Siguresat Honda Fit (GD; 2007-2008).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë Honda Fit (GD) pas një ngritjeje të fytyrës, prodhuar nga viti 2007 në 2008. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Honda Fit 2007 dhe 2008 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Honda Fit 2007-2008

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Honda Fit është siguresa #27 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

siguresat e automjetit gjenden në tre kuti siguresash.

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e brendshme e siguresave ndodhet prapa tabakasë së monedhave të shoferit.

Për të hyrë në të, hiqni tabakanë duke e rrotulluar çelësin në drejtim të kundërt të akrepave të orës më pas duke e tërhequr drejt jush. Për të instaluar sirtarin e monedhave, rreshtoni skedat në pjesën e poshtme, rrotulloni tabakanë lart për të fiksuar kapëset e saj anësore, më pas rrotulloni numrin në drejtim të akrepave të orës.

Ndarja e motorit

Kutia kryesore e siguresave nën kapuç është në ndarjen e motorit në anën e shoferit.

Kutia dytësore e siguresave është e ndezur terminali pozitiv i baterisë.

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Nr. Amper. Qarqet e mbrojtura
1 10 A Drita rezervë
2 JoE perdorur
3 10 A METER
4 10 A Drita e ndezjes
5 Jo e përdorur
6 30 A Fshirëset e përparme
7 10 A SRS
8 (7,5 A) Drita gjatë ditës (modelet kanadeze)
9 20 A Defogger i pasmë
10 7.5 A HAC
11 15 A Pompa e karburantit
12 10 A Fshirëse e pasme
13 10 A SRS
14 15 A IGP
15 20 A Dritarja elektrike e pasme e majtë
16 20 A Dritarja elektrike e pasme e djathtë
17 20 A Dritarja elektrike e përparme djathtas
18 (7,5 A) TPMS (Nëse është e pajisur)
18 (10 A) Drita gjatë ditës (modelet kanadeze)
19 Jo e përdorur
20 Nuk është përdorur
21 (20 A) Drita e mjegullës (nëse është e pajisur)
22 10 A Drita e vogël
23 10 A LAF
24 Nuk përdoret
25 7.5 A ABS
26 7.5 A Radio
27 15 A ACC Socket
28 (20 A) Bllokimi me energji elektrike i derës (nësei pajisur)
29 20 A Dritarja elektrike e shoferit
30 Nuk është përdorur
31 7.5 A LAF
32 15 A DBW
33 15 A Mpirja e ndezjes

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Nr. Amper. Qarqet e mbrojtura
1 80 A Bateria
2 60 A EPS
3 50 A Ndezja
4 30 A ABS
5 40 A Releja e ventilatorit
6 40 A Dritarja e energjisë
7 (30 A) (Opsioni HAC)
8 10 A Rezervimi
9 30 A Drita e vogël
10 30 A Tifoma ftohëse
11 30 A Tifoma e kondensatorit, tufë MG (nëse është e pajisur)
12 20 A Fareni djathtas
13 20 A Fareni i majtë
14 10 A Rrezik
15 30 A ABS F/S
16 15 A Borni, Stop
Kutia e siguresave dytësore (në bateri)
80 A Bateria

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.