Siguresat Lexus RX300 (XU10; 1999-2003)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë Lexus RX (XU10), prodhuar nga 1999 deri në 2003. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Lexus RX 300 1999, 2000, 2001, 2002 dhe 2003 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Lexus RX 300 1999-2003

Sigurat e çakmakut (priza e rrymës) në Lexus RX300 janë siguresat #24 "CIG" (çakmak) dhe #26 "PWR OUTLET" ( Prizat e rrymës) në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në panelin e instrumenteve (në ana e shoferit), prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri A Përshkrimi
22 IGN 7.5 Sistemi SRS, Injeksion karburanti me shumë porte/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte m
23 RADIO NO.2 7.5 Sistemi audio, kompjuter Multiplex
24 CIG 15 Çakmaku, Pasqyrat e jashtme, Sistemi i mbylljes elektrike të dyerve
25 D RR DOOR 20 Bllokuesi i derës së pasme, Dritarja e pasme elektrike
26 PWR OUTLET 15 Priza elektrike
27 FRMJEGULL 15 Dritat e mjegullës
28 SRS-IG 15 Sistemi SRS
29 ECU-IG 15 Telefon, Pasqyrë e brendshme, Sistemi kundër frenave , Sistemi i kontrollit të tërheqjes, me shumë ekrane
30 WIPER 25 Fshirëset e xhamit
31 P RR DOOR 20 Bllokimi i derës së pasme, Dritarja e pasme elektrike
32 P FR DOOR 20 Bllokimi i derës së përparme, Dritarja e përparme elektrike
33 S/ROOF 20 Çatia e hënës
34 HEATER 15 Sistemi i ajrit të kondicionuar
35 GAUGE 7.5 Kompjuter multipleks, Treguesit rikujtues të shërbimit
36 RR WIP 15 Fshirëse e xhamit të pasmë
37 STOP 20 Dritat e ndalimit, Dritat e ndalimit të montuara lart, Sistemi i frenave kundër bllokimit, Sistemi i kontrollit të tërheqjes
38 OBD 7.5 Sistemi i diagnostikimit në bord
39<2 2> SEAT HTR 15 Sistemi ngrohës i sediljeve
40 STARTER 7.5 Sistemi i nisjes
41 WASHER 10/20 Rondele
42 RR FOG 7.5 Pa qark
43 FR DEF 20 Xhami i dritares së pasme dhe pasqyra e jashtme e pasme
44 TAIL 10 Dritat e pasme,Dritat e shenjave anësore, dritat e targave, dritat e parkimit
45 PANEL 7.5 Dritat e panelit të instrumenteve
53 AM1 40 Sistemi i ndezjes
54 POWER 30 Sediljet me energji

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë)

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresat në ndarjen e motorit
Emri A Përshkrimi
2 RIKORIMI 20 Dritat e rimorkios
3 H-LP R LWR 15 Feneri i djathtë (drita e ulët)
4 H-LP L LWR 15 Fareni i majtë (rreza e ulët)
5 RREZIK 15 Blicët e urgjencës, Dritat e sinjalizimit
6 AM2 20 Sistemi i nisjes
7 TEL 15 Telefon
8 FL DOOR 20 Sistemi i mbylljes elektrike të dyerve
9 SPORE 7.5 Sigur rezervë
10 PARE 15 Sigur rezervë
11 KEMBIMI 25 Sigur rezervë
12 ALT-S 7.5 Sistemi i karikimit
13 HORN 10 Sistemi i parandalimit të vjedhjes,Horn
14 EFI 20 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte të njëpasnjëshme
15 DOME 10 Drita e brendshme, Dritat e kota, Dritat e këmbëve, Dritat personale të pasme, Matësat dhe njehsorët, Multi-ekrani
16 ECU-B 7.5 Kompjuter multiplex
17 RAD NR.1 25 Sistemi audio
18 ABS 3 7.5 Sistemi i frenave kundër bllokimit
19 H-LP R UPR 15 Djathtas- feneri i dorës (rreza e lartë)
20 H-LP L UPR 15 Fareni i krahut të majtë (rreza e lartë )
21 A/F HTR 25 Sensori i raportit të karburantit të ajrit
46 ABS 60 Sistemi i frenave kundër bllokimit
47 ALT 140 Sistemi i karikimit
48 RDI 40 Sistemi i ventilatorit të ftohjes
49 CDS 40 Sistemi i ventilatorit ftohës
50 RR DEF 30 Xhamuesi i dritares së pasme dhe pasqyra e jashtme e pasme
51 Ngrohës 50 Fryrësi
52 KRYESORE 50 Sistemi i nisjes

Kutia e stafetës së ndarjes së motorit

Emri A Përshkrimi
1 DRL 7.5 Drita e drejtimit gjatë ditëssistemi

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.