Siguresat dhe reletë Ford B-MAX (2012-2017).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Mini MPV Ford B-Max është prodhuar nga viti 2012 deri në vitin 2017. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Ford B-Max 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 dhe 2017 , merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Ford B-MAX 2012-2017)

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet prapa kutisë së dorezave (hapni dorezën kutia, shtypni anët nga brenda dhe rrotulloni ndarjen e dorezës poshtë).

Diagrami i kutisë së siguresave (Lloji 1)

Caktimi i siguresave në paneli i instrumenteve (lloji 1)
Amp Përshkrimi
1 7.5A Ndezja, Sensori i shiut, Xhami me ngrohje, Llamba kube, Pasqyra e brendshme
2 10A Llambat e ndalimit
3 3A Llamba kthimi
4 7.5 A Rivelimi i fenerëve
5 - I pa përdorur
6 15A Xhama e pasme fshirëse
7 15A Pompë larëse
8 - I pa përdorur
9 15A Ngrohja e sediljes së pasagjerit
10 15A Sedilja me ngrohje të shoferit
11 - E pa përdorur
12 10A Airbagmoduli
13 10A Ndezja, Timoni me asistencë elektrike, Grupi i instrumenteve, Sistemi pasiv kundër vjedhjes, Sistemi kundër bllokimit të frenave
14 7.5A Moduli i kontrollit të motorit, pompa e karburantit, leva e zgjedhjes së transmisionit
15 7.5A Sistemi audio, grupi i instrumenteve
16 7.5A Xhama e përparme me ngrohje
17 - Nuk përdoret
18 - Nuk përdoret
19 10A Lidhësi i lidhjes së të dhënave
20 20A Moduli i rimorkios
21 15A Sistemi audio, navigimi
22 7.5A Grupi i instrumenteve
23 7.5A Ekran shumëfunksional, Ora , Skaner i brendshëm, Vrima për ngrohje, Paneli i kondicionimit
24 10A Moduli SYNC
25 - Nuk përdoret
26 30A Fshi i përparmë r ana e majtë
27 30A Fshirësi i përparmë në anën e djathtë
28 30A Moduli i cilësisë së tensionit
29 20A Pika e pasme e fuqisë
30 20A Çakpak puro, Pikë ndihmëse
31 - I pa përdorur
32 - Nuk përdoret
33 - Nuk përdoret
34 20A Hyrja pa çelës
35 20A Hyrja pa çelës
36 - Nuk përdoret
37 15A Çelësi i ndezjes
38 - I pa përdorur
39 - I pa përdorur
40 - Nuk përdoret
41 - Nuk përdoret
42 7.5A Kamera me pamje të pasme
43 10A Moduli aktiv i ndalimit të qytetit
44 7.5A Treguesi i çaktivizimit të airbag-it të pasagjerit
45 - Jo e përdorur
46 - E pa përdorur
47 - Jo përdorur
48 - Nuk përdoret
49 - I pa përdorur
Reletë
R1 Ndezja
R2 Puro çakmak
R3 I pa përdorur
R4 Releja aktive e ndalimit të qytetit
R5 Nuk përdoret
R6 Hyrja pa çelës (aksesori)
R7 Hyrja pa çelës (ndezja)
R8 Releja e kursimit të baterisë
R9 Xhama e përparme me ngrohje u largua - ana e dorës
R10 Xhama e përparme me ngrohje në anën e djathtë
R11 I pa përdorur
R12 Nuk përdoret

Diagrami i kutisë së siguresave (lloji 2)

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (lloji 2)
Amp Përshkrimi
1 7.5A Ndezja, sensori i shiut, xhami i përparmë me ngrohje
2 10A Stop llambat
3 7.5A Llamba mbrapa, kamera e pamjes së pasme
4 7.5A Rivelimi i fenerëve
5 - I pa përdorur
6 15A Fshirës i xhamit të pasmë
7 15A Pompë larëse
8 - E pa përdorur
9 15A Sedilja e ngrohur e pasagjerit
10 15A Sedilja e ngrohur e shoferit
11 - E pa përdorur
12 10A Modifikimi i airbag-it ule
13 10A Ndezja, timoni me asistencë elektrike, grup instrumentesh, sistem pasiv kundër vjedhjes, sistem frenimi kundër bllokimit
14 7.5A Moduli i kontrollit të motorit, leva e zgjedhjes së transmisionit, pompa e karburantit
15 7.5A Sistemi audio, grupi i instrumenteve
16 7.5A Xhama e përparme me ngrohje
17 - Nuk përdoret
18 - Nuk përdoret
19 15A Lidhësi i lidhjes së të dhënave
20 20A Ekran me shumë funksione, ora, skaner i brendshëm, ndenja e ngrohjes, paneli i ajrit të kondicionuar
21 15A Sistemi audio, navigimi, bluetooth
22 7.5A Grupi i instrumenteve
23 7.5A Moduli i rimorkios
24 7.5A Sinkronizoni antenën e modulit
25 - Nuk përdoret
26 30A Fshirëse e përparme, ana e majtë
27 30A Fshirëse e përparme, ana e djathtë
R1 Releja e ndezjes

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Amp Përshkrim
1 30A Moduli i sistemit të frenave kundër bllokimit, moduli i ndihmës së qëndrueshmërisë
2 60A Tifoz i sistemit të ftohjes shpejtësi të lartë
3 30A ose 40A Tifoz i sistemit të ftohjes (40A) ose ventilator i sistemit të ftohjes me shpejtësi të ulët (30A)
4 30A Fryrësues ngrohës
5 60A Pasagjerë furnizimi i kutisë së siguresave të ndarjes (bateria)
6 30A Moduli i kontrollit të trupit
7 60A Furnizimi i kutisë së siguresave në ndarjen e pasagjerëve (ndezja)
8 50A ose 60A Taza ndriçimi (motorët me naftë, 60A) ose Moduli DPS6 (50A)
9 40A Xhama e përparme me ngrohje në anën e majtë
10 40A Xhama e përparme me ngrohje në anën e djathtë
11 30A Rele e nisjes
12 10A Rele me rreze të gjatë të majtë
13 10A Rele i djathtë me rreze të gjatë
14 15A Rrehet me pompë
15 20A Bobina e ndezjes
16 15A Moduli i kontrollit të motorit, i lartë dhe ventilator me ftohje të ulët
17 15A Sensorë oksigjeni me ngrohje (motorë benzine)
17 20A Moduli i furnizimit me energji elektrike (motorët me naftë)
18 - Nuk përdoret
19 7.5A Kontrolluesi i ajrit të kondicionuar
20 - I pa përdorur
21 - Nuk përdoret
22 20A Furnizimi i baterisë së kontrollit të ndriçimit
23 15A Llambat e përparme të mjegullës
24 15A Treguesit e drejtimit
25 15A Ndriçimi i jashtëm në anën e majtë
26 15A Ndriçimi i jashtëm në anën e djathtë
27 7.5A Moduli i kontrollit të motorit
28 20A Sistemi kundër bllokimit të frenave, Asistenca e stabilitetit
29 10A Tufë e ajrit të kondicionuar
30 - I pa perdorur
31 - I pa perdorur
32 20A Bori, kursyesi i baterisë, moduli i automjetit pa çelës
33 20A Xhama e pasme me ngrohje
34 20A Releja e pompës së karburantit, ngrohës me naftë
35 15A Sistemi i alarmit të kategorisë 1
36 7.5A Kontrolluesi i transmetimit automatik
37 25A Moduli i derës së përparme në anën e majtë
38 25A Moduli i derës së përparme djathtas -ana e dorës
39 25A Moduli i derës së pasme në anën e majtë
40 25A Moduli i derës së pasme r krahu i djathtë
Rele
R1 Tifoma e sistemit të ftohjes
R2 I pa përdorur
R3 Moduli i kontrollit të motorit
R4 Rrezet e gjata
R5 I pa përdorur
R6 Nuk përdoret
R7 Tifoz i ftohjes së motorit
R8 Nisëse
R9 Tufë e ajrit të kondicionuar
R10 Llambat e përparme të mjegullës
R11 Pompë karburanti, ngrohës me naftë
R12 Llambë kthimi
R13 Fryrësi i ngrohësit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.