Siguresat dhe reletë Chevrolet Camaro (1993-1997).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e katërt të Chevrolet Camaro (Z28) përpara një ndërrimi të fytyrës, prodhuar nga 1992 deri në 1997. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Chevrolet Camaro 1993, 1994, 1995, 1996 dhe 1997 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Paraqitja e siguresave Chevrolet Camaro 1993-1997

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Chevrolet Camaro është siguresa #11 në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit .

Tabela e përmbajtjes

 • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Kutia e siguresave të panelit të instrumentit
  • Kutia e siguresave në ndarjen e motorit
 • Diagramet e kutisë së siguresave
  • 1993, 1994, 1995
  • 1996, 1997

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave të panelit të instrumenteve

Ndodhet në anën e majtë të panelit të instrumenteve (për të hyrë, hapni derën e panelit të siguresave).

Ndarja e motorit Kutia e siguresave

Diagramet e kutisë së siguresave

1 993, 1994, 1995

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (1993-1995)
Emri Përshkrimi
1 AIR BAG Përbërësit SIR
2 TURN B-U Llambë rezervë, Moduli i llambave të ndezjes gjatë ditës (Kanada), ndezës i rrotullimit
3 HVAC Çelësi zgjedhës i kontrollit të ngrohësit(Ngrohës/Kondicioner), Ngrohës i pasmë
4 RADIO ASSY 1993-1994: Moduli i kontrollit të motorit/trupit të energjisë, grupi i instrumenteve, PASS -Moduli i dekoderit Keys II;

1995: BOSE Relay

5 PCM IGN Moduli i kontrollit të motorit, PASS-Key Moduli i dekoderit II, stafeta e pompës së karburantit
6 STOP/HAZARD Llamba e frenave/Çelësi i çlirimit të lundrimit, ndezësi i rrezikut
7 PWR ACCY Bllokimet elektrike të dyerve, Pasqyrat me energji elektrike, Çlirimi i kapakut
8 KURTESI Modul i alarmit audio, stafetë BOSE (1993-1994), llamba kortezie, ndarja e konsolës, kutia e dorezave, kupola, bagazhi, mirësjellja e pasme, pasqyra e pasme dhe radio
9 GAGES Moduli i alarmit audio, Moduli i llambave të ndezjes gjatë ditës (Kanada), moduli i rezervës së energjisë diagnostikuese, grupi i instrumenteve, moduli i kontrollit të kyçjes në distancë
10 TAIL LTS Ndriçim i jashtëm
11 CIGAR/HORN Çakkmak, Rele me brirë
12<. Kontrolli i ndriçimit
14 Fshirës/LARJE Fshirës/larëse xhami
15 WINDOWS Dritarë me energji elektrike, ndërprerës i sipërm i konvertueshëm (ndërprerës qarku)
16 CRANK Rezervë e energjisë diagnostikeModuli
17 RADIO/WASH Përforcuesi i radios
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (1993-1995)
Emri Përshkrimi
1 ABS BAT Modul elektronik i kontrollit të frenave
2 FOG LTS Llambat e mjegullës
3 Jo të përdorura
4 I pa përdorur
5 ABS IGN Sistemi kundër bllokimit të frenave
6 FAN/ACTR Reletë e ventilatorit të ftohësit, solenoidi i pastrimit të kutisë EVAP, riqarkullimi i gazit të shkarkimit, Releja e ulët e ftohësit, Solenoidi i mbylljes së kundërt
7 POMPA AJRI Ambledhja e pompës së injektimit të ajrit, Releja e pompës së ajrit
8 PCM 1993-1994: Nuk është përdorur,

1995: Moduli i kontrollit të grupit të fuqisë

9 INJECTOR Karburanti Injektorë
10 INJECTOR Injektorë karburanti
11 NDJEZJA Kodi i motorit VIN S : Sensori i pozicionit të boshtit me gunga, Sensori i pozicionit të boshtit me gunga, Moduli elektronik i ndezjes;

Kodi i motorit VIN P: spiralja e ndezjes, drejtuesi i boshtit të ndezjes

12 A /C-CRUISE Releja e kompresorit të ajrit të kondicionuar, çelsat dhe moduli i kontrollit të lundrimit
Reletë
B KondicionerKompresori
C Sistemi i frenave kundër bllokimit
D Tifoma kryesore e ftohësit (në anën e shoferit)
E Pompë ajri
F Tifoma dytësore e ftohësit (ana e pasagjerit)
G ASR
H Llambat e mjegullës
J Nuk është përdorur

1996, 1997

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (1996 -1997)
Emri Përshkrimi
1 STOP /HAZARD Hazard Rasher, Asambleja e ndërprerësit të frenave
2 TURN B-U Çelësi i kontrollit të performancës/traksionit, çelësi i rrezes së transmisionit , Ndërprerësi i llambës rezervë, pulsuesi i rrotullimit, moduli i llambave ditore (DRL)
3 PCM BATT Moduli i kontrollit të rrymës elektrike (PCM) , Releja e pompës së karburantit, ndërruesi i disqeve kompakte në distancë (1996)
4 RADIO ACCY Antenë e fuqisë së radios, rele Bose, amplifikator ifier
5 TAIL LTS Moduli i llambave të ditës (DRL), çelësi i fenerëve
6 HVAC Çelës përzgjedhës HVAC, Rele kohëmatës për shkumëzimin e pasmë, Ndërprerës i pasmë shkrumbues, Ndërprerës/kohëmatësi i pasmë mbrojtës
7 PWR ACCY Releja e llambës së parkimit, Releja e lëshimit të kapakut, çelësi i pasqyrës së energjisë, radio, sensori i goditjes, instrumentiCluster
8 KORTESY Moduli i kontrollit të trupit (BCM)
9 GAGES Moduli i kontrollit të trupit (BCM), montimi i çelësit të frenave (BTSI), grupi i instrumenteve, moduli i llambave të ditës (DRL), Teli ndihmës shtesë
10 AIR BAG Sistemi i qeseve me ajër, sensori i armimit me dy pole
11 CIGAR/ACCY Çakmaku, lidhësi i lidhjes së të dhënave (DLC), Teli ndihmës aksesor
12 DEFOG/SEATS Ndërprerësi/Timeri i pasmë shkrumbues, Kohëmatësi i mbrapsht i shkumëzimit /Rele, sedilje elektrike
13 PCM IGN Moduli i kontrollit të sistemit të fuqisë (PCM), ndërprerësi vakum i pastrimit të kutisë EVAP, valvula e pastrimit të kutisë EVAP, Transmisioni
14 WIPER/WASH Motori i fshirëses, Çelësi i fshirësit/larëse
15 WINDOWS Switch Power Windows (RH, LH), Moduli Express-Down, Moduli i mbërthimit të nivelit të ftohësit, Ndërprerësi i sipërm i konvertueshëm
16 I/P DIMMER Llampa ndriçuese e dyerve ( LH, RH), ndërprerësi i fenerëve, çelësi i llambave të mjegullës, grupi i instrumenteve, montimi i kontrollit HVAC, Llamba ndriçuese PRNDL, Tavëll l, amplifikatori, Radio, Kontrollet e timonit-Radio, Ndërprerësi/Timeri i dritares së pasme, Çelësi i performancës/ASR
17 RADIO Moduli i kontrollit të trupit (BCM), Radio, Amplifikatori, Kontrollet e timonit-Radio
Ndarja e motorit

Caktimi isiguresat në ndarjen e motorit (1996-1997)
Emri Përshkrimi
1 ABS IGN Sistemi i frenave kundër bllokimit
2 ACTUATORS Moduli i llambës së funksionimit gjatë ditës , Ndërprerësi i fenerëve, Releja e ventilatorit për ftohje, shkarkimi, riqarkullimi i gazit, solenoidi i pastrimit të bombolave ​​EVAP
3 R HDLP DR Moduli i derës së fenerit (djathtas )
4 L HDLP DR Moduli i derës së fenerit (majtas)
5 ABS VLV Valvula e presionit të frenimit
6 ABS BAT Modul elektronik i kontrollit të frenave
7 POMPA AJRI Rele i pompës së ajrit (V8), pompës, valvulës së rrjedhjes dhe ventilatorit të ftohjes
8 HORN Rele e bririt
9 INJEKTOR Injektorë karburanti
10 ENG SEN Rrjedhja masive e ajrit, sensori i oksigjenit me ngrohje, solenoidi i mbylljes së pasme, solenoidi i kalimit të ndërrimit, transmisioni automatik, ndërprerësi i frenave
11 NDEZJA V6 VIN K: Moduli elektronik i kontrollit të ndezjes;

V8 VIN P: Moduli i mbështjelljes së ndezjes, sensori i pozicionit të boshtit me gunga, spiralja e ndezjes

12 A/C-CRUISE Releja e kompresorit të ajrit të kondicionuar, çelsat dhe moduli i kontrollit të lundrimit
Rele
B KlimaKompresori
C Sistemi i frenimit kundër bllokimit/Sistemi i kontrollit të tërheqjes (ASR)
D Tifoz ftohës 1
E Pompë ajri
F Tifoz ftohës 2
G Jo i përdorur
H Llambat e mjegullës
J Ventilator ftohës 3

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.