Siguresat dhe reletë e Saturn Vue (2008-2010).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Saturn Vue të gjeneratës së dytë, të prodhuar nga 2007 deri në 2010. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Saturn Vue 2008, 2009 dhe 2010 , merrni informacione rreth vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Saturn Vue 2008-2010

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Saturn Vue janë të vendosura në kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve – shihni siguresat "CIGAR" (Çakmaku), "APO1" (Priza e rrymës shtesë 1 ) dhe "APO2" (Prizë elektrik shtesë 2).

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në anën e pasagjerit të qendrës tastierë, prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e pasagjerëve <1 6>
Emri Përdorimi
SELLI PWR Sedilja elektrike
PASS P/ WIN Dritarja elektrike në anën e pasagjerit
DRIV P/WIN Dritarja elektrike nga ana e shoferit
S/ROOF Moduli i çatisë së diellit
CIGAR Çakmak i cigares
ECM/TCM Moduli i kontrollit të motorit (ECM)/ Moduli i kontrollit të transmisionit (TCM)
FSCM Moduli i kontrollit të ruajtjes së karburantit
ISRVM Pasqyra e brendshme e pamjes së pasme
CLUSTER Paneli i instrumenteveCluster
AIR BAG Airfcag System
OSRVM Pasqyra e jashtme e pasme
KEY CAP Selenoidi i kapjes së çelësit
WHLS/W Çelësi i timonit
F/DR LCK Bllokimi i derës së shoferit të përparmë
APO2 Prizë elektrik shtesë 2
BCM (VB3) Moduli i kontrollit të trupit (BCM) (VB3)
DR LCK Bllokimi i derës
BCM (VB6) Moduli i kontrollit të trupit (VB6)
BCM (VB4) Moduli i kontrollit të trupit (VB4)
BCM (VB5) Moduli i kontrollit të trupit (VB5)
TRL Trailer
AIRCON Klima
AUDIO Audio
BCM (VB7) Moduli i kontrollit të trupit (VB7)
IGN SW Ndërprerësi i ndezjes
AIR BAG Sistemi i qeseve me ajër
WASHER Pompë rondele
APO1 Priza e pajisjes shtesë 1
FSCM Moduli i kontrollit të ruajtjes së karburantit<2 2>
RR CLR Mbyllja e pasme
BCM (VB2) Moduli i kontrollit të trupit (VB2)
DRL Drita e ditës
BCM (VB1) Moduli i kontrollit të trupit (VB1)
ONSTAR OnStar
Reletë
RELEY ACC/RAP Aksesor, Fuqia e Mbajtur e Aksesorit (RAP)Rele
RELAY RUN/ CRANK Run/Crank Stafety

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit
Emri Përdorimi
FAN KRYESOR Tifozi kryesor i ftohjes
PASME/WPR Motori i fshirësit të pasmë
FAN AUX Ndihmesa e ventilatorit ftohës
ECM/ TCM/SGCM Moduli i kontrollit të motorit/ Moduli i kontrollit të transmisionit/ Moduli i komunikimit të portës së të dhënave serike
ECM Moduli i kontrollit të motorit
ALB-3 Motori 3
ALB-2 Motori 2
ENG-1 Motori 1
HYBRID BEC Jo i përdorur
RUN Run
S/ROOF Moduli i çatisë së diellit
HTD/SEAT Moduli i kontrollit të sediljeve me ngrohje
BCM Moduli i kontrollit të trupit
STRTR Motori i nisjes
WPR Fshirëse xhami
4WD/ESCM Sistemi me lëvizje me të gjitha rrotat
ABS Moduli i sistemit të frenave kundër bllokimit
KLTCH A/C Kompresori i kondicionimit
BLWR MTR Motor ventilator
BLWR MTR Motor fryrës
AMP Përforcues
HORN Bori
ABS Sistemi kundër bllokimit të frenaveModuli
I/P BEC Qendra elektrike me autobus me panelin e instrumenteve
FRT FOG Mjegulla e përparme Llambat
l/P BEC Qendra elektrike me autobus të panelit të instrumenteve
DRL Drita e ditës
T/LAMP RT Shenues djathtas dhe llamba parkimi
T/LAMP LT Majtas Llambat e parkimit dhe shënjuesi
TRLR T/LAMP Llambat e parkimit me rimorkio
HDLP HI LT Feneri me rreze të lartë në anën e pasagjerit
STOP LP Flamat e ndalimit
DEFOG Mjegulla e shkrirësit
HDLP LO RT Fandi me rreze të ulët në anën e shoferit
HDLP LO LT Udhëtues në anën e pasagjerit- Feneri i rrezes
HDLP HI RT Fandi me rreze të gjatë nga ana e shoferit
OSRVM HTR Jashtë Ngrohja e pasqyrës së pasme
Reletë
FAN KRYESOR RLY Rele kryesor i ventilatorit ftohës
FAN CTRL RLY Fondi i ventilatorit ftohës Rele trol
FAN AUX RLY Rele ndihmëse e ventilatorit ftohës
PWR/TRN RLY Motor Moduli i kontrollit/CAM, bombola, injektorë, stafetë elektronike e kontrollit të mbytjes
STRTR RLY Rele starter
RUN RLY Releja e funksionimit
A/C CLTCH RLY Releja e kompresorit të ajrit të kondicionuar
WPR SPD RLY Fshirës së xhamitReleja e shpejtësisë
HORN RLY Releja e bririt
WPR CNTRL RLY Releja e kontrollit të fshirësit të xhamit<
T/LAMP RLY Releja e llambës së parkimit
HDLP HI RLY Releja e fenerit me rreze të lartë
HDLP LO RLY Rele i fenerit me rreze të ulët
FRT FOG RLY Rele i llambës së përparme
STOP LP RLY Stopllamp rele
DEFOG RLY Rele defogger

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.