Siguresat Opel / Vauxhall Corsa D (2006-2014).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, shqyrtojmë gjeneratën e katërt të Opel Corsa (Vauxhall Corsa), prodhuar nga viti 2006 deri në 2014. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Opel Corsa D 2009, 2010, 2011, 2012 , 2013 dhe 2014 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Opel Corsa D / Vauxhall Corsa D 2006-2014

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Opel/Vauxhall Corsa D është siguresa #29 në siguresën e ndarjes së motorit kutia.

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave është në pjesën e përparme të majtë të ndarjes së motorit.

Çkyçeni kapakun, ngrijeni lart dhe hiqeni.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarja e motorit
Qarku
1 Nisues
2 Sistemi i ajrit të kondicionuar
3 Ngrohës i filtrit të karburantit me naftë
4 Bori
5 Transmision manual i automatizuar, transmetim automatik
6 Njësia e kontrollit të motorit
7 Dritat e mjegullës
8 Ftohja e motorit
9 Ftohja e motorit
10 Transmetimi manual i automatizuar
11 Priza ndriçimi, sistemi i ndezjes
12 Farrregullimi i diapazonit, Ndriçim adaptiv përpara
13 Sistemi i ajrit të kondicionuar
14 Transmetim manual i automatizuar
15 Rrezet e gjata (djathtas)
16 Rrezet e gjata (majtas)
17 Releja kryesore
18 Njësia e kontrollit të motorit
19 Airbags
20 Releja kryesore
21 Releja kryesore
22 Njësia qendrore e kontrollit
23 Kit për riparimin e gomave
24 Pompë karburanti
25 ABS
26 Xhama e pasme me ngrohje
27 ABS
28 E brendshme ventilator
29 Çakmak
30 Sistemi i kondicionimit
31 Dritarja e energjisë (majtas)
32 Dritarja e energjisë (djathtas)
33 Pasqyrat e jashtme me ngrohje
34 -
35 -

Instrument kutia e siguresave të panelit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Në automjetet me timon të majtë , kutia e siguresave ndodhet prapa çelësit të dritave.

Tërheqeni skajin e sipërm të panelit dhe paloseni poshtë.

Në automjetet me timonin e djathtë , është ndodhet prapa një mbulesë në kutinë e dorezave.

Hapni kutinë e dorezave dhe hiqni kapakun. Për ta mbyllur, fillimisht vendoseni kapakun dhe më pas mbylleninë pozicion.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Qarku
1 -
2 Instrumentet, shfaqja e informacionit
3 Radio
4 Çelësi i ndezjes
5 Sistemi i larjes së xhamit
6 Sistemi i mbylljes qendrore, dera e pasme
7 Sistemi i mbylljes qendrore
8 -
9 Drita e mirësjelljes
10 Timoni elektrik
11 Çelësi i dritës , drita e frenave
12 ABS, drita e frenave
13 Timoni me ngrohje
14 Asistencë parkimi, sensor shiu, pasqyrë e brendshme

Kutia e siguresave të ndarjes së ngarkesës

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në anën e majtë të ndarjes së ngarkesës pas një kapaku.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i th e siguresat në ndarjen e ngarkesës
Qarku
1 Ndriçim adaptiv përpara
2 -
3 Ngrohës sediljeje (majtas)
4 Ngrohës sediljeje (djathtas)
5 -
6 -
7 -
8 Sistemi i bartësit të pasmë, tërheqjepajisje
9 -
10 -
11 -
12 -
13 -
14 -
15 Sistemi i bartësit të pasmë, pajisje tërheqëse
16 -
17 Kulmi i diellit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.