Siguresat dhe reletë Dodge Intrepid (1998-2004).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Dodge Intrepid të gjeneratës së dytë, të prodhuar nga 1998 deri në 2004. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Dodge Intrepid 2004 , merrni informacione rreth vendndodhjes së panelet e siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Dodge Intrepid 1998-2004

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Dodge Intrepid është siguresa №6 në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Blloku i siguresave të panelit të instrumenteve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet pas kapakut fundor në anën e majtë të panelit të instrumenteve.

Vendndodhja dhe identifikimi i releve të bllokut të siguresave mund të gjendet në pjesën e brendshme të kapakut fundor të panelit të instrumenteve.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Zgavra Ampi Qarqet
1 10 Amper e kuqe Kontrollues i transmisionit, matës, autostick
2 10 Amper i kuq Djathtas me rreze të gjatë
3 10 Amper i kuq Fare me rreze të lartë majtas
4 10 Amper e kuqe Radio, CD Player
5 10 Amper i kuq Motor rondele
6 15 Amper Lt. Blu Prizë elektrik
7 20 Amper e verdhë Bishti, Licenca, Parkimi, Dritat ndriçuese, InstrumentiCluster
8 10 Amper e kuqe Airbag
9 10 Amper i kuq Dritat e sinjalizuesit të kthesës, sinjali i kthesës/treguesi i rrezikut
10 15 amper.
11 20 Amper e verdhë Rele me rreze të lartë, Treguesi i rrezeve të gjata, Ndërprerës i rrezeve të gjata
12 15 Amper Lt. Blu Fener i majtë me rreze të ulët
13 10 Amper i kuq Releja e pompës së karburantit, moduli i kontrollit të trenit të energjisë
14 10 Amper i kuq Trupi, pasqyra e ditës/natës, çatia diellore, paneli i sipërm, garazhi Hapësi i dyerve, moduli i kontrollit të trupit
15 10 Amper i kuq Moduli i dritës së funksionimit gjatë ditës (Kanada)
16 20 Amper e verdhë Treguesi i dritës së mjegullës
17 10 Amper i kuq Kontrolli ABS, dritat rezervë, dritat e ditës, kontrolli i ngrohësit të ajrit të kondicionuar
18 20 Amper i verdhë Përforcuesi i fuqisë, briri
19 15 Amper Lt. Blue Overhead Conso le, Hapëse e dyerve të garazhit, bagazhi, sipërfaqja, dritat e kota për lexim të pasëm dhe mbulesë, solenoidi i lëshimit të bagazhit, pasqyrat elektrike, bravat elektrike të dyerve, moduli i kontrollit të trupit, motori i aspiratorit
20 20 Amper e verdhë Dritat e frenave
21 10 Amper e kuqe Pompë e zbulimit të rrjedhjeve, rele me rreze të ulët , Rele me Rad të Lartë, Rele me tufë A/C
22 10 AmperE kuqe Airbag
23 30 Amper jeshile Motor fryrës, moduli i fuqisë ATC
CB1 20 Amper C/BRKR Motoret me dritare me energji elektrike
CB2 20 Amper C/BRKR Motoret me mbyllje elektrike te dyerve, sediljet me energji

Siguresat e brendshme

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Një qendër e shpërndarjes së energjisë ndodhet në ndarjen e motorit.

Një etiketë që identifikon këta komponentë ndodhet në pjesën e poshtme të kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit

Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
A 50 Releja e shkumëzimit të dritares së pasme, moduli i kontrollit të trupit, kontrolli manual i temperaturës Koka
B 30 ose 40 Rele e tufës së kompresorit të kondicionerit, Releja e ventilatorit të radiatorit (me shpejtësi të lartë)
C 30 Releja e fenerit me rreze të lartë (siguresa: "2", "3"), siguresa: "15", "16"
D 40 I ulët B stafetë e llambës eam (siguresa: "10", "11", "12"), "CB2", stafetë e kyçjes Dorr, stafetë e shkyçjes së derës, stafetë e shkyçjes së derës së shoferit
E 40 Releja e ventilatorit të radiatorit (me shpejtësi të ulët)
F 20 ose 30 Sigur "Y" , "X" / Releja rezervë
G 40 Releja e nisjes, Releja e pompës së karburantit, çelësi i ndezjes (siguresa: "1", " 4", "5", "6", "13", "14", "21", "22","V")
H 30 ABS
I 30 Sigurimi: "19", "20"
J 40 Çelësi i ndezjes (siguresa: "8" , "9", "17", "23", "CB1")
K 40 ABS
L 40 Sigurimi: "7", "18"
M 40 Releja e ndezjes/fikjes së fshirësit të përparmë, stafeta e lartë/e ulët e fshirësit të përparmë, moduli i kontrollit të trupit
N 30 Mbyllja automatike Releja e poshtme, moduli i kontrollit të motorit
O 20 Blici i kombinuar (rrezik)
P 30 Eksport: Releja e larjes së fenerëve, moduli i kontrollit të trupit
Q 20 Kontrolli i transmisionit Rele
R 20 Eksport: Rele llambat e mjegullës së pasme
S 20 Injektori i karburantit, spiralja e ndezjes, kondensatori, solenoidi i valvulës së shkurtër rrotulluese (3,5 L), valvula akorduese e kolektorit
T 20 Moduli i kontrollit të rrymës
U 20 -
V 10 Stafetë e nisjes, moduli i kontrollit të motorit
W 10 Releja automatike e mbylljes
X 20 Rele rezervë
Y 15 Prizë elektrike

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.