Siguresat dhe reletë Chevrolet Cruze (J300; 2008-2016)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë Chevrolet Cruze (J300), prodhuar nga 2008 deri në 2016. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Chevrolet Cruze 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 , 2013, 2014, 2015 dhe 2016 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Sigura. Paraqitja e Chevrolet Cruze 2008-2016

Sigaret e çakmakut / prizës elektrike në Chevrolet Cruze janë siguresat №6 (Çakmaku i purove – Përpara) dhe № 7 (Priza e rrymës shtesë – Konsola qendrore 1/2) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave të panelit të instrumentit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në panelin e instrumenteve (në anën e shoferit), prapa nën kapakun në të majtë të timonit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në panelin e instrumenteve <1 6>
Përshkrimi A
1 Mobile Telefon Co Moduli ntrol 10
2 Nuk është përdorur -
3 Moduli i kontrollit të trupit 25
4 Radio 20
5 Moduli i kontrollit të ndihmës parkimi, tingulli i energjisë, çelësi shumëfunksional - paneli qendror, ekrani 7.5
6 Çakkmak - Përpara 20
7 Prizë elektrik shtesë - QendërKonsola 1/2 20
8 Moduli i kontrollit të trupit 30
9 Moduli i kontrollit të trupit 30
10 Moduli i kontrollit të trupit 30
11 Moduli i kontrollit të motorit të ventilatorit 40
12 I pa përdorur -
13 Moduli i kontrollit të sediljeve me ngrohje 25
14 Konektori i lidhjes së të dhënave, lidhësi i ushqyerjes së vajit 7.5
15 Moduli diagnostikues dhe sensori i frenimit inflatable 10
16 Rele për lirimin e kapakut të ndarjes së pasme 10
17 Moduli i kontrollit HVAC / Asambleja e kontrollit HVAC 15
18 Nuk përdoret -
19 Jo i perdorur -
20 I pa perdorur -
21 Grupi i instrumenteve 15
22 Ndërprerësi i ndezjes / Telekomanda Marrësi i bllokimit të derës së kontrollit 2
23 Moduli i kontrollit të trupit 20
24 Moduli i kontrollit të trupit 20
25 Moduli i kontrollit të bllokimit të kolonës së drejtimit 20
26 Nuk është përdorur -
Reletë:
1 Lëshimi i kapakut të ndarjes së pasme
2 Releja e modalitetit logjistik 1
3 Fuqia ndihmëseRele

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në motor ndarje, nën mbulesë.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit
Përshkrim A
1 Moduli i kontrollit të transmisionit 15
2 Moduli i kontrollit të motorit 15
3 I papërdorur -
5 Moduli i kontrollit të transmisionit, moduli i kontrollit të motorit, sensori i temperaturës së rrjedhës së ajrit/marrjes së ajrit, sensori i shpejtësisë së daljes 15
6 Reletë e fshirësit të xhamit 30
7 I papërdorur -
8 Injektorë karburanti 15
9 Spirale ndezëse, injektorë karburanti 15
10 Moduli i kontrollit të motorit, sensori i shpejtësisë së daljes 15
11 Sensorë oksigjeni me ngrohje 10
12 Fillimi er Motor 30
13 Emetimi avullues (EVAP) Valvula solenoid e ventilimit të kutisë 7.5
14 Jo i perdorur -
15 I pa perdorur -
16 Sensor i cilësisë së ajrit 7.5
17 Mbajtje me fryrje Moduli i sensorit dhe diagnostikimit 5
18 Kontrolli i pompës së karburantitModuli 10
19 I pa përdorur -
20 Releja e pompës së karburantit 20
21 Motoret e dritareve, dera e përparme 30
22 Jo i perdorur -
23 I pa perdorur -
24 Motoret e dritareve, dera e përparme 30
25 I pa përdorur -
26 Moduli elektronik i kontrollit të frenave (EBCM) 40
27 Marrësi i bllokimit të dyerve me telekomandë 30
28 Rrjeti i mbytjes së pasme 40
29 E pa përdorur -
30 Moduli elektronik i kontrollit të frenave (EBCM) 15
31 Moduli i kontrollit të trupit 20
32 Moduli i kontrollit të trupit 20
33 Moduli i kontrollit të sediljes me ngrohje 30
34 Moduli i kontrollit të çatisë së diellit 25
35 Përforcuesi i audios 30
36 Nuk përdoret -
37 Fandi - Djathtas Rrezi kryesor 10
38 Faneri - Rrezja kryesore e majtë 10
39 I pa përdorur -
40 Jo i përdorur -
41 Jo i përdorur -
42 Reletë e ventilatorit ftohës, motori i ventilatorit ftohës 20/30
43 JoE perdorur -
44 E pa perdorur -
45 Reletë e ventilatorit ftohës me shpejtësi të lartë, motori i ventilatorit ftohës 30/40
46 Reletë e ventilatorit ftohës 10
47 Sensorë oksigjeni me ngrohje, trupi i mbytjes 10
48 Dritat e mjegullës, përpara 15
49 Jo i përdorur -
50 Jo i përdorur -
51 Bor 15
52 Grupi i instrumenteve 5
53 Pasqyra e brendshme e pamjes së pasme 10
54 Çelësi i fenerëve, Ngrohës elektrik ndihmës, Moduli i kontrollit HVAC 5
55 Çelësat e dritareve, përpara, çelësi i pasqyrës 7.5
56 Pompë për larjen e xhamit 15
57 Moduli i kontrollit të bllokimit të kolonës së drejtimit 15
58 I papërdorur -
59 Ngrohës me karburant 30
60 Pasqyra e jashtme e pamjes së pasme s 7.5
61 Nuk është përdorur -
62 Releja e tufës së kompresorit të kondicionerit, tufa e kompresorit të ajrit të kondicionuar 10
63 E pa përdorur -
64 Moduli diagnostikues dhe sensori i frenimit me fryrje 5
65 I pa përdorur -
66 Jo i përdorur -
67 Kontrolli i pompës së karburantitModuli 20
68 Nuk është përdorur -
69 Moduli i kontrollit të trupit 5
70 Sensori i shiut 5
71 Jo i perdorur -
Reletë
1 Tufë e kompresorit të kondicionerit
2 Starter
3 Tifozi i ftohjes
4 Kontrolli i shpejtësisë së fshirësit të xhamit
5 Fshirëse xhami
6 Jo e përdorur
7 Treni elektrik
8 Pompa e karburantit
9 Tifoma ftohëse me shpejtësi mesatare 1
10 Tifoz ftohës me shpejtësi mesatare 2
11 E pa përdorur
12 Kontrolli i shpejtësisë së ventilatorit ftohës (ose në bllokun e stafetëve - nën kapak)
13 Rele me shpejtësi të lartë të ventilatorit ftohës
14 Jo I perdorur
15 Releja kryesore e ndezjes
16 Releja e ngrohësit të karburantit
17 Defoktori i dritares së pasme
Rele pa shërbim (Pllaka e qarkut të printuar (PCB)):
- Releja e borisë
- Releja e pompës së larjes së xhamit
- Mjegulla e përparmeStafetë e llambës
- Rele me rreze të gjatë të fenerit

Kutia e siguresave para motorit

Ndodhet në terminalin e baterisë.

Kutia e siguresave para motorit
Përshkrim A
1 Blloku i siguresave - Instrumenti Paneli 100
2 Blloku i siguresave - Paneli i instrumenteve 100
3 Timoni me energji elektrike (EPS) (NJ1) 80
4 I pa përdorur -
5 Blloku i siguresave - Bateria ndihmëse 250
6 Motori fillestar 250/500

Përshkrimi A
5 Moduli i kontrollit të prizës së ndriçimit 80
6 Ngrohës elektrik ndihmës 100
7 Jo i përdorur -
8 Jo i përdorur -

Kuti rele

Reletë
Reletë
1 Releja e majtë e ventilatorit ftohës me shpejtësi mesatare
2 Rele 2 e kontrollit të shpejtësisë së ventilatorit ftohës
3 Rele e djathtë e ventilatorit ftohës me shpejtësi mesatare

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.