Siguresat dhe reletë Ford Falcon (FG; 2011-2012).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e shtatë të Ford Falcon (FG) përpara një ndërrimi të fytyrës, prodhuar nga 2011 deri në 2012. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Ford Falcon 2011 dhe 2012 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Ford Falcon 2011-2012

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Ford Falcon është siguresa №15 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet prapa panelit në anën e shoferit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e pasagjerëve <. Qarku i kursimit të baterisë BCM (Preprime PCM, siguresa FEED 40 & amp; 41)
Ampera Ngjyra Qarqet e mbrojtura Lloji
1 10 E kuqe Ndërprerësi i sinjalit të kthesës/Moduli i kujtesës (sedilja) Ndezja
2 15 Blu Ndezja Ndezja
3 7.5 kafe Airbag Ndezja
4 15 Blu Dritat e pasme, Ndihma për parkim të kundërt Ndezja
5 10 E kuqe DSC / ABS Ndezja
6 5 Tan AJI Ndezja
7 15 Blu Dritat e ndalimit , (PCM,ABS) Ndezja
8 - - Nuk përdoret -
9 10 E kuqe Transmetimi Ndezja
10 20 E verdhë Pompë larëse Aksesor
11 - - Nuk përdoret -
12 - - Nuk përdoret -
13 - - Nuk përdoret -
14 15 Blu Telefon celular Accessor
15 20 E verdhë Prizë elektrik Accessor
16 20 E verdhë Përforcues Bateria
17 15 Blu Sinjali i kthesës / Dritat e rrezikut Bateria
18 15 Blu Transmisioni (*nëse F23 nuk është i montuar) (*Referojuni Motorit Komp. Fuse Box për të parë nëse është i vendosur F23.) Bateria
19 7.5 kafe Pasqyra me fuqi, Rele Rear Demister, Pasqyra elektrokromatike ose Accessor
20 10 E kuqe Moduli i kontrollit të trupit, Qendra e komandës së brendshme Aksesi
21 7.5 Kaf Telefon celular Bateria
22 20 E verdhe Bllava e dyerve Bateri
23 15 Blu Dritat e pasme/Park, Ndriçimi i çelësit, Ekrani, Klasteri Bateria- Stafetë e bishtit
24 5 Tan Moduli i kontrollit të trupit Bateria Kursyesi i baterisë/bateria
26 30 E gjelbër Rormorkio Bateri
27 10 E kuqe HIM, Alarm, Konektori diagnostik Bateria
28 15 Blu Komanda e brendshme Qendra, Ekrani Bateria
29 10 E kuqe Grupi i instrumenteve, moduli i kontrollit të trupit, Qendra e komandës së brendshme Ndezja
30 15 Blu Injektorë (benzinë) Ndezja
31 30 Rozë Dritaret e përparme me fuqi Bateria, BCM me ndërprerje Stafetë e dritares
32 30 Rozë Dritaret e pasme elektrike
33 30 Rozë Sedilje me energji Bateri
34 - - Nuk përdoret -
35 - - Jo e përdorur -
36 - - Jo e përdorur -
37 - - Nuk përdoret -
38 - - Joe përdorur -
39 - - Jo e përdorur -
40 10 E kuqe Dritat e brendshme, Antena, Sensori diellor, Ndërrimi i shpejtësive (sekuenciale sportive) - EcoLPi Bateria/Kursyesi i baterisë
41 5 Tan Sensori i nivelit të rezervuarit të karburantit - EcoLPi Bateria/Kursyesi i baterisë
Reletë
R1 E bardhë - Ndezja Ndezja
R2 E bardhë - Power Windows BCM i ndërruar
R3 E bardhë - Aksesor Aksesor
R4 Zi - Dritat e pasme Çelësi i dritës

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit <. 22>
Ampera Ngjyra Mbrojtja e qarqeve ed
F1 200 E zezë - lidhje e integruar e siguresave Kryesore
F2 50 Zi - lidhje e integruar e siguresave Batt 1
F3 50 Zi - siguresa e integruar Batt 2
F4 40 Zi - siguresa e integruar lidhje Batt 3
F5 50 Zi - siguresa e integruarlink Eng
F6 60 Zi - Lidhja e integruar e siguresave Ndezja 30 E gjelbër Benzinë ​​me 6 cilindra: EEC (PCM), IMCC, VCT

EcoLPi: EEC (PCM), mbështjellje rele GLN, GLN Bypass dhe Jet Futja e stafetës së pompës, IMCC, VCT

F9 20 E verdhë Hego
F10 20 E verdhë Benzinë ​​me 6 cilindra: Nuk është përdorur

EcoLPi: Injektor, modul LPG (Motor LPG)

F11 15 Blu Kompresori i ajrit të kondicionuar
F12 5 Tan EEC (PCM) dhe moduli LPG KAP
F13 25 Natyrale Fshirëse e përparme
F14 15 Blu Farmi i kokës - poshtë - djathtas (reflektori)
F15 15 Blu Fapeli - ulët - majtas (reflektori)
F15 25 Natyrore Farrat - llambat e projektorit (i ulët)
F16 5 Tan Cluster
F17 15 Blu Bor
F18 20 E verdhë Karburanti (LPG)
F19 20 E verdhë Llamba mjegullore
F20 20 E verdhë Çelësi i ndezjes, alternatori, spiralja e stafetës, ventilatori, ndezja,Aksesori
F21 20 E verdhe Fakun - lart - djathtas
F22 20 E verdhë Fandi - lart - majtas
F23 15 Blu Transmisioni (bateria) Nëse është i pajisur
F24 15 Blu Facari - i ulët/i lartë - projektor- RH
F25 15 Blu Fakulor - i ulët/i lartë - projektor-LH
F26 40 E gjelbër Tifoz 1
F27 30 Trëndafili Starter
F28 40 E gjelbër Tifoma me ventilator - Kontrolli i klimës
F29 30 Rozë ABS 2 DSC2 (DSC VR)
F30 40 E gjelbër ABS 1 DSC1 (DSC MR)
F31 40 E gjelbër Tifoz 2
F32 40 E gjelbër Aksesor
Reletë
1 - E zezë Famba e kokës (projekt ose) - vazhdo me të lartë (LH)
2 - Zi Fandër (projektor) - vazhdo me të lartë (RH)
3 - E bardhë EEC (PCM)
4 - E bardhë Drita e pasme (demister)
5 - E gjelbër Tifoz2
6 - E zezë Karburanti
7 - E zezë Bori
9 - E zezë WAC (kompresori i ajrit të kondicionuar)
10 - E bardhë Tifoma 3
11 - E bardhë Tifoz 1
12 - E bardhë Fakulor (e ulët)
13 - E bardhë Fakulare (i lartë)
14 - E zezë Starter
16 - E zezë Mjegull
R18 - E zezë Llambat e pasme (benzinë ​​me 6 cilindra; Transmision automatik me 6 shpejtësi)

(Ndodhet përpara kutisë së siguresave të ndarjes së motorit në ndarjen e motorit)

Diodë
15 - E zezë EEC (PCM)
17 - E zezë Starter
Rezistent
8 - E gjelbër Starter
Sigurat dhe reletë shtesë të vendosura pranë Modulit të Kontrollit të Sistemit të Energjisë (PCM) në ndarjen e motorit
LPG 1 - E zezë Pompë solenoidale e rezervuarit të karburantit (vetëm ute)
LPG2 - E zezë Bllokimi i rezervuarit të karburantit i fikur solenoid
LPG 3 - Të zeza Llambat e pasme
LPG 4A - - E pa përdorur
LPG 4B 10 Red Spirale rele (Lockoff, Bypass and Jet Pump) Solenoids - Bypass and Jet Pump (LPG motori)
LPG 5 - I zi Solenoid bypass rregullatori
LPG 6 - E zezë Bllokimi i rregullatorit fikur solenoid

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.