Siguresat dhe stafetë Hyundai Tucson (NX4; 2021-2022…)

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e katërt Hyundai Tucson (NX4), i disponueshëm nga viti 2021 e deri më tani. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Hyundai Tucson 2021 dhe 2022 , do të merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe do të mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Hyundai Tucson 2021-2022..

Tabela e përmbajtjes

 • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve
  • Kutia e siguresave të ndarjes së motorit
 • Diagramet e kutisë së siguresave
  • 2022
  • 2021-2022 (MB/ RHD)

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Blloku i siguresave ndodhet në mbështetësin e panelit anësor të shoferit .

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Blloku i siguresave ndodhet afër baterisë. Hiqni kapakun e panelit të siguresave duke shtypur rubinetin dhe duke e tërhequr lart.

Diagramet e kutisë së siguresave

2022

Diagrami i panelit të siguresave të panelit të instrumentit

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve (2022) <2 8>IBU
Emri Vlerësimi Circuit Protected
BYÇJA E DERËS 1 20A Releja e mbylljes/zhbllokimit të derës qendrore, stafeta e shkyçjes së derës së shoferit
P/WINDOW (RH) 25A Ndërprerësi kryesor i dritares elektrik të dritares së pasagjerëve
P/WINDOW (LH) 25A Kryesore e dritares së energjisëNdërprerësi
Ngrohës/Ngrohës (Prapa) 20A Moduli i kontrollit të ngrohësit të sediljeve të pasme
S /NGROHES (DRV/PASS) 20A Moduli i kontrollit të sediljes me ventilim të ajrit të përparmë, moduli i kontrollit të ngrohësit të sediljeve të përparme
P/SEAT (PASS) 30A Çelësi me energji elektrike i sediljes së pasagjerit
SIGURIA P/DRItare (RH) 25A Pasagjerë Moduli i dritares elektrike të sigurisë
SUNROOF 2 20A Kontrolluesi i çatisë së diellit (Motor i verbër)
P /SEAT (DRV) 30A Çelësi me energji elektrike i sediljes së shoferit, Moduli i kontrollit IMS të shoferit
AIR BAG 2 10A Moduli i kontrollit SRS
AMP 25A Konvertuesi i ulët DC-DC
MODULI 9 10A Çelësi inteligjent i jashtëm i shoferit/pasagjerit, çelësi i bllokut të përplasjes, çelësi i rrezikut, solenoidi i çelësit, sensori i shiut, lidhësi i lidhjes së të dhënave
SUNROOF 1 20A Kontrollues i çatisë diellore (Motor xhami)
IBU2 10A IBU , Çelësi i ndezjes, Ndërprerësi i modalitetit sportiv, IAU, Njësia BLE (Bluetooth me energji të ulët)
SAFETY P/WINDOW (LH) 25A Moduli i dritares së energjisë elektrike të sigurisë së shoferit
MEMORY 10A Moduli i kontrollit të zhytësit IMS, njësia e derës së pasme me energji elektrike, llamba e humorit, njësia e llambës së humorit Llamba e humorit të shoferit/derës së pasagjerit, Sensori i alarmit të pasagjerëve (ROA), Llamba e humorit të bllokut të përplasjes, moduli i kontrollit të kondicionerit, çelësi i kontrollit të përparmë të ajrit të kondicionuar, DC-DC i ulëtKonvertuesi
ÇELËSIMI I FRENAVE 10A Ndërprerësi i llambës së ndalimit, IBU
MODULI 7 7.5A IAU, IBU
PORA E POSHTË E HAPUR 10A Releja e portës së pasme
MULTIMEDIA 1 20A Konvertuesi DC-DC i ulët
WASHER 15A Çelësi shumëfunksional
MODULI 8 7.5A Moduli i kontrollit të sediljeve të ventilimit të ajrit të përparmë, moduli i kontrollit të ngrohësit të sediljeve të përparme, moduli i kontrollit të ngrohësit të sediljeve të pasme
AIRBAG 1 15A Moduli i kontrollit SRS, sensori i zbulimit të pasagjerëve
A/C 7.5A Blloku i kryqëzimit E/R (releja e ngrohësit PTC), moduli i kontrollit të kondicionerit, çelësi i kontrollit të kondicionerit të përparmë
MODULI 2 15A Konektori i ngarkuesit USB të përparmë/të pasmë
MODULI 1 10A DC/DC i ulët Ndërprerësi i pasqyrës së jashtme të energjisë së konvertuesit, IBU, IAU
MODULI 6 10A Ndërprerësi i konsolës, Ndërprerësi EPB, Treguesi i levës së ndërrimit A/T
IBU 1 7.5A
MODULE5 10A Moduli i kontrollit IMS të shoferit, moduli i kontrollit ngrohës të sediljeve të përparme/të pasme, AMP, audio, sedilja e përparme me ventilim të ajrit Moduli i kontrollit, A/V & Njësia kryesore e navigimit, çelësi i kontrollit të kondicionerit të përparmë, moduli i kontrollit të kondicionerit, pasqyra elektro-kromike, konvertuesi i ulët DC-DC Ngarkuesi i përparmë me valë
A/BAG IND 7.5A Grupi i instrumenteve, paneli i sipërmLlamba
MODULI 4 7.5A IBU, Kamera me pamje të përparme shumëfunksionale, Ndërprerësi i bllokut të përplasjes, Njësia e integruar e ndihmës parkimi, AWD ECM
E-SHIFTER 7.5A Çelësi elektronik i ndërrimit, SCU
CLUSTER 7.5A Grupi i instrumenteve
MULTIMEDIA 2 10A Konvertuesi i ulët DC-DC
MODULI 3 7.5A Ndërprerësi i llambës ndaluese, llamba e konsolës së sipërme, IAU
MDPS 7.5A Njësi MDPS
START 10A Ndërprerësi i ndezjes, Blloku i kryqëzimit E/R (releja e fillimit), Ndërprerësi i rrezes së transaksit , IBU, Rele alarmi për hajdut
Diagrami i bllokut të siguresave të ndarjes së motorit

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit (2022 ) <28 26>
Emri Vlerësimi Circuit Protected
MDPS 80A Njësi MDPS
TILAMOS FTOHËS 60A Kontrollues i ventilatorit ftohës
EPB 2 60A Moduli ESC
B +1 60A Blloku i kryqëzimit të ICU (IPS01,IPS02, IPS03, IPS04, IPS05)
E-CVVT 50A Blloku i kryqëzimit E/R (releja E-CVVT)
BLOWER 40A Blloku i kryqëzimit E/R ( Releja e ventilatorit)
EPB 1 40A Moduli ESC
ME NXEHJE PARA 40A Blloku i kryqëzimit E/R (rele me ngrohje të pasme)
B+4 50A ICUBlloku i lidhjes (Sigura - BLLOKAT E DERËS 1, P/DRITARË E SIGURISË (LH), PORA E POSHTËS E HAPUR, Ngrohësja e pasme, AJRITASI2, NDËRFAQJA E frenave, MODULI 9, IBU2, Rele e mbylljes së ngarkesës afatgjatë)
POMPA E KARBURANTIT 20A Blloku i kryqëzimit E/R (releja e pompës së karburantit)
AWD 20A AWD ECM
AMS 10A Sensori i baterisë
E-SHIFTER 2 10A SCU, Ndërprerës elektronik i ndërrimit
PASQYRË ME NGROHJE 10A Kryqëzimi E/R Blloku (rele me ngrohje të pasme), Pasqyra e jashtme me fuqi shoferi/pasagjeri
B+2 40A Blloku i kryqëzimit ICU (IPS06, IPS07. IPS08 , IPS11)
NGROHES PTC 50A Blloku i kryqëzimit E/R (releja e ngrohësit PTC)
B+3 60A Blloku i kryqëzimit të ICU (siguresa - AMP, P/SEAT (DRV), P/ SEAT (PAS), SIGURIA P/DRItare (RH), S/ NGROHES (DRV/PASS), SUNROOF1, SUNROOF2, Rele kryesore e dritares elektrike)
POWER TAIL GATE 40A Power Tail Dever Unit
EOP 1 40A Elektro pompë vaji nic
TRAILER 30A Konektori i rimorkios
E-SHIFTER 1 30A SCU
IG1 30A Rele PDM (IG1)
IG2 30A Rele PDM (IG2), blloku i kryqëzimit E/R (RLY.3)
ECU 3 10A PCM
EPB 3 10A Moduli ESC
FCA 10A PërparaRadar
EOP 2 10A Pompa elektronike e vajit
SENSOR 1 20A Spirja e ndezjes #1~#4
SENSORI 2 15A Sensori i oksigjenit (LAJT/POSHT)
ECU 1 20A PCM
SENSOR4 10A Blloku i kryqëzimit E/R (releja e pompës së karburantit)
SENSOR 3 10A Valvula e kontrollit të vajit, Solenoidi i pompës së naftës Valiable, Pastrimi Valvula solenoide e kontrollit, valvula solenoide e marrjes së ndryshueshme, kontrolluesi i ventilatorit të ftohjes, valvula e mbylljes së kutisë, releja e kondicionimit të ajrit
A/C 10A Rele Kompjuterike e A/C
SENSOR 5 15A Injektor #1~#4
HORN 10A Releja e borisë
Fshirësi FRT2 15A Releja e fshirësit të përparmë (e ulët), PCM, IBU
WIPER RR 15A Blloku i kryqëzimit ICU (rele fshirëse të pasme), motori i fshirësit të pasmë
FSHIRËS FRT1 10A Rele i fshirësit të përparmë (i ulët), Motori i fshirëses së përparme
PRIZA 1 15A Lugg prizë e moshës
PRIZA 2 10A Prizë e përparme
ACC 15A Blloku i kryqëzimit të ICU (siguresa - MODULE1, MODULE2)
TCU 1 10A PCM
ECU 2 15A PCM

2021-2022 (MB/ RHD)

Diagrami i panelit të siguresave të panelit të instrumentit

Caktimi i siguresave në instrumentkutia e siguresave të panelit (2021-2022 (MB))

Diagrami i bllokut të siguresave të ndarjes së motorit

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit (2021-2022 (MB))

Blloku PCB

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.