Siguresat Toyota Celica (T200; 1996-1999).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Celica të gjeneratës së gjashtë (T200), prodhuar nga 1993 deri në 1999. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Celica 1996, 1997, 1998 dhe 1999 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Toyota Celica 1996-1999

Sigarja e çakmakut (priza e rrymës) në Toyota Celica është siguresa #25 “CIG & RAD" në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutitë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave
 • Kutitë e siguresave të ndarjes së motorit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve Kutitë e siguresave

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ka dy kuti siguresash në ndarjen e pasagjerëve. E para është prapa kapakut në panelin e kontrollit, dhe e dyta është prapa kapakut në panelin e goditjes anësore të pasagjerit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Emri Amp Përshkrimi
20 ECU-IG 15A Sistemi i transmisionit automatik i kontrolluar elektronikisht, sistemi i frenave kundër bllokimit
21 SEAT-HTR 20A Pa qark
22 PANEL 7.5A Instrumentdritat e panelit
23 STOP 15A Dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte / sekuenciale sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta, pajisja e anulimit të sistemit të kontrollit të lundrimit, sistemi i transmisionit automatik i kontrolluar elektronikisht, sistemi i frenave kundër bllokimit
24 FOG 20A Dritat e përparme të mjegullës
25 CIG & RAD 15A Çakmak, ekran dixhital i orës, sistem audio makine
26 IGN 7.5A Sistemi i karikimit, drita paralajmëruese e shkarkimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i airbagëve SRS
27 WIPER 20A Fshirës dhe rondele xhamat e xhamit, fshirëse dhe rondele e xhamit të pasmë
28 MIR-HTR 10A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
29 TURN 10A Dritat e sinjalizuesit, ndezësit e urgjencës
30 BISHT 15A Dritat e pasme, dritat e parkimit, dritat e shënjimit të anës së përparme, dritat e shënjimit anësorë të pasëm, dritat e targave
31 HTR 10A Sistemi i kondicionimit, shkumëzimi i xhamit të pasmë
32 GAUGE 10A Masat dhe njehsorët, sistemi i mbylljes elektrike të dyerve
33 ST 7.5A Sistemi i nisjes, karburanti me shumë porta në derdhjesistem/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
34 A/C 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
35 OBD II 7.5A Sistemi i diagnostikimit në bord
38 AM1 40A Sistemi elektronik i ndezjes/sistemi i ndezjes së shpërndarësit
39 DOOR 30A Sistemi i kyçjes së dyerve me energji elektrike, sistem kontrolli i sipërm i konvertueshëm
40 DEF 30A Defokusues i xhamit të pasmë
41 POWER 30A Xhama me energji elektrike, çati elektrike e hënës

Kutitë e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet pranë baterisë. Në versionet për Kanada (dhe në disa të tjera), ka një kuti shtesë siguresash afër.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Amp Përshkrimi
1 AM2 30A Sistemi i nisjes
2 RREZIK 10A Blicët e urgjencës
3 HORN 7.5A Borrat
4 RADIO Nr.1 20A Sistemi audio makine
5 ECU-B 15A Sistemi kundër frenave, sistemi i kontrollit të lundrimit
6 DOME 10A Dritat e brendshme, dritat personale, drita e dhomës së bagazhit, drita e bagazhit,dritat e mirësjelljes së derës, ora
7 KOKË (LH) 15A Fare në të majtë
8 KOKA (RH) 15A Fare në të djathtë
9 KEMBIMI Kembimi
10 REZIMI Rezervimi
11 KËMBIMI Kembimi
12 ALT-S 7.5A Sistemi i karikimit
13 SRS WRN 7.5 A Drita paralajmëruese e airbag-it SRS
14 EFI 15A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta /sistemi sekuencial i injektimit të karburantit me shumë porta
15 KOKA (LH) LO 15A Fareni i majtë (rreza e ulët )
16 KOKË (RH) LO 15A Fare në të djathtë (rreze të ulët) 23>
17 HEAD-HI (RH) 15A Fare në të djathtë (drite të gjata)
18 HEAD-HI (LH) 15A Fare në të majtë (rreze të gjatë)
19 DRL 7.5A Dayti sistemi me dritat e drejtimit
36 RDI 30A Tifoz elektrik ftohës
37 CDS 30A Tifoz elektrik ftohës
42 HTR 40A Sistemi i kondicionimit
43 ALT 100A "ALT-S" , siguresat "TAIL", "DOOR", "DEF" dhe "POWER"
44 MAIN 60A Sistemi i nisjes,feneret, siguresat "AM2", "HAZARD", "HORN", "DOME" dhe "RADIO"
45 ABS 50A Sistemi i frenave kundër bllokimit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.