Siguresat Subaru Outback (2005-2009).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Subaru Outback të gjeneratës së tretë, prodhuar nga 2005 deri në 2009. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Subaru Outback 2005, 2006, 2007, 2008 dhe 2009 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Subaru Outback 2005-2009

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Subaru Outback janë siguresat #13 (fole Cargo) dhe #20 (Priza e çakmakut) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në të majtë të timonit.

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Diagramet e kutisë së siguresave

2005

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Vlerësimi i amplifikatorit Qarku
1 20 Tifoma e ngarkesave, lidhës i rimorkios
2 Bosh
3 15 Mbyllja e derës
4 15 Releja e fshirësit të përparmë, çatia e hënës
5 15 Matësi i kombinuar
6 7.5 Pasqyrat e pamjes së pasme me telekomandë, Stafetë ngrohës të sediljeve, Drita e pasqyrës së kota
7 15 Matësi i kombinuar, i integruarnjësi
8 20 Stop light
9 20 Ngrohës pasqyre, fshirëse fshirëse të përparme
10 7.5 Furnizimi me energji (bateria)
11 7.5 Njësia e sinjalistikës së kthesës, Ora
12 15 Automatik njësia e transmisionit, sistemi i airbagëve SRS (Nën), Njësia e kontrollit të motorit, Njësia e integruar
13 20 Priza e ngarkesës
14 15 Drita e pozicionit, Drita e pasme, Drita e kombinuar e pasme
15 Bosh
16 15 Ndriçimi
17 15 Ngrohës të sediljeve
18 10 Drita rezervë
.
21 7.5 Rele starter
22 15 Klima kondicioner, bobina e stafetës së shkumëzimit të xhamit të pasmë
23 15 Fshirëse e pasme, Larja e xhamit të pasmë er
24 15 Njësia audio, Ora
25 > 27 15 Tifoma me ventilator
28 15 Tifoma me ventilator
29 15 Drita e mjegullës
30 30 Fshirëse e përparme, Fshirëse e përparmerondele
31 7.5 Njësi i kondicionerit automatik, Njësia e integruar
32 7.5 Rele e anës së majtë të fenerëve
33 7.5 ABS/Njësia e kontrollit të dinamikës së automjetit

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2005)
Vlerësimi i amplifikatorit Circuit
A FWD fole (automjetet AT – përveç modeleve Turbo dhe modelet 3.0 litra)
B Sigura kryesore
1 30 Njësia ABS, Njësia e kontrollit të dinamikës së automjetit
2 25 Tifoma kryesore
3 25 Nën tifoz (përveç modeleve 3.0 litërshe)
4 25 Tifoma kryesore (modelet 3.0 litra)
5 20
6 15 Fare (ana e djathtë)
7 15 Fare ( ana e majtë)
8 20 Drita rezervë
9 15 Bori
10 25 Shkarkues i xhamit të pasmë
11 15 Pompa e karburantit
12 15 Njësia e kontrollit automatik të transmisionit
13 7.5 Njësia e kontrollit të motorit
14 15 Blici i paralajmërimit të rrotullimit dhe rrezikut
15 20 Parkimkaloni
16 7.5 Alternator

2006

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Vlerësimi i amplifikatorit Qarku
1 20 Tifoma e ngarkesave, lidhës i rimorkios
2 Zbrazët
3 15 Mbyllja e derës
4 15 Releja e fshirësit të përparmë, çatia e hënës
5 15 Matësi i kombinuar
6 7.5 Pasqyrat e pamjes së pasme me telekomandë, Stafetë ngrohës të sediljeve, Drita e pasqyrës së kota
7 15 Matësi i kombinuar, njësi e integruar
8 20 Stop light
9 20 Ngrohës pasqyre, fshirëse fshirëse të përparme
10 7.5 Furnizimi me energji elektrike (bateria)
11 7.5 Njësia e sinjalistikës së kthesës, Ora
12 15 Njësia e transmisionit automatik, sistemi i airbagëve SRS (Nën), kont. motori njësi rol, njësi e integruar
13 20 Presë mallrash
14 15 Drita e pozicionit, Drita e pasme, Drita e kombinuar e pasme
15 Bosh
16 15 Ndriçimi
17 15 Ngrohësit e sediljeve
18 10 Drita rezervë
19 7.5 Fareni në anën e djathtërele
20 10 Prizë çakmaku
21 7.5 Releja e starterit
22 15 Klima kondicioner, bobina stafetë e shkumëzimit të dritares së pasme
23 15 Fshirëse e pasme, larëse e xhamit të pasmë
24 15 Njësia audio, Ora
25 15 Sistemi i airbagëve SRS (Kryesore)
26 15 Rele i dritares elektrike
27 15 Tifozi i ventilatorit
28 15 Tifoma e ventilatorit
29 15 Drita e mjegullës
30 30 Fshirëse e përparme, rondele e fshirëses së përparme
31 7.5 Njësia e kondicionerit automatik, njësia e integruar
32 7.5 Rele e anës së majtë të fenerëve
33 7.5 ABS/Njësia e kontrollit të dinamikës së automjetit

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2006)
Vlerësimi i amplifikatorit Circu it
A FWD fole (automjetet AT – përveç modeleve Turbo dhe modeleve 3.0 litra)
B Sigura kryesore
1 30A Njësi ABS, Njësia e kontrollit të dinamikës së automjetit
2 25A Tifoma kryesore (modelet 3,0 litra)
3 25A Nën tifoz (përveç modeleve 3.0 litra)
4 25A Kryesoretifoz
5 20A Audio
6 15A Far (ana e djathtë)
7 15A Fare (ana e majtë)
8 20A Drita rezervë
9 15A Borri
10 25A Shkarkues i xhamit të pasmë
11 15A Pompë e karburantit
12 15A Njësia e kontrollit automatik të transmisionit
13 7.5A Njësia e kontrollit të motorit
14 15A Rrotullimi dhe blici paralajmërues i rrezikut
15 20A Çelësi parkimi
16 7.5A Alternator

2008, 2009

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Vlerësimi i amplifikatorit Qarku
1 20 Tifoma e ngarkesave, lidhësi i fiksimit të rimorkios
2 Bosh
3 15 Mbyllja e derës
4 15 Releja e fshirësit të përparmë, çatia e hënës
5 15 Matësi i kombinuar
6 7.5 Pasqyrat e pamjes së pasme me telekomandë, Stafetë e ngrohësit të sediljeve, Drita e pasqyrës së kota
7 15 Matësi i kombinuar, njësi e integruar
8 20 Stop light
9 20 Ngrohës pasqyre, Fshirës paradeicer
10 7.5 Furnizimi me energji (bateria)
11 7.5 Njësia e sinjalizimeve të drejtimit, Ora
12 15 Njësia e transmetimit automatik, sistemi i airbagëve SRS (Nën), Njësia e kontrollit të motorit, njësia e integruar
13 20 Priza e ngarkesës
14 15 Drita e pozicionit, Drita e pasme, Drita e kombinuar e pasme
15 Bosh
16 15 Ndriçim
17 15 Ngrohës të sediljeve
18 10 Drita rezervë
19 7.5 Rele e djathtë e fenerit
20 10 Prizë çakmaku
21 7.5 Releja e starterit
22 15 Klima kondicioner, bobina e stafetës së shkumëzimit të dritares së pasme
23 15 Fshirëse e pasme, larëse e xhamit të pasmë
24 15 Njësia audio, Ora
25 15 Sistemi i airbagëve SRS (M ain)
26 15 Rele dritarja e energjisë
27 15 Tifoma me ventilator
28 15 Tifoma me ventilator
29 15 Drita e mjegullës
30 30 Fshirëse e përparme, Rondele fshirëse e përparme
31 7.5 Njësia e kondicionerit automatik, Njësia e integruar
32 7.5 Farin në anën e majtëstafetë
33 7.5 ABS/njësia e kontrollit të dinamikës së automjetit

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2008, 2009)
Vlerësimi i amplifikatorit Circuit
A FWD fole (modelet AT – përveç modeleve Turbo dhe modeleve 3.0 litra)
B siguresa kryesore
1 30A Njësi ABS , Njësia e kontrollit të dinamikës së automjetit
2 25A Tifoma kryesore (modelet 3.0 litra)
3 10A Valvula dytësore e kombinimit të ajrit (modelet Turbo)
4 25A Nën ventilator (përveç modeleve 3.0 litra)
5 25A Tifoma kryesore
6 20A Audio
7 15A Far (ana e djathtë)
8 15A Fare (ana e majtë)
9 20A Drita rezervë
10 15A Bori
11 25A Prapa shkrumbues i dritares
12 15A Pompa e karburantit
13 15A Njësia e kontrollit automatik të transmisionit
14 7.5A Njësia e kontrollit të motorit
15 15A Kthesa dhe blici paralajmërues i rrezikut
16 20A Çelësi i parkimit
17 7.5A Alternator

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.