Mercury Marauder (2003-2004) siguresat dhe reletë

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e tretë Mercury Marauder, prodhuar nga 2003 deri në 2004. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Mercury Marauder 2003 dhe 2004 , merrni informacion rreth vendndodhjes të paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitjen e siguresave) dhe stafetën.

Struktura e siguresave Mercury Marauder 2003-2004

Sigurat e çakmakut (priza e energjisë) në Mercury Marauder janë siguresa #25 në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit dhe siguresa #2 (pikë e energjisë) në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Kutia e siguresave të panelit të instrumentit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën anën e majtë të panelit të instrumenteve.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Përbërësit e mbrojtur Amp
1 Audio, CD ndërruesi 15
2 Audio 5
3 Pasqyra 7,5
4 Taketat e ajrit 10
5 Nuk janë përdorur
6 Moduli i llambave paralajmëruese të grupit të instrumenteve, çelësi i kontrollit të tejkalimit, Moduli i kontrollit të ndriçimit (LCM), paketa matës, grupi analog 15
7 Moduli i derës së shoferit (DDM), audio (Fillimi) 10
8 Moduli i kontrollit të motorit (PCM ) stafetë e fuqisë, priza me spirale, zhurma e radioskondensator, sistem pasiv kundër vjedhjes (PATS) 25
9 Sensori i diapazonit të transmisionit 5
10 Shkrirja e xhamit të pasmë, Pasqyrat me ngrohje 10
11 Treguesi i kontrollit të tërheqjes stafetë (ABS vetëm me kontrollin e tërheqjes) 5
12 Çelës me shumë funksione për llambat e kthesës/rrezikut 15
13 Audio (Run/Accy) 5
14 Sistemi i frenimit kundër bllokimit (ABS), grupi i instrumenteve 10
15 Kontrolli i shpejtësisë, LCM, Ora, rele motori i ventilatorit EATC , Ndriçimi i çelësit të kyçit të derës, Çatia e hënës, Çelësi i sediljes me ngrohje 15
16 Llambat e pasme, Kyçja e ndërruesit, moduli DRL, Timoni VAP, Elektronik pasqyrë dite/natë, tastierë e sipërme, pezullim ajri, kontrolli i klimës, moduli i sinjalizimit të shpejtësisë, Moduli i sediljes me ngrohje, DDM, llamba rezervë 15
17 Motori i fshirësit 7,5
18 Llambat e mjegullës 15
19 Llambat e frenave , Sinjali i frenimit për PCM, ABS dhe modulin e kontrollit të shpejtësisë, DDM 15
20 Nuk përdoret
21 LCM për llambat e parkut dhe ndriçimin e brendshëm, Autollampa/sensori i ngarkesës së diellit 15
22 Servo i kontrollit të shpejtësisë, Çelësi me shumë funksione për llambat e rrezikut, Çelësi ndezës/fikës i frenave, Furnizimi për siguresën IP 19 20
23 Moduli EATC,Grupi i instrumenteve, Ora, LCM, llambat e brendshme, Çelësat e kyçit të dyerve 15
24 Freja e ulët e majtë 10
25 Çakmak i purove 15
26 E drejta- dore me rreze të ulët 10
27 LCM për llambat e kthesës dhe dritat e gjata, opsioni i automjetit të policisë 25
28 Power windows, DDM 20
29 Jo përdorur
30 Nuk është përdorur
31 Nuk përdoret
32 Nuk përdoret

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e shpërndarjes së energjisë ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e pasagjerit).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në kutinë e shpërndarjes së energjisë
Përbërësit e mbrojtur Amp
1 Audio 25
2 Power point 20
3 Sedilje me ngrohje 25
4 Borra 15
5 Pompa e karburantit 20
6 2004 : Alternator 15
7 Moonroof 25
8 Moduli i derës së shoferit (DDM) 20
9 I pa përdorur -
10 Jotë përdorura
11 Llambat e ditës 20
12 Nuk përdoret
13 Nuk përdoret
14 Jo përdorur
15 Nuk përdoret
16 I pa përdorur
17 Jo i përdorur
18 Nuk përdoret
19 Moduli i kontrollit të sistemit të fuqisë (PCM), injektorët e karburantit 15
20 PCM, HEGOs 15
21 Nuk është përdorur
22 Nuk përdoret
23 Nuk përdoret
24 Nuk përdoret
101 Ndërprerësi i ndezjes, Solenoidi i motorit të startuesit nëpërmjet stafetës së starterit, siguresat IP 7, 9, 12 dhe 14 30
102 Tifoz ftohës (motori) 50
103 Motori i ventilatorit 40
104 Rele me ndriçim me ngrohje 40
105 Releja e fuqisë PCM, D lidhës iagnostik, siguresa PDB 19 dhe 20, stafetë tufë A/C, stafetë e modulit të pompës së karburantit 30
106 Sistemi i frenimit kundër bllokimit (ABS) 40
107 Nuk përdoret
108 Jo përdorur
109 Nuk përdoret -
110 Nuk përdoret -
111 Joi përdorur -
112 Çelësi i ndezjes Futja e çelësit të ndezjes në siguresat IP 4, 6, 8, 11, 13, 15, 17, 20 , 22 dhe 28 50
113 Furnizon siguresat IP 3, 5, 21, 23, 25, 27 50
114 Timoni VAP, Kompresori i pezullimit me ajër, Grupi i instrumenteve 30
115 Çelësi i ndezjes 50
116 Fshirëse 30
117 Nuk përdoret -
118 ABS 20
401 Jo përdorur
601 Jo përdorur
602 Pedale të rregullueshme, sedilje me energji, Bravë, mbulesë me kapakë, mesit 20
Rele
201 Bor
202 PCM
203 Pompa e karburantit
204 Tufë A/C
205 Çelësi i kontrollit të tërheqjes
206 Jo përdorur
207 Llamba mjegullore
208 Moonroof
209 2004: Hi-beam çaktivizohet me llambë mjegull
301 Motori i ventilatorit
302 Solenoidi i startit
303 Air pezullim
304 Ngrohjedrita e pasme
Diodat
501 PCM diodë
502 2004: tufë me ajër të kondicionuar
503 Nuk përdoret

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.