Siguresat dhe reletë Toyota Avalon (XX30; 2005-2012)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Avalon të gjeneratës së tretë (XX30), prodhuar nga 2004 deri në 2012. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Avalon 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 , 2010, 2011 dhe 2012 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Toyota Avalon 2005-2012

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Toyota Avalon janë siguresat #29 "CIG" (Çakmaku) dhe # 30 "PWR OUTLET" (Prizë elektrike) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Pasqyrë e përgjithshme e ndarjes së pasagjerëve

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën panelin e instrumenteve (në anën e shoferit), nën kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve <2 3>25 <2 1>
Emri Amp Qarku
1 DERA RR 2005-2009: Dritarja elektrike (për pasagjerin e pasme djathtas)
1 RR DERY 20 2010-2012: Dritarja me energji elektrike (për pasagjerin e pasme djathtas)
2 DERA RL 25 2005-2009: Dritarja elektrike (për pasagjerin e majtë të pasme)
2 RL DOOR 20 2010-2012 : Dritarja elektrike (për pasagjerin e majtë të pasme)
3 FRDERA 25 2005-2009: Xhami me energji elektrike (pasagjeri i përparmë), sistemi i memories së pozicionit të drejtimit
3 FR DOOR 20 2010-2012: Xhami me energji elektrike (pasagjeri i përparmë), sistemi i memories së pozicionit të drejtimit
4 MIGURË 15 Dritat e përparme të mjegullës
5 OBD 7.5 Në bord sistemi i diagnostikimit
6 MPX-B 7.5 Sistemi i komunikimit multipleks
7 - - -
8 P/W 25 2005-2009: E veja e fuqisë, sistemi i memories së pozicionit të drejtimit
8 FL DOOR 20 2010-2012: Dritarja elektrike, sistemi i memories së pozicionit të drejtimit
9 FUEL OPN 7.5 Karburanti hapëse e dyerve mbushëse
10 AM1 7.5 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i nisjes, sistemi i ndezjes
11 A/C 7.5 Sistemi i kondicionimit
12 S-HTR 20 2008-2012: Sistemi i kondicionimit
13 DERA NR .2 25 Sistemi multipleks i komunikimit
14 S/ROOF 30 Çatia elektrike e hënës
15 BISHT 10 Dritat e parkimit, dritat e targave, dritat e pasme, para dhe shënuesin anësor të pasmëdritat
16 PANEL 7.5 Ngrohës të sediljeve, sistem navigimi, ndezës emergjence, sistem transmetimi automatik i kontrolluar elektronikisht, dorezë drita e kutisë, dritat e panelit të instrumenteve, prizat e rrymës
17 ECU IG NO.1 7.5 2005-2006: Ekrani qendror, sistemi i kontrollit të kyçit të ndërrimit, çatia elektrike e hënës, sistemi i komunikimit të shumëfishtë
17 ECU IG NO.1 10 2007-2012: Ekrani qendror, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit, çatia elektrike e hënës, sistemi i komunikimit të shumëfishtë, sistemi i monitorimit (paralajmërimit) të presionit të gomave
18 ECU IG NO.2 7.5 Sistemi kundër bllokimit të frenave, sistem dinamik i kontrollit të lundrimit me lazer, sistem automatik i nivelimit të fenerëve, sistem i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistem komunikimi i shumëfishtë
19 HTR 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar, dritat e panelit të instrumenteve, ventilator elektrik ftohës
20 A/C COMP 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
21 S-HTR 20 2005-2007: Sistemi i kondicionimit
22 Matësi NR.1 10 Dritat rezervë, sistemi i navigimit, blicat e urgjencës
23 WIP 30 Fshirëset e xhamit
24 RR S/SHADE 10 Rojroja elektrike e pasme
25 - - Joi përdorur
26 IGN 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i imobilizatorit të motorit, SRS sistemi i airbagëve, sistemi i klasifikimit të pasagjerëve të përparmë, sistemi i çelësave inteligjentë, sistemi i startuesit
27 GAUGE NO.2 7.5 Matësat dhe njehsorët, ekrani qendror
28 ECU-ACC 7.5 Pasqyrat elektrike me pamje të pasme, ekrani qendror, sistemi i kyçjes së ndërrimit, sistemi i komunikimit të shumëfishtë
29 CIG 15 Çakmak
30 PWR PYZË 15 Prizë e rrymës
31 RADIO NO. 2 7.5 Sistemi audio
32 MIR HTR 10 Pastrues të pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme

Emri Amp Qarku
1 P/SEAT 30 Sediljet me energji
2 POWER 30 Power windows
Rele
R1 Dritat e mjegullës
R2 Dritat e pasme
R3 Rele aksesor (ACC)
R4 Releja e fuqisë (PWR)
R5 Ndezja (IG1)

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë)

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit <2 3>15
Emri Amp Qarku
1 EFI NO.2 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte të njëpasnjëshme
2 STOP NR.2 7.5 Dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i frenave kundër bllokimit
3 RADAR CC 7.5 2005-2010: Sistemi i kontrollit të stabilitetit të automjeteve
4 HEAD RH LWR 15 Fare në të djathtë (drite të ulëta)
5 KOKA LH LWR 15 Fare në të majtë (rreze të ulët)
6 STOP Nr.3 7.5 2008-2012: Sistemi i transmisionit të kontrolluar elektronik, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
7 INJ Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
8 - - -
9 STOP NR.1 15 Sistemi multipleks komunikimi
10 STR LOCK 25 2005-2010: Sistemi i bllokimit të drejtimit
10 STR LOCK 15 2011-2012: Kyçja e timonitsistemi
11 IMMOBI 7.5 2005-2007: Sistemi i imobilizuesit të motorit, sistemi i çelësave inteligjentë
11 EFI Nr.3 7.5 2008-2012: Sistemi i çelësave inteligjentë, sistemi i transmetimit të kontrolluar elektronik
12 AMP 30 Sistemi audio
13 - - -
14 - - Ginja e shkurtër NR.1
15 RAD NO.1 15 Sistemi audio, ekrani qendror, sistemi i navigimit
16 ECU-B 10 Ekran qendror, sistem komunikimi multipleks
17 DOME 7.5 Masat dhe njehsorët, ora, dritat personale përpara, dritat e mirësjelljes së dyerve, hapëse e dyerve të garazhit, dritat personale të pasme, drita e bagazhit
18 TURN/HAZ 15 Dritat e sinjalistikës
19 IG2 25 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
20 - - -
21 S-HORN 7.5 Bor
22 ROLESË 20 Plarëse e xhamit
23 A/F 25 Sensori i raportit të karburantit në ajër
24 HEAD RH UPR 15 Fareni djathtas (i lartë rreze)
25 KOKË LH UPR 15 Fare në të majtë (i lartëtra)
26 - - -
27 - - -
28 BROR 10 Bori
29 - - Bori
30 EFI NR.1 25 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, pompë karburanti
31 ETCS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
32 ALT -S 7.5 Sistemi i karikimit
33 DERA NR.1 25 Sistemi multipleks i komunikimit
34 AM2 7.5 Sistemi startues
35 ALT 120 Sistemi i karikimit, "RR DEF", "ABS/VSC NO2." Siguresat "HEATER", "ABS/VSC NO.1", "RDI FAN", "WASHER" dhe "S-HORN"
35 ALT 140 Sistemi i karikimit, "RR DEF", "ABS/VSC NO2." Siguresat "HEATER", "ABS/VSC NO.1", "RDI FAN", "WASHER" dhe "S-HORN"
36 - - -
37 KRYESORE 40 Fenerët
38 - - -
39 ST /AM2 30 Sistemi starter
40 HEATER 50 Sistemi i kondicionimit
41 ABS/VSC NO.1 50 Sistemi kundër frenave, kontrolli i qëndrueshmërisë së automjetit sistemi
42 RDIFAN 50 Tifoz elektrik ftohës
43 ABS/VSC NO.2 30 Sistemi kundër frenave, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit
44 RR DEF 50 Prapa shkumëzues i xhamit të përparmë, shkumëzues i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
45 - - -
46 - - -
47 - - -
48 - - -
49 - - -
Rele
R1 ST Starter
R2 MG CLT Tufë e kompresorit të kondicionerit
R3 IG2 Ndezja
R4 BRK Stop dritat
R5 RR DEF Shkyçja e xhamit të pasmë
R6 ST CUT Starter
R7 VSC NO.1 Veh kontrolli i qëndrueshmërisë së akullit
R8 FAN NR.1 Tifoz elektrik ftohës
R9 HEAD Fare
R10 VSC NO.2 Kontrolli i stabilitetit të automjetit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.