Siguresat Mazda 5 (2011-2018).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e tretë Mazda 5, prodhuar nga 2010 deri në 2018. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Mazda 5 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 dhe 2017 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Mazda5 2011-2018

Sigurat e çakmakut (priza elektrike): #6 "P.OUTLET" (Prizat e aksesorëve - ndarja e ngarkesës) dhe #8 "CIGAR" (Prizat e aksesorëve - Paneli) në kutia e siguresave të panelit të instrumentit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Nëse sistemi elektrik nuk funksionon, inspektoni fillimisht siguresat në anën e majtë të automjetit.

Nëse fenerët ose komponentët e tjerë elektrikë nuk funksionojnë dhe siguresat në kabinë janë normale, kontrolloni bllokun e siguresave nën kapuç.

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në anën e pasagjerit të panelit të instrumenteve.

Ndarja e motorit

siguresa KRYESORE:

Për të zëvendësuar siguresën KRYESORE, kontaktoni një tregtar të autorizuar të Mazda

Diagramet e kutisë së siguresave

2012, 2013

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2012, 2013)
PERSHKRIMI VLERËSIMI I AMP KOMPONENTI I MBROJTUR
1 IG KEY I 50 A Për mbrojtjen e të ndryshmeqarqet
2 AD FAN 30 A Tifoz ftohës
3 GLOW2 HEATER2 30 A Klima
4 EGI MAIN 40 A Sistemi i kontrollit të motorit
5 INJ FAN2
6 ABSP 40 A ABS, DSC
7 P.SLIDE L
8 TCM 20 A Sistemi i kontrollit të kutisë së boksit (disa modele)
9 HEATER1 40 A Klima
10 GLOW1 HEATER3 30 A Klima
11 BTN 60 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
12 IG KEY2 40 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
13 FAN1 30 A Vendosja e ftohjes
14 P.SLIDE R
15 EHPAS 80 A Timoni i asistencës me energji
16 FOG 1 5 A Dritat e mjegullës (disa modele)
17 D.LOCK 20 A Bllokues me energji elektrike
18 P.WIND 20 A dritare energjetike
19 NË POMPË
20 KOKA HI 20 A Fareni i gjatë
21 ALB+B 10 A Kontrolli i motoritsistem
22 STOP 10 A Dritat e frenave
23 F. POMPË MË TË NGROHTË PËR KARBURANTIN 20 A Pompë karburanti
24 RREZIK 10 A Blici paralajmërues i rrezikut, dritat e sinjalistikës
25 DHOMA 15 A Dritat e sipërme
26 TAIL 15 A Dritat e pasme, Dritat e parkimit, Dritat e targave
27 A/C MAG 10 A Klima
28 ABS V 20 A ABS, DSC
29 KULTI SUN 20 A Moonroof (disa modele)
30 H/CLEAN
31 BROR 15 A Bori
32
33 ILLUMI 7.5 A Ndriçim
34 ENG INJ 25 A Sistemi i kontrollit të motorit
35 ENG BAR 15 A Sistemi i kontrollit të motorit
36
37 M.DEF 7.5 A Shkrirës pasqyre (disa modele)
38 DEFOG 25 A Shkrirës i xhamit të pasmë
39 KOKË LO L 15 A Farri i ulët (LH)
40 Koka LO R 15 A Farni i ulët (RH)

Ndarja e pasagjerëve

Detyra tësiguresat në ndarjen e pasagjerëve (2012, 2013)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENT I MBROJTUR
1 P/W 30 A Dritarja e energjisë
2 M.DEF
3 STARTER 10 A Sistemi i kontrollit të motorit
4 ENG3 20 A Sistemi i kontrollit të motorit
5 P/W
6 P .OUTLET 15 A Priza aksesore (ndarje ngarkese)
7 SHIFT/L 5 A
8 CIGAR 15 A Prizat e aksesorëve (Pulti)
9 PASQYRË 7.5 A Pasqyrë e kontrollit të energjisë
10 A/C 10 A Klima
11 F.WIP 25 A Fshirës dhe rondele e xhamit
12 R.WIP 15 A Prapa fshirëse dritaresh
13 ENG
14 METER 10 A Grupi i instrumenteve
15 SAS 10 A Air bag
16 S.WARM 15 A Ngrohëse sediljeje (disa modele)
17 ABS/DSC
18 EHPAS 5 A Timoni me asistencë elektrik
19 ENG2 15 A Sistemi i kontrollit të motorit

2014,2015, 2016, 2017

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2014, 2015, 2016, 2017)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENT I MBROJTUR
1 IG KEY1 50 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
2 AD FAN 30 A Tifoma ftohëse
3 GLOW2 HEATER2 FAN1 30 A Klima
4 EGI MAIN 40 A Sistemi i kontrollit të motorit
5 INJ FAN 2
6 ABS P 40 A ABS, DSC
7 P.SLIDE L
8 TCM EVVT 20 A Sistemi i kontrollit të kutisë së boksit
9 HEATER1 40 A Kondicioner
10 DCDC2
10 GLOW 1 HEATER3 30 A Klima
11 BTN 60 A Për pro teksioni i qarqeve të ndryshme
12 IG KEY2 40 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
13 FAN1 30 A Tipers ftohës
13 AT POMPË
14 P.SLIDE R
15 EHPAS 80 A Timoni me asistencë me fuqi
16 MIGRUG 15A Dritat e mjegullës (disa modele)
17 D.LOCK 20 A Fuqia mbyllja e derës
18 P.WIND 20 A dritare elektrike
19 NË POMPËN
19 TCM
20 HEAD HI 20 A Fareni i gjatë
21 ALB+B 10 A Sistemi i kontrollit të motorit
22 STOP 10 A Dritat e frenave
23 F. POMPË MË TË NGROHTË PËR KARBURANTIN 20 A Sistemi i karburantit
24 RREZIK 10 A Blici paralajmërues i rrezikut, dritat e sinjalistikës
25 DHOMA 15 A Dritat e sipërme
26 TAIL ENG FAN 15 A Dritat e pasme, Dritat e parkimit, Dritat e targave
27 A/C MAG 10 A Klima
28 ABS V 20 A ABS, Sistemi dinamik i kontrollit të stabilitetit
28 HORN
29 KULTI DIELLI 20 A Çati hëne (disa modele)
29 AUDIO 1
30 H/ PASTER
30 DCDC3
31 BROR 15 A Bor
31 ABSV
32 BISHT
33 ILLUMI 7.5 A Ndriçimi i panelit të instrumenteve
34 ENG INJ 25 A Sistemi i kontrollit të motorit
35 ENG BAR 15 A Sistemi i kontrollit të motorit
36
37 M.DEF 7.5 A Shkrirës pasqyre
38 DEFOG 25 A Shkrirës i xhamit të pasmë
39 KOKA LO L 15 A Farni i ulët (LH)
40 HEAD LO R 15 A Fare drita e ulët (RH)

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në kabinën e pasagjerëve (2014, 2015, 2016, 2017)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENT I MBROJTUR
1 P/W 30 A Dritarja e energjisë
2 M.DEF
3 STARTER 10 A Sistemi i kontrollit të motorit
4 ENG3 20 A Kontrolli i motorit sistem
5 P/W
6 P.OUTLET 15 A Prizat e aksesorëve (ndarja e ngarkesës)
7 SHIFT/ L 5 A Sistemi i kontrollit të transaksisë
8 CIGAR 15 A Prizat e aksesorëve(Pulti)
9 PASQYRË 7.5 A Pasqyrë e kontrollit të energjisë
10 A/C 10 A Klima
11 F.WIP 25 A Fshirës dhe rondele e dritares së përparme
12 R.WIP 15 A Fshirësja e xhamit të pasmë
13 ALB
14 METER 10 A Grupi i instrumenteve
15 SAS 10 A Air bag
16 S. Ngrohtë 15 A Ngrohës i sediljeve (disa modele)
17 ABS/DSC
18 EHPAS 5 A Timoni me asistencë me fuqi
19 ENG2 15 A Sistemi i kontrollit të motorit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.