35 40A Motori i përparmë me ajër të kondicionuar
36 1A diodë Nisje me një prekje
37 1A diodë Pompë karburanti
38 10A IVD, sensori i shpejtësisë së lëvizjes
39 10A Dioda e karburantit , PCM
40 10A Pompë ndihmëse e ftohësit
41 Rele G8VA Tufë A/C
42 Rele G8VA Pompë karburanti
43 Releja G8VA Rezervimi
44 Releja G8VA Fshirësja e pasme
45 10A Çelësi i çaktivizimit të kontrollit të shpejtësisë, Sensori i rrjedhës së ajrit në masë, moduli inline VPWR2
46 10A Rele tufë A/C, VPWR3
47 15A PCM VPWR1
48 15A PCMVPWR4
49 15A Pasqyra me ngrohje
50 ISO e plotë rele Rele PCM
51 Nuk përdoret
52 Nuk përdoret
53 Rele ISO e plotë Rele e pasme e shkrirjes
54 Rele ISO e plotë Rele motori ventilator
55 Rele ISO e plotë Rele starter
56 Nuk përdoret
57 Rele ISO e plotë Releja e fshirësit të përparmë
58 Nuk përdoret

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.