Siguresat dhe reletë Hyundai Accent (LC; 2000-2006).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Hyundai Accent (LC), prodhuar nga 2000 deri në 2006. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Hyundai Accent 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 , 2005 dhe 2006 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Hyundai Accent 2000 -2006

Përdoren informacione nga manualet e pronarit të 2003, 2004, 2005 dhe 2006. Vendndodhja dhe funksioni i siguresave në makinat e prodhuara në periudha të tjera mund të ndryshojnë.

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Hyundai Accent është siguresa #15 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet nën kroskotin, në anën e shoferit (paneli i goditjes).

Ndarja e motorit

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë).

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
VLERËSIMI AMP KOMPONENTET E MBROJTUR
1 10A Paralajmërim rreziku, Çelësi i llambës rezervë, Ndërprerësi i rrezes së transaksit, ndërrimi A/T & amp; Moduli i kontrollit të kyçjes së çelësit
2 10A ETACM, rezistenca e para-eksitimit, grupi i instrumenteve, rripi i sigurimitkohëmatës
3 10A Grupi i instrumenteve
4 15A Airbag
5 10A ECM, Leva e ndërrimit A/T, Ndërprerësi i diapazonit të kasafortës, Sensori i rrjedhës së ajrit në masë, Shpejtësia e automjetit sensori, sensori i ujit
6 10A Bllokuesi me energji elektrike
7 10A Paralajmërimi i rrezikut, ETACM
8 10A Llamba e ndalimit, leva e ndërrimit A/T, A/ Solenoidi i kyçjes së tastit T
9 20A Defoktori i xhamit të pasmë
10 10A Llamba e kokës, Dritarja elektrik, Nivelimi i llambës së kokës, Lavatrice llambash, ETACM, Llamba e përparme e mjegullës, Kontrolli i ventilatorit, Lavatrice me ndërprerje të pasme, Rele filtri i karburantit
11 20A Fshirës së përparme & rondele
12 20A Ngrohëse e sediljes
13 10A Kontroll ABS, gjakderdhje ABS
14 10A Ora dixhitale, audio, ndërrim A/T & Moduli i kontrollit të kyçjes së çelësit
15 15A Çakmak
16 10A Pasqyra e jashtme elektrike
17 10A Xhama e pasme & shkumëzues i pasqyrës së jashtme
18 20A Fshirëse e pasme

Ndarja e motorit

Kutia e siguresave ndihmëse (vetëm me naftë):

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit <.
EMRI VLERËSIMI AMP MBROJTURKOMPONENTET
LINDJA FUSIBLE:
ALT 120A Ngarkimi (gjenerator)
BATERIA 50A Sigura 6, 7, 8, 9, Siguresa e bririt, Siguresa e llambës së dhomës
LAMP 50A Sigura e llambës së kokës, Siguresa e llambës së përparme të mjegullës, Releja e llambës së pasme, H/LP siguresa rondele
ECU 20A Releja e kontrollit të motorit, Gjeneratori, Stafeti i pompës së karburantit, siguresa ECU #3
IGN 30A Burimi i fuqisë së ndezjes, stafeta e nisjes
RAD FAN 20A Kontrolli i ventilatorit të radiatorit
FLOWER 30A Kontrolli i ventilatorit
ABS 30A Kontrolli ABS, lidhësi i gjakderdhjes ABS
ABS 30A Kontrolli ABS, lidhësi i gjakderdhjes ABS Kontrolli i ventilatorit të kondensatorit
HTR 60A Ngrohës ndihmës
HTR 30A Ngrohës ndihmës
GLOW 80A Rele i prizës së ndriçimit
F/HTR 30A Ngrohës i karburantit
Sigurat:
ECU #1 10A Radiator tifoz, Ventilator kondensator, ECM, Sensori i oksigjenit, Valvula e kontrollit të pastrimit, SMATRA, stafetë e prizës së ndriçimit, Releja e ngrohësit, Ndërprerësi i llambës ndaluese
A/CON COMP 10A Releja e kondicionerit
HORN 10A Boriarele
TAIL LH 10A Llambat ndriçuese, Llamba e kombinuar e pasme majtas, Llamba e licencës, kontrolli DRL, Llamba e pozicionit, stafetë larëse H/LP
TAIL RH 10A Llamba e kombinuar e pasme djathtas, Llamba e licencës, Llamba e pozicionit
H /LP LH 10A Llamba e kokës së majtë, kontrolli DRL, grupi i instrumenteve
H/LP RH 10A Llamba e djathtë e kokës
MJEGLA E PARA 15A Releja e llambës së përparme të mjegullës
ROOM LP 10A Grup instrumentesh, Llambë mirësjelljeje, Llamba e dhomës së bagazhit, ETACM, DLC, Paralajmërim i dyerve, Lidhës kontrolli për shumë qëllime
AUDIO 15A Audio, Ora dixhitale, Antena e rrymës, Çelësi A/C, Ndërprerësi i llambave të mjegullës së pasme
ECU #2 15A Aktivizuesi i shpejtësisë së boshtit, ECM, sensori i pozicionit të boshtit të kamionit, aktivizuesi EGR, aktivizuesi i pllakës së mbytjes
ECU#3 10A ECM
H/L WASHER 25A Motor larës i llambës së kokës
F/PUMP CHK (E50) Releja e pompës së karburantit, motori i pompës së karburantit

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.