Siguresat Ford KA+ (2018-2020…).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne e konsiderojmë gjeneratën e tretë të Ford KA pas një ndërrimi të fytyrës, i disponueshëm nga 2018 deri më sot. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Ford KA+ 2018, 2019 dhe 2020 , do të merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe do të mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Ford KA Plus 2018-2020…

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kjo kuti siguresash ndodhet prapa kutisë së dorezave (hapni kutinë e dorezave dhe zbrazni përmbajtjen, shtypni anët nga brenda dhe rrotulloni ndarjen e dorezave poshtë).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Vlerësimi i Amperit Qarqet e mbrojtura
1 5A Moduli i kontrollit të frenimit.
2 5A Sensori i temperaturës së makinës.
3 10A Ndihma për parkimin e pasmë.
4 10A Ndërprerësi i ndezjes.

Shtypni butonin Fillimi.

Nisja-Ndalimi automatik (në drejtimin e majtë).

5 20A Mbyllja qendrore.
6 10A Pasqyra me energji elektrike.
7 30A E pa përdorur.
8 5A Nuk është përdorur.
9 5A Pasqyrë elektrokrome.

Treguesi i çaktivizimit të airbag-ut të pasagjerit.

10 10A DiagnostikuesLidhës.
11 5A Nuk është përdorur.
12 5A Sensori i lëvizjes së kombinuar (me timonin e majtë).
13 15A I pa përdorur.
14 30A Nuk është përdorur.
15 15A I pa perdorur.
16 15A I pa perdorur.
17 15A SYNC 3.
18 7.5A Pasqyrat me energji elektrike.

Dritaret me energji elektrike.

19 7.5A Nuk është përdorur.
20 10A Nuk është përdorur.
21 7.5A Moduli i kontrollit të klimës.
22 7.5A Lidhës diagnostikues i grupit.
23 20A Radio.
24 20A Lidhës diagnostikues.
25 30A Windows Power.

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet pranë baterisë. Kutia e siguresave me rrymë të lartë është ngjitur në terminalin pozitiv të baterisë.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Vlerësimi i amplifikatorit Qarqet e mbrojtura
F01 40A Moduli i kontrollit të trupit - Tensioni i baterisë 2.
F02 30A Moduli i kontrollit të trupit Run/Start Bus.
F04 20A KarburantiPompë.
F06 20A Tensioni i furnizimit me energji 1.
F07 15A Tensioni i furnizimit me energji 2.
F08 10A Tensioni i furnizimit me energji 3.
F09 20A Tensioni i furnizimit me energji 4.
F10 10A Tensioni i furnizimit me energji elektrike 5.
F11 30A Motori fillestar.
F12 10A Tufë e kondicionerit.
F13 40A Fryrëse e kondicionerit.
F15 10A Bori.
F21 5A Nivelimi i fenerëve.
F22 5A Timoni me asistent elektrik.
F24 10A Moduli i kontrollit të motorit.
F25 7.5 A Kamera me pamje të pasme.

Natyrore e ngjeshur Gaz.

F28 30A Programi Elektronik i Stabilitetit.

Valvula e Sistemit të Frenimit kundër bllokimit.

F29 50A Programi elektronik i stabilitetit.

Sistemi kundër bllokimit të frenimit em Pompë.

F33 20A Power Point.
F35 10A Pompë larëse.
F39 30A Sedilje me fletë.
F44 10A BOO/Fox ose Dragon Fuel Pompe Relay Boil.
F47 30A Tifoma ftohëse.
F49 50A Tifoz ftohës.
F50 30A Ngrohje e pasmeDritare.
F51 5A Pasqyra me ngrohje.
F56 20A Tensioni i furnizimit me energji elektrike 6.
F65 5A Bobina e stafetës së pompës së karburantit Dragon.
F68 20A Bllokimi elektrik i kolonës së drejtimit.
F69 20A Motori i fshirësit të përparmë.
F71 15A Motori i fshirësit të pasmë.
F78 40A Shkrirja e dritares së përparme të majtë.
F79 40A Shkrirja e dritares së majtë të pasme.
F88 20A Bori i dytë.
F91 40A Trailer Tow 2.
F121 20A Ngrohës Karburant Diesel.
F124 5A Sensori i shiut.
F134 20A Trailer Tow 1.
F140 60A Plug ndriçimi.
F160 10A Injeksioni i karburantit në port.
F180 10A Fuqia e stafetës së pikës së energjisë.

Siguresat me rrymë të lartë

Vlerësimi i Amperit Qarqet e mbrojtura
F201 275A Alternatori.
F202 125A Moduli i kontrollit të trupit - Tensioni i baterisë.
F204 60A Motori drejtues i asistuar me energji elektrike.
F205 70A Njësia e kontrollit hidraulik.

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.