Siguresat Toyota Tundra (XK50; 2007-2013).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë të Toyota Tundra (XK50) përpara një ndërrimi, prodhuar nga 2007 deri në 2013. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Tundra 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 dhe 2013 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Toyota Tundra 2007-2013

Sigurat e çakmakut (prizë elektrike) në Toyota Tundra janë siguresat #1 "INVERTER", #5 "PWR OUTLET" dhe #27 "CIG" (2007-2010) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave
 • Kutia e siguresave të ndarjes së motorit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet nën panelin e kontrollit (hiqni kapakun për të hyrë).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresat në panelin e instrumenteve
Emri Amp Përshkrimi
1 INVERTER 15A Prizë e rrymës (115V)
2 FR P/SEAT LH 30A Sedilja elektrike e shoferit përpara
3 DR/LCK 25A Sistemi multipleks i komunikimit
4 OBD 7.5A Diagnoza në bordsistem
5 PWR_OUTLET 15A Priza elektrike
6 CARGO LP 7.5A Llambë mallrash
7 AM1 7.5 A Sistemi i kyçjes së turnit, sistemi i nisjes
8 A/C 7.5A Ajri sistemi i kondicionimit
9 MIR 15A Kontrolli i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme, ngrohës të pasqyrave të jashtme të pasme 23>
10 POWER №3 20A Power windows
11 FR P/SEAT RH 30A Sedilja elektrike e pasagjerit përpara
12 TI&TE 15A Pjerrësia e energjisë dhe teleskopi i fuqisë
13 S/ROOF 25A Elektrike çatia e hënës
14 ECU-IG №1 7.5A Sistemi kundër frenave, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit , sistem komunikimi multipleks, sistem ndihmës intuitiv parkimi, sedilje me energji elektrike përpara shoferit, teleskopik me anim dhe energji elektrike, bllokim ndërrimi, sistem paralajmërimi për presionin e gomave, matës aksesor , tërheqje rimorkio, prizë elektrike, çati elektrike hënore
15 LH-IG 7.5A Dritat rezervë , sistem karikimi, matës dhe njehsorë, dritat sinjalizuese, sistem kondicionimi, ngrohës sediljesh, shkumëzues i xhamit të pasmë
16 4WD 20A Sistemi i kontrollit me katër rrota
17 WSH 20A Dritarjarondele
18 Fshirëse 30A Fshirëse dhe rondele
19 ECU-IG №2 7.5A Sistemi komunikimi multipleks
20 TAIL 15A Dritat e pasme, dritat e rimorkios (dritat e pasme), dritat e parkimit, dritat e jashtme te kembeve
21 A/C IG 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
22 TOW BK/UP 7.5A 2007-2009: Nuk është përdorur;

2010-2013: Dritat e rimorkios

23 SEAT-HTR 20A Ngrohës të sediljeve ose ngrohës dhe sedilje të ajrosura
24 PANEL 7.5A Paneli i instrumenteve dritat, drita kuti dorezash, njehsor aksesor, sistem audio, monitor me pamje nga pas, sistem navigimi, sistem argëtimi i sediljeve të pasme, matës dhe matës, sistem klimatizimi
25 ACC 7.5A Matësi aksesor, sistem audio, sistem argëtimi i sediljeve të pasme, monitor me pamje të pasme, sistem navigimi, dritat rezervë, dritat e rimorkios (dritat rezervë), shumëfish ish sistemi i komunikimit, priza elektrike, pasqyra e jashtme e pamjes së pasme
26 BK/UP LP 10A Rezervimi drita, matës dhe njehsorë
27 CIG 15A 2007-2010: çakmak;

2011- 2013: I papërdorur

28 POWER №1 30A Dritare energjetike, dritare mbrapa elektrike

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

SiguresaVendndodhja e kutisë

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Amp Përshkrimi
1 A/F 15A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
2 HORN 10A Borni
3 EFI №1 25A Sistemi i injektimit me shumë porta/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte të njëpasnjëshme
4 IG2 MAIN 30A INJ, MET, IGN siguresat
5 DEICER 20A Fshirës fshirëse të përparme të xhamit të përparmë
6 BISHT TË KËRKOJES 30A Dritat e rimorkios (dritat e pasme)
7 POWER №4 25A 2007-2009: Nuk është përdorur;

2010-2013: Dritare elektrike

8 POWER №2 30A Dritaret e përparme
9 FOG 15A Dritat e përparme të mjegullës
10 STOP 15A Dritat e ndalimit, drita e ndalimit me montim të lartë, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i bllokimit të ndërrimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte / sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, konverteri tërheqës
11 TOW BRK 30A Kontrolluesi i frenave të rimorkios
12 IMB 7.5A 2007-2009: Sistemi i imobilizuesit të motorit;

2010-2013: Injeksion karburanti me shumë portesistemi/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme

13 AM2 7.5A Sistemi i nisjes
14 TOWING 30A Konvertuesi tërheqës
15 AI_PMP_HTR (ose AI-HTR) 10A 2007-2010: Nuk është përdorur;

2011-2013: Sistemi i injektimit të ajrit

16 ALT-S 5A Sistemi i karikimit
17 TURN-HAZ 15A Dritat e sinjalistikës, ndezësit e urgjencës, konverteri tërheqës
18 F/PMP 15A Nuk ka qark
19 ETCS 10A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ injektim i vazhdueshëm me shumë porte sistemi, sistemi elektrik i kontrollit të mbytjes
20 MET-B 5A Masat dhe njehsorët
21 AMP 30A Sistemi audio, monitor me pamje të pasme, sistem navigimi, sistem argëtimi i sediljeve të pasme
22 RAD №1 15A Sistemi audio, monitor i pamjes së pasme, sistemi i navigimit, re sistem argëtimi i sediljeve ar
23 ECU-B1 7.5A Sistemi komunikimi multiplex, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sekuencial sistem i injektimit të karburantit me shumë porta, pasqyrë e brendshme automatike kundër shkëlqimit, priza elektrike, sedilja e shoferit përpara me energji elektrike, anim me energji elektrike dhe teleskopik fuqie
24 DOME 7.5A Dritat e brendshme, dritat personale, kotadritat, drita e çelësit të motorit, drita e këmbës, njehsori shtesë
25 HEAD LH 15A Fareni i majtë ( rreze e gjatë)
26 HEAD LL 15A Fare në të majtë (rreze të ulët)
27 INJ 10A Sistemi i injektimit me shumë porta/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i ndezjes
28 MET 7.5A Matësat dhe njehsorët
29 IGN 10A Sistemi i airbagëve SRS, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i imobilizuesit të motorit (2007-2009), sistemi i kontrollit të lundrimit
30 KOKA RH 15A Fare e djathte (drite te gjata)
31 KOK RL 15A Fareni i djathtë (rreza e ulët)
32 EFI №2 10A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, pompë për zbulimin e rrjedhjeve
33 DEF I/UP 5A Jo c ircuit
34 PARE 5A Sigur rezerve
35 KËMBIMI 15A Sigur rezervë
36 KËMBIMI 30A Sigur rezervë
37 DEFOG 40A DefoGues i dritares së pasme
38 SUB BATT 40A Trajlerja e rimorkios
39 ABS1 50A Sistemi i frenave kundër bllokimit,sistemi i kontrollit të stabilitetit të automjetit
40 ABS2 40A Sistemi kundër bllokimit të frenave, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit
41 ST 30A Sistemi i nisjes
42 HTR 50A Sistemi i ajrit të kondicionuar
43 LH-J/B 150A AM1, BISHT, PANEL, ACC, CIG, LH-IG, 4WD, ECU-IG №1, BK/UP LP, SEAT-HTR, A/C IG, ECU-IG №2, WSH, Fshirës , OBD, A/C, TI&TE, FR P/SEAT RH, MIR, DR/LCK, FR P/SEAT LH, CARGO LP, PWR POWLE, POWER №1 siguresat
44 ALT 140A ose 180A LH-J/B, HTR, SUB BATT, TOW BRK, STOP, FOG, TOW TAIL, DEICER siguresat
45 A/PUMP №1 50A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
46 A/PUMP №2 50A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
47 KRYESORE 40A HEAD LL, HEAD RL, HEAD LH, HEAD RH siguresave

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.