Siguresat SEAT Ateca (2016-2019…).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Krosoveri kompakt SEAT Ateca është i disponueshëm nga viti 2016 e deri më sot. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të SEAT Ateca 2016 2017, 2018 dhe 2019 , do të merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe do të mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave ).

Struktura e siguresave SEAT Ateca 2016-2019…

Sigura e çakmakut (priza elektrike) në SEAT Ateca është siguresa #40 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kodimi i ngjyrave të siguresave

Ngjyra Vlerësimi i amplifikatorit
E zezë 1
vjollcë 3
Drita kafe 5
kafe 7.5
E kuqe 10
Blu 15
E verdhë 20
E bardhë ose transparente 25
E gjelbër 30
Portokalli 40

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Mjetet me timon të majtë:

Kutia e siguresave ndodhet prapa ndarjes së ruajtjes.

Djathtas dr automjete ive:

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e dorezave.

Ndarja e motorit

Diagramet e kutisë së siguresave

2016, 2017

Paneli i instrumenteve

Konsumatorët Ampers
1 Adbluexhami i përparmë 40
15 Bor 15
16 Pompë benzine 7.5/15/20
17 Njësia e kontrollit të motorit 7.5
18 Terminali 30 (referencë pozitive] 7.5
19 Ronde e xhamit të përparmë 30
21 Njësia e kontrollit automatik të marsheve 15/30
22 Njësia e kontrollit të motorit 7.5
23 Motori fillestar 30
24 PTC 40
31 Pompë presioni 15
37 Ngrohje parkimi 20
(SCR) 30 5 Gateway 5 6 Leva e kutisë automatike 5 7 Paneli i kontrollit të ajrit të kondicionuar dhe ngrohjes, ngrohja e dritares së pasme, ngrohja ndihmëse. 10 8 Diagnoza, çelësi i frenave të dorës, çelësi i dritës, drita e pasme, ndriçimi i brendshëm, mënyra e drejtimit 10 9 Kollona e timonit 5 10 Afishimi i radios 7.5 12 Radio 20 14 Ventilator i kondicionerit 40 15 Lëshimi i kolonës së timonit 10 16 Kutia e lidhjes koppelantenne 7.5 17 Paneli i instrumenteve 5 18 Kamera e pasme 7.5 19 Kessy 7.5 21 4x4 Njësia e kontrollit Haldex 15 22 Trailer 15 23 Dritat e djathta 40 2A Elektri c çati diellore 30 25 dera e majtë 30 26 Sedilje me ngrohje 30 28 Rorkio 25 31 Dritat e majta 40 32 Njësia e kontrollit të ndihmës parkimi 7.5 /10 33 Airbag 5 34 Çelësi i kundërt , sensor klime, elektrokromikpasqyrë 7.5 35 Diagnoza, njësia e kontrollit të fenerëve, rregulluesi i fenerëve 10 36 Kamera e përparme, Radar 5/10 38 Rormorkio 25 39 Dera e djathtë 30 40 Prizë 12V 20 42 Mbyllja qendrore 40 43 Drita e brendshme 30 44 Rormorkio 15 45 Sedilja elektrike e shoferit 15 47 Fshirësja e xhamit të pasmë 15 49 Motor starter; sensori i tufës 5 50 Kapaku elektrik i pasmë 40 53 Xhama e pasme me ngrohje 30
Ndarja e motorit

Konsumatorët Ampera
1 Njësia e kontrollit ESP 40
2 Njësia e kontrollit ESP 40
3 Njësia e kontrollit të motorit (naftë/benzinë) 30/15
4 Sensorët e motorit 5/10
5 Sensorët e motorit 10
6 Sensori i dritës së frenave 5
7 Furnizimi me energji i motorit 10
8 Sonda Lambda 10/15
9 Motori 5/20
10 Kontrolli i pompës së karburantitnjësi 15/20
11 PTC 40
12 PTC 40
13 Njësia e kontrollit automatik të marsheve 15/30
14 Xhami i përparmë me ngrohje 40
15 Bori 15
17 Njësia e kontrollit të motorit 7.5
18 Terminali 30 (referencë pozitive) 5
19 Ronde e xhamit të përparmë 30
20 Boria e alarmit 10
22 Njësia e kontrollit të motorit 5
23 Motor starter 30
24 PTC 40
31 Pompë presioni 15
33 Pompë kuti ingranazhi 30
37 Ngrohje parkimi 20

2018

Paneli i instrumenteve

Konsumatorët Ampera
1 Adblue (SCR) 30
5 Gateway 5
6 Leva e kutisë automatike 5
7 Paneli i kontrollit të ajrit të kondicionuar dhe ngrohjes, ngrohja e dritares së pasme, ngrohja ndihmëse. 10
8 Diagnoza, çelësi i frenave të dorës, çelësi i dritës, drita e pasme, ndriçimi i brendshëm, mënyra e drejtimit, pragu i derës i ndezur 10
9 Kollona e timonit 5
10 Radioekrani 7.5
11 Dritat e majta 40
12 Radio 20
14 Tifoma e kondicionerit 40
15 Lëshimi i kolonës së drejtimit 10
16 Kutia e lidhjes. 7.5
17 Paneli i instrumenteve 7.5
18 Kamera e pasme 7.5
19 Kessy 7.5
21 Njësia e kontrollit 4x4 Haldex 15
22 Trailer 15
23 Kulmi elektrik 30
24 Dritat e djathta 40
25 Dera e majtë 30
26 Sedilje me ngrohje 30
27 Drita e brendshme 30
28 Rormorkio 25
32 Njësia e kontrollit për ndihmë parkimi, kamerën e përparme dhe radarin 7.5/10
33 Airbag 5
34 Çelësi mbrapa, sensor klimatik, elektrik pasqyrë trokromike, priza elektrike të pasme (USB) 7.5
35 Diagnoza, njësia e kontrollit të fenerëve, rregulluesi i fenerëve 10
36 Fare LED djathtas 7.5
37 LED majtas fener 7.5
38 Rormorkio 25
39 Dera e djathtë 30
40 12Vprizë 20
42 kyçje qendrore 40
43 Tingulli SEAT, rreh tingullin CAN dhe SHUMË. 30
44 Rormorkio 15
45 Sedilja elektrike e shoferit 15
47 Fshirësja e xhamit të pasmë 15
49 Motor starter; sensori i tufës 5
50 Kapaku elektrik i pasmë 40
52 Modaliteti i drejtimit. 15
53 Xhama e pasme me ngrohje 30
Ndarja e motorit

Konsumatorët Ampera
1 Njësia e kontrollit ESP 25
2 Njësia e kontrollit ESP 40
3 Njësia e kontrollit të motorit (naftë/pet-roll) 30/15
4 Sensorët e motorit 5/10
5 Sensorët e motorit 7.5
6 Sensori i dritës së frenave 5
7 Furnizimi me energji i motorit 10
8 Sonda Lambda 10/15
9 Motori 5/10/20
10 Njësia e kontrollit të pompës së karburantit 15/20
11 PTC 40
12 PTC 40
13 Njësia e kontrollit automatik të marsheve 15/30
14 Nxehetxhami i përparmë 40
15 Bor 15
16 Pompë benzine 5/15/20
17 Njësia e kontrollit të motorit 7.5
18 Terminali 30 (referencë pozitive) 5
19 Ronde e xhamit të përparmë 30
20 Boria e alarmit 10
22 Njësia e kontrollit të motorit 5
23 Motori startues 30
24 PTC 40
31 Pompë presioni 15
33 Pompa e marsheve 30
37 Ngrohje parkimi 20

2019

Paneli i instrumenteve

Përbërësi i mbrojtur Ampers
1 Adblue (SCR) 20
4 Boria e alarmit 7.5
5 Gateway 7.5
6 Levë e kutisë automatike 7.5
7 Kondicioner dhe ngrohje c paneli i kontrollit, ngrohja e dritares së pasme, ngrohja ndihmëse. 10
8 Diagnoza, çelësi elektronik i frenave të parkimit, çelësi i dritave, drita e pasme, e brendshme ndriçimi, mënyra e drejtimit, pragu i derës me ndriçim 7.5
9 Kollona e drejtimit 7.5
10 Ekran radio 7.5
11 Majtasdritat 40
12 Radio 20
14 Tifoma e kondicionerit 40
15 Lëshimi i kolonës së timonit 10
16 Kutia e lidhjes 7.5
17 Paneli i instrumenteve, OCU 7.5
18 Kamera e pasme 7.5
19 Kessy 7.5
20 SCR, stafetë motori, 1.5 10/15
21 4x4 Njësia e kontrollit Haldex 15
22 Trailer 15
23 Diellor elektrik 20
24 Dritat djathtas 40
25 Dera e majtë 30
26 Sedilje me ngrohje 30
27 Drita e brendshme 30
28 Rormorkio 25
32 Njësia e kontrollit për ndihmën e parkimit, kamerën e përparme dhe radarin 7.5 /10
33 Airbag 7.5
34 Çelësi i kundërt , kl Sensori imate, pasqyra elektrokromatike, prizat e pasme të energjisë (USB) 7.5
35 Diagnoza, njësia e kontrollit të fenerëve, rregulluesi i fenerëve 17>7.5
36 Djathtas fener LED 7.5
37 Feneri i majtë LED 7.5
38 Rormorkio 25
39 Dera e djathtë 30
40 12Vprizë 20
42 kyçje qendrore 40
43 Beats Audio CAN dhe MOST. 30
44 Trailer 15
45 Sedilja elektrike e shoferit 15
47 Fshirësja e xhamit të pasmë 15
49 Motor starter; sensori i tufës 7.5
50 Kapaku elektrik i pasmë 40
52 Modaliteti i drejtimit. 15
53 Xhama e pasme me ngrohje 30
Prizat e pasme të energjisë (siguresa në linjë) 7.5

Ndarja e motorit

Përbërësi i mbrojtur Ampers
1 Njësia e kontrollit ESP 25
2 Njësia e kontrollit ESP 40
3 Njësia e kontrollit të motorit (naftë/benzinë) 30/15
4 Sensorët e motorit 7.5
5 Sensorët e motorit 7.5
6 Sensori i dritës së frenave 7,5
7 Furnizimi me energji i motorit 7,5/10
8 Sonda Lambda 10/15
9 Motor 5/10/20
10 Njësia e kontrollit të pompës së karburantit 15/20
11 PTC 40
12 PTC 40
13 Pompë ingranazhi 30
14 Ngrohje

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.