Siguresat dhe stafetë Hyundai H-100 Truck / Porter II (2005-2018)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, shqyrtojmë gjeneratën e katërt Hyundai H-100, prodhuar nga 2005 deri në 2018. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Hyundai H-100 2010, 2011 dhe 2012 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Hyundai H-100 Truck / Porter II 2005- 2018

Përdoren informacione nga manualet e pronarit të 2010, 2011 dhe 2012. Vendndodhja dhe funksioni i siguresave në makinat e prodhuara në periudha të tjera mund të ndryshojnë.

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Hyundai H-100 Truck / Porter II ndodhet në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve (shih siguresën "C/LIGHT").

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet në anën e shoferit të panelit të instrumenteve pas kapakut.

Ndarja e motorit

Jo të gjitha përshkrimet e panelit të siguresave në këtë manual mund të jenë të zbatueshme për automjetin tuaj. Është i saktë në momentin e printimit. Kur inspektoni kutinë e siguresave në automjetin tuaj, referojuni etiketës së kutisë së siguresave.

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
PËRSHKRIMI AMPERAGES QARKU I MBROJTUR
P/WINDOW (LINDJA FUSIBLE) 30A Dritarja e energjisëstafetë
START 10A Releja e nisjes, moduli i kontrollit të shkëlqimit, ECM
FRT FOG 10A Rele i llambës së përparme të mjegullës
H/LP LH 10A Llamba e majtë e kokës, Instrumenti grupi
H/LP RH 10A Llampa e kokës së djathtë
IGN 2 10A Çelësi i kontrollit të ngrohësit, ETACM, çelësi i nivelimit të llambës së kokës, Rele i ventilatorit
WIPER 20A Fshirës motori, çelësi me shumë funksione
RR FOG 10A Rele llambat e pasme të mjegullës
C /LIGHT 15A Çakmak
P/OUT 15A I pa përdorur
AUDIO 10A Audio
RR P/WDW 25A Çelësi i dritares elektrike
PTO 10A Nuk përdoret
TAIL RH 10A Llamba e pozicionit djathtas, Llamba e kombinuar e pasme djathtas, Llamba e targës
THIL LH 10A Llamba e pozicionit të majtë, Llamba e kombinuar e pasme e majtë
ABS 10A Nuk përdoret
CLUSTER 10A Grupi i instrumenteve, rezistenca e gjeneratorit
ECU 10A ECM
T/SIG 10A Rrezik çelësi, çelësi i llambës rezervë
IGN 1 10A ETACM
IGN COIL 10A Valvula solenoid EGR #1, #2 (2.5 TCI), moduli i kontrollit të shkëlqimit (2.6 N/A), Sensori i ujit të karburantit,Çelësi neutral
O/S MIRR FOLD'G 10A Nuk përdoret
PTC HTR 10A Çelësi i kontrollit të ngrohësit
HTD GLASS 15A Çelësi i shkrirjes së xhamit të pasmë
HAZARD 15A Çelësi i rrezikut
DR LOCK 15A ETACM, Aktivizuesi i bllokimit të derës së përparme të majtë
LOOM LP 15A Llamba e dhomës, Çelësi paralajmërues i derës, Audio, ETACM

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
PËRSHKRIMI AMPERAGES QARKU I MBROJTUR
LINDJE E FUSIBIBLE:
BATT 100A Generator
GLOW 80A Rele shkëlqim
IGN 50A Rele e nisjes, Çelësi i ndezjes
ECU 20A Releja e kontrollit të motorit
BATT 50A Kutia e siguresave I/P (A/Con, Hazard, DR Lock) , Lidhës i rrymës
LAMP 40A Lidhja e shkrirë P/WDW, Siguresa e përparme për mjegullën, Releja e llambës së pasme
COND 30A Releja e ventilatorit të kondensatorit
ABS2 30A Nuk përdoret
PTC1 40A Jo i përdorur
ABS1 30A Nuk përdoret
PTC2 40A Nuk përdoret
BLWR 30A Rele ventilator
PTC3 40A Joe përdorur
FFHS 30A Nuk është përdorur
FUSE:
GLOW 10A ECM
ALT_S 10A Generator
STOP 10A Çelësi i llambës së ndalimit
HORN 10A Releja e borisë
A/CON 10A Rele kondicioner
TCU 10A Nuk përdoret
ECU1 15A Nuk përdoret
ECU2 10A Nuk përdoret

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.