Siguresat Dodge Sprinter (2007-2010).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Dodge Sprinter, prodhuar nga 2007 deri në 2010. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Dodge Sprinter 2007, 2008, 2009 dhe 2010 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Dodge Sprinter 2007-2010

Përdoren informacione nga manuali i pronarit i vitit 2007. Vendndodhja dhe funksioni i siguresave në makinat e prodhuara në periudha të tjera mund të ndryshojnë.

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Dodge Sprinter janë siguresat №13 (çakmaku), №25 (priza 12V në fund të konzollës qendrore) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve, dhe №23 (fole 12V mbrapa majtas, ndarja e ngarkesës/pasagjerit), №24 (baza e sediljes së shoferit me fole 12V) dhe №24 (priza 12V prapa djathtas, ndarja e ngarkesës/pasagjerit) në Fuse Box nën sediljen e shoferit. 9> Kutia e siguresave të panelit të instrumenteve (kutia kryesore e siguresave)

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet nën panelin e instrumenteve (në anën e shoferit), nën kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave në panelin e instrumenteve
Konsumator Amp.
1 Bor 15 A
2 Bllokimi elektrik i timonit ESTL (ndërprerësi elektronik i ndezjes EIS) 25 A
3 Terminali 30 automjete Z.me motor benzine/çelës ndezës elektronik ElS/grumbull instrumentesh 10 A
4 Çelësi i dritës/njësia e ndërprerësit të konsolës qendrore 5 A
5 Fshirëset e xhamit 30 A
6 Pompa e karburantit 15 A
7 MRM (moduli i tubit të xhaketës) 5 A
8 Terminali 87 (2) 20 A
9 Terminali 87 (3) 20 A
10 Terminali 87 (4) 10 A
11 Terminali 15 R automjet 15 A
12 Njësia e kontrollit të airbag-ut 10 A
13 Ndriçim çakmak/e doreza/radio 15 A
14 Presë diagnostike/çelës dritash/grumbull instrumentesh 5 A
15 Sistemi i ngrohjes së përparme 5 A
16 Terminali 87 (1) 10 A
17 Njësia e kontrollit të airbag-it 10 A
18 Terminali 15 i automjetit, çelësi i llambave të frenave 7,5 A
19 Dritat e brendshme 7.5 A
20 Dritarja e energjisë Moduli i marrjes dhe aktivizimit të sinjalit nga ana/terminali i bashkëdrejtuesit 30/2 SAM 25 A
21 Njësia e kontrollit të motorit 5 A
22 Sistemi i frenave kundër bllokimit (ABS) 5 A
23 Motor starter 25 A
24 Motor dizelkomponentë 10 A
25 Presë 12V në fund të konzollës qendrore 25 A
Blloku i siguresave F55/1
1 Paneli i kontrollit, dera e majtë 25 A
2 Priza diagnostike 10 A
3 Sistemi i frenave (valvulat) 25 A
4 Sistemi i frenave (pompë dërgese) 40 A
5 Terminali 87 (5), automjete me motor benzine 7.5 A
6 Terminali 87 (6), automjete me motor benzine 7.5 A
7 Sistemi i pastrimit të fenerëve 30 A
8 Sistemi i alarmit kundër vjedhjes (ATA) 15 A
9 I pacaktuar n
Blloku i siguresave F55/2
10 Radio 15 A
11 Telefon 7.5 A
12 Fryrëset e përparme 30 A
13 I pacaktuar 9
14 Ngrohja e sediljeve/Çelësi i konsolës qendrore njësi 30 A
15 Elektrikë pa trup MB 10 A
16 Ngrohja, ngrohja e pasme/ Tempmatic (sistemi i ajrit të kondicionuar), para/CD-player 10 A
17 Detektori i lëvizjes/ndriçimi i brendshëm komod/ radio satelitore 10A
18 Klima në pjesën e pasme 7.5 A

Kutia e siguresave nën sediljen e shoferit

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në Fuse Box nën sediljen e shoferit <>Pajisja e ventilatorit të çatisë/pajisja e sinjalit audio <. body builder
Konsumatori Amp.
1 Rregullimi i pasqyrës 5 A
2 Fshirësja e xhamit të pasmë 30 A
3 Kamera e pasme/telefoni 5 A
4 Guvernator i shpejtësisë së funksionimit (ADR)/PTO/njësia e lidhjes së rimorkios AAG 7.5 A
5 Terminali 87 kontrolli elektronik i transmetimit ETC, njësia e kontrollit 10 A
6 I pacaktuar -
7 Moduli i nivelit të përzgjedhësit elektronik ESM 7.5/15 A
15 A
10 Terminali 30, ndërtues i trupit të telave me prekje 25 A
10 A
13 Moduli i treguesit ndihmës 10 A
14 Prizë rimorkio 20 A
15 Pajisja e njohjes së rimorkios 25 A
16 Sistemi i monitorimit të presionit të gomave (TPMS)/ Sistemi Parktronic(PTS) 7.5 A
17 Njësia e kontrollit PSM 25 A
18 Njësia e kontrollit PSM 25 A
19 Paneli i kontrollit të sipërm/ çatia rrëshqitëse 5/25 A
20 Llambat e pastrimit 7.5 A
21 Ngrohja e xhamit të pasmë 30/15 A
22 Ngrohja e xhamit të pasmë 2 15 A
23 Prizë 12V mbrapa majtas, ndarja e ngarkesës/pasagjerëve 15 A
24 baza e sediljes së shoferit me prizë 12V 15 A
25 Presë 12V e pasme djathtas, ndarja e ngarkesës/pasagjerëve/Fryrësja ndihmëse e ngrohjes shpejtësia 1 15 A
26 Ngrohje ndihmëse 25 A
27 Përforcues ngrohës 25/20 A
28 Klima në pjesën e pasme 30 A
29 I pacaktuar -
30 I pacaktuar -
31 Njësia e ventilatorit, ngrohja e pasme 30 A
32 E pacaktuar -
33 Dera rrëshqitëse elektrike djathtas 30 A
34 Derë elektrike rrëshqitëse, majtas 30 A
35 Përforcues frenash 30 A
36 E pacaktuar -

Kutia e siguresave paraprake

Kutia e siguresave paraprake ndodhet në ndarjen e baterisë në hapësirën e këmbës në anën e majtë tëautomjeti F59 (hiqni veshjen dhe mbulesën metalike përpara sediljes së shoferit)

Konsumatori Amp.
1 Rele para ndriçimit/pompë ajri dytësore 80/40 A
2 Sistemi i kondicionimit të ventilatorit të motorit 80 A
3 Marrja e sinjalit dhe moduli i aktivizimit SAM/siguresa dhe blloku i stafetës SRB 80 A
4 Bateri ndihmëse në ndarjen e motorit 150 A
5 Kutitë e siguresave Termina130, moduli i marrjes së sinjalit dhe aktivizimit SAM/siguresa dhe blloku i stafetës SRB 150 A
6 Pika e lidhjes në bazën e sediljes së shoferit Ura
7 Përforcues ngrohës (PTC) 150 A

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.