Siguresat dhe reletë Nissan Quest (V41; 1998-2002)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Nissan Quest (V41), prodhuar nga 1998 deri në 2002. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Nissan Quest 1998, 1999, 2000, 2001 dhe 2002 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Nissan Quest 1998-2002

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Nissan Quest janë siguresat #6 (Çakmaku), #7 (Power Power Point) dhe #11 (2001-2002 – Rear Console Power Point) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në anën e shoferit të panelit të instrumenteve.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve

Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
1 7.5 Sedilje me ngrohje të përparme
2 10 Transmetim Moduli i kontrollit të sionit (TCM), Motori i fshirësit të pasmë, njësia EATC
3 10 Njësia e sensorit të diagnostikimit të qeseve të ajrit
4 10 Valvula IACV-AAC, valvula anashkaluese e valvulës së prerjes me vakum, moduli i kontrollit të motorit (ECM), lidhësi i lidhjes së të dhënave, valvula solenoide e ndërprerësit Harta/Baro, mbytja Sensori i pozicionit, valvula e kontrollit të ventilimit të kutisë EVAP
5 7.5 Telekomanda e pasqyrës së dyerveÇelësi i komandimit, SECU
6 20 Çakmaku
7 20 Pika e fuqisë së pasme
8 20 Motori i fshirësit të përparmë, motori i larjes së përparme, amplifikuesi i fshirësit të përparmë
9 10 Motori i fshirësit të pasmë, motori i larjes së pasme
10 7.5 ose 15 1998-2000 (7.5A): Audio;

2001-2002 (15A): Audio, Monitor video, Subwoofer Përforcuesi 11 20 1998-2000: Përforcuesi i nënvuferit;

2001-2002: Pika e pasme e energjisë (e montuar në konsolë ) 12 7.5 Njësia e kontrollit të fenerëve, moduli i kontrollit të motorit (ECM) 13 7.5 Njësia e kontrollit të kondicionerit, stafeta e kondicionerit, njësia EATC, dera e përzierjes dhe modalitetit të ajrit, valvula solenoid IACC-FICD 14 20 Defokusues i dritares së pasme 15 20 Shkruajtës i dritares së pasme . 22> Llambat shënjuese anësore të përparme, llambë e kombinuar e përparme, ndërprerës i kombinuar 18 7.5 llamba ndriçimi 19 10 Llambë e kombinuar e pasme, llambë për lejen e rimorkios 20 10 Audio, ndërruesi i CD-ve, njësia e telekomandës së pasme të audios, paneli i kontrollit FES 21 15 Llambat e brendshme, sedilja e kujtesës dhe pasqyra Njësia e Kontrollit,Motori me çati diellore 22 20 Ndërprerësi i llambës së ndalimit, Njësia e kontrollit të tërheqjes së rimorkios 23 10 Çelësi i rrezikut, llambë treguese sigurie 24 15 Motor fryrës i pasmë 25 15 Motor ventilator i pasmë 26 7.5 Sensor i ndezur i oksigjenit 27 10 Ndërprerës i rrezikut 28 20 Motori i ventilatorit të përparmë, Njësia e kontrollit të shpejtësisë së ventilatorit të përparmë 29 10 Lidhja e lidhjes së të dhënave, matësi i kombinuar , Ndërprerësi i frenave ASCD, Releja e kondicionerit, Releja e ventilatorit të ftohjes, Releja e motorit të ventilatorit të pasmë, Njësia e kontrollit të sediljes dhe pasqyrës së kujtesës, njësia e kontrollit ASCD 30 10 Aktivizuesi ABS dhe njësia elektrike, ndërprerësi i pozicionit në park/neutral, njësia e kontrollit të fenerëve, SECU, moduli i kontrollit të transmisionit (TCM) 31 20 Motori i ventilatorit të përparmë, njësia e kontrollit të shpejtësisë së ventilatorit të përparmë 32 - Jo i përdorur <2 1> Rele R1 Llamba e pasme R2 Ndezja R3 Accessor R4 Defogger i dritares së pasme R5 Fryrësi

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Detyrai siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit
Vlerësimi i Amperit Përshkrimi
33 10 Injektorët, moduli i kontrollit të motorit (ECM)
34 10 Moduli i kontrollit të motorit ( ECM) Rele, lidhës i lidhjes së të dhënave
35 10 Generator
36 15 Fandi i kokës (djathtas)
37 15 Fandi i kokës (majtas)
38 7.5 Releja e llambës së përparme të mjegullës
39 7.5 SECU, stafetë sigurie automjeti
40 - Jo i përdorur
41 20 Releja e valvulës solenoid ABS
42 15 Releja e bririt
43 15 Releja e pompës së karburantit
44 7.5 Ndjesimi i ventilatorit të radiatorit
45 - Jo i perdorur
46 - I pa përdorur
47 - Jo i përdorur
A 100 Releja e ndezjes (siguresa: "26", "27", "29", "30") , Stafetë shtesë (siguresa: "5", "6", "7", "8", "9"), stafetë e bishtit Lmap (siguresa: "17", "18", "19") Siguresa: "2" , "20", "21", "22", "23"
B 140 Generator, Siguresa: "A", "C", "F", "G", "38", "39", "41", "42"
C 65 Releja e motorit të ventilatorit të përparmë (siguresa: "28", "31")
D - Jo i përdorur
E - JoI përdorur
F 30 Ndërprerësi 1 (SECU, Rele i dritares elektrike), Ndërprerësi 2 (sedilja elektrike)
G 40 Rele motori ABS
H - I pa përdorur
I 45 Rele për shkumëzimin e dritares së pasme (Sigura: "14", "15", "16"), Siguresa: "24", "25"
J 75 Releja e ventilatorit ftohës
K 30 Çelësi i ndezjes
L 20 Releja e ventilatorit të ftohjes
M - Jo i përdorur
N - Jo i përdorur
Rele
R1 Releja e ventilatorit ftohës 1
R2 Releja e ventilatorit ftohës 2
R3 Releja e ventilatorit ftohës 3

Rele Box

<2 1>1998-2000: ASCD Hold;
Rele
R1 Park/Pozicioni Neutral
R2 Pompa e karburantit
R3 Kontrolli i llambës
R4

2001-2002: Llamba e mjegullës R5 Siguria e automjetit R6 Bor R7 Klima

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.