Siguresat dhe reletë Saab 9-3 (1998-2002).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Saab 9-3 të gjeneratës së parë, prodhuar nga 1998 deri në 2003. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Saab 9-3 1998, 1999, 2000, 2001 dhe 2002 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Fushe Layout Saab 9-3 1998- 2002

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Saab 9-3 është siguresa #6 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në anën e shoferit të pultit.

Mbajtësi i stafetës ndodhet nën panelin e instrumenteve pranë timonit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në kutia e brendshme e siguresave
Vlerësimi i amplifikatorit Funksioni
A I pa përdorur
B 10 Stop dritat, rimorkio
C 30 Tifoz kabinën, ACC
1 30 Xhama e pasme me ngrohje elektrike dhe pasqyrat e pamjes së pasme
2 20 Treguesit e drejtimit
3 30 Tifoma kabine, A/C
4 15 Drita e bagazhit; ndriçimi i ndërprerësit; antenë radio me energji elektrike
5 30 Sedilja e përparme me operim elektrik,djathtas
6 30 Çakmak
6A 7,5 Transmetim automatik
7 30 Operatorët e xhamit të pasmë, pasqyrat e pamjes së pasme, çatia e diellit
8 15 Fshirëse e pasme
9 7.5 Paneli ACC
10 10 1998-2000: Nuk është përdorur;

2001-2002: Horn

11 7.5 DICE/DY ICE
12 20 Stop dritat ; dritat e përparme të mjegullës
13 15 Diagnostifikimi; radio
14 30 1998-2000: Motorët e dritareve të përparme;

2001-2002: Motorët e dritareve të përparme; maja e butë (e konvertueshme)

15 20 Dritat e ditës
16 30 Sedilja e përparme me funksionim elektrik, majtas
16B 30 Moduli i kontrollit, menaxhimi i motorit sistem
17 15 1998-2000: ZARE/DY PARA; instrumente; memorie për sediljen e shoferit me operim elektrik;

2001-2002: Moduli i kontrollit, sistemi i menaxhimit të motorit; ZARE/DY PARA; paneli kryesor i instrumenteve/SID; memorie për sediljen e shoferit me operim elektrik; telefoni; kontrolli i lundrimit

18 10 Airbag
19 10 1998-2000: ABS; A/C; drita e pasme e mjegullës;

2001-2002: ABS; A/C; drita e pasme e mjegullës; çelësi, drita e pasme e mjegullës

20 20 1998-2000: elektrikengrohje, sediljet e përparme;

2001-2002: Ngrohje elektrike, sediljet e përparme; çelës, xhami i pasëm me ngrohje elektrike

21 10 1998-2000: A/C manual; soft top (Convertible);

2001-2002: Switch, manual A/C; maja e butë (e konvertueshme)

22 15 Cruise Control; treguesit e drejtimit
23 20 Maja e butë (e konvertueshme); telefoni
24 7.5 Radio
25 30 1998-2000: Kyçja qendrore;

2001-2002: Kyçja qendrore; amplifikator

26 30 Moduli i kontrollit, sistemi i menaxhimit të motorit; kasetë ndezëse
27 15 Blic i rrezeve të gjata; ACC
28 10 1998-2000: Sistemi i menaxhimit të motorit;

2001-2002: Moduli i kontrollit, sistemi i menaxhimit të motorit

29 10 Drita e djathtë e parkimit; ndriçimi i targës
30 10 drita e majtë parkimi
31 20 Drita kthimi; fshirëse xhami; rregullimi i gjatësisë së rrezes së fenerit
32 15 Pompës së karburantit
33 15 Ngrohja elektrike e sediljes së pasme
34 10 SID; moduli i kontrollit; kambio automatike
35 15 ZARE/DY HERE; paneli kryesor i instrumenteve; ndriçimi i brendshëm
36 10 Rele,starter
37 15 1998-2000: Nuk është përdorur;

2001-2002: Limp-home

38 25 Sensori i oksigjenit (sonda lambda)
39

Mbajtës rele

Artikulli Funksioni
A Ngrohja elektrike e sediljes së pasme
B Drita mbrapa, makina me kambio automatike
C1
C2 Motor me kyç, kapaku i bagazhit
D1 Fshirësja e pasme
D2 Larja e xhamit të pasmë
E Çelësi i ndezjes
F
G 1998-2001: Fshirëse xhami (me ndërprerje)
G1 2002: Horn
G2 2002: Fshirëset e xhamit (me ndërprerje)
H Ngrohja e xhamit të pasmë
I Pompa e karburantit
J
K Releja e nisjes
L Releja kryesore (sistemi i injektimit)

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit

Vlerësimi i Amperit Funksioni
1 10 1998-2001: Horn;

2002: Nuk është përdorur 2 15 Dritat e përparme të mjegullës 3 40 Radiatorventilator, shpejtësi të ulët 4 10 Pompë vakum 5 15 Kompresori kondicioner 6 10 Rrezja e ulët e majtë 7 10 Dreja e ulët djathtas 8 10 Rrezja e mesme e majtë 9 10 Rrezja e lartë djathtas 10 7,5 Fshirëset e fenerëve 11 — Jo të përdorura 12 — Dritat shtesë 13 7.5 1998-2001: APC;

2002: Nuk është përdorur 14 10 Ngrohës shtesë; pompë uji (Evropë) 15 15 Ngrohës shtesë (Evropë) 1M 30 Tifoma e radiatorit me shpejtësi të lartë 2M 50 ABS Rele A Rrezi i ulët B Rrezet e gjata C1 Ngrohës shtesë (Evropë) C2 Pompë vakum (Turbo aut.) D Tifoma e radiatorit me shpejtësi të ulët E Kontrolli i llambës (monitor i filamentit, përpara) F1 — Nuk përdoret F2 — Nuk përdoret G1 1998-2001: Horn;

2002: Fshirëset e fenerëve G2 Dritat e përparme të mjegullës H JoI përdorur I Tifoma me radiator, shpejtësi e lartë J Kompresori i kondicionerit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.