Siguresat dhe reletë Buick Enclave (2018-2021).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e dytë Buick Enclave, e disponueshme nga viti 2018 e deri më sot. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Buick Enclave 2018, 2019, 2020 dhe 2021 , do të merrni informacion për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe do të mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Struktura e siguresave Buick Enclave 2018-2021

Sigurat e çakmakut / prizës elektrike në Buick Enclave janë siguresat №37 (Prizë elektrike/Karikues me valë/ Aksesorë), №42 (Prizë ndihmëse/Çaktësi) në kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve dhe siguresa CB3 (Prizë e pasme e energjisë ndihmëse) në kutinë e siguresave të ndarjes së pasme.

Tabela e përmbajtjes

 • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Ndarja e pasagjerëve
  • Ndarja e motorit
  • Ndarja e bagazhit
 • Diagramet e kutisë së siguresave
  • Ndarja e pasagjerëve
  • Ndarja e motorit
  • Ndarja e bagazhit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Ndodhet brenda konzollës qendrore në anën e pasagjerit, prapa kapakut.

Ndarja e motorit

Ndarja e bagazhit

Ndodhet në anën e majtë të ndarjes së pasme, prapa panelit të zbukurimit.

Diagramet e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Përshkrimi
F1 Moduli i kontrollit të trupit 6
F2 Lidhja diagnostike
F3 Bllokimi elektrik i kolonës së timonit
F4 Portja e pasme USB
F5 2021: Mbrojtësja e pasme / Parku/Reverse/Neutral/Drive/Low
F6 Ngrohja, ventilimi dhe ajri i kondicionuar
F7 Moduli i kontrollit të trupit 3
F8 2021: Sistemi përshtatës i ndriçimit të përparmë
F9 Sedilja me ngrohje përpara djathtas
F10 Airbag
F11 2018-2020: Ndryshimi elektronik me saktësi
F12 Përforcuesi
F13 Moduli i kontrollit të trupit 7
F14 Ngrohja e përparme majtas sedilja
F15 Jo e perdorur
F16 Sunroof
F17 Moduli i portës së komunikimit
F18 2018-2020: Grupi i instrumenteve

2021: Grupi i instrumenteve / Ekrani kryesor F19 Moduli i kontrollit të trupit 1 F20 Moduli i karikuesit me valë F21 Moduli i kontrollit të trupit 4 F22 Infotainment F23 Kontrolli i trupit moduli 2 F24 2021: Park/Reverse/Neutral/Drive/Low F25 2018-2020: Ndihma e parkimit

2021: Ndërfaqja e ndihmës në park/ndërfaqja e ndërruesitbord F26 Moduli i integrimit të komunikimeve F27 Video F28 Radio/Ekran për ngrohje, ventilim dhe ajër të kondicionuar F29 Radio F30 Kontrollet e timonit F31 Fryrësi i përparmë F32 DC AC inverter F33 Sedilja elektrike e shoferit F34 Sedilja elektrike e pasagjerit F35 Moduli i kontrollit të furnizimit/trupit 4 F36 Timoni elektrik F37 Prizë elektrik/ Karikues me valë/ Aksesorë F38 Moduli i kontrollit të trupit 8 F39 Kontrollet e timonit ndriçimin e pasëm F40 Jo i përdorur (ndërprerës) F41 I pa përdorur (ndërprerës qarku) F42 Prizë ndihmëse / çakmak

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit
Përshkrim
F1 Pompë e sistemit kundër frenave
F2 Starteri 1
F3 Transformatori DC DC 1
F4 I pa përdorur
F5 DC DC transformator 2
F6 Jo i perdorur
F7 Jo i përdorur
F8 Jo i përdorur
F9 Vakumpompë
F10 Fshirëse e përparme
F11 Jo e përdorur
F12 Nuk përdoret
F13 Starter 2
F14 Jo i përdorur
F15 Fshirëse e pasme
F20 Jo e përdorur
F21 Jo i përdorur
F22 Moduli elektronik i kontrollit të frenave
F23 Llambat e parkimit/rimorkio
F24 Llamba e djathtë e rimorkios/Llamba e sinjalizimit të kthesës
F25 Bllokimi i shtyllës së timonit
F26 Jo i përdorur
F27 Llamba e majtë e rimorkios/Llamba e sinjalit të kthesës
F28 Jo e përdorur
F29 I pa perdorur
F30 Pompa larëse
F31 Jo e përdorur
F32 Feneri i majtë i dritave të ulëta
F33 Flamat e përparme të mjegullës
F34 Bori
F35 Nuk është përdorur
F36 I pa perdorur
F37 Djathtas dritat e shkurtra<2 8>
F38 Motor automatik i nivelimit të fenerëve
F39 Moduli i kontrollit të transmisionit
F40 Qendra elektrike e autobusit të pasmë majtas/ Ndezja
F41 Grupi i instrumenteve
F42 Ngrohja, ajrosja dhe ajri i kondicionuar
F43 2018-2020: Ekrani kryesor

2021: Ekrani kryesor/Ekran ndihmës reflektues i dritës F44 Moduli i portës së komunikimit/ Run/Crank F45 Nuk përdoret F46 Jo i përdorur F47 Jo i përdorur F48 I pa perdorur F49 Pasqyra e brendshme F50 2018 -2020: Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit

2021: Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit / Bordi i ndërfaqes së ndërruesit / Run/Crank F51 Timoni me ngrohje F52 Çelësi i sediljeve të palosshme F53 2021: Pompë ftohës F54 2018-2020: Pompë ftohës F55 Tufë e ajrit të kondicionuar F56 2018-2020: Moduli i integruar i kontrollit të shasisë F57 Moduli i kontrollit të motorit/lgnition F58 Moduli i kontrollit të transmisionit/ Ndezja F59 Bateria e modulit të kontrollit të motorit F60 Moduli i kontrollit të motorit madje F61 Sensori O2 1/MAF F62 Jo i përdorur F63 Sensor O2 2/ Bombola/Motor vaj/ Turbo F64 Aeroshutter F65 Moduli i kontrollit të motorit 1 F66 Moduli i kontrollit të motorit 2 F67 Moduli i kontrollit të motorit - tek F68 Jo i përdorur F69 JoE përdorur F70 Jo e përdorur F71 Jo e përdorur F72 Jo i përdorur F73 Jo i përdorur F74 I pa përdorur F75 Jo i përdorur F76 Jo i përdorur F77 Jo i përdorur Reletë K1 Starter 1 K2 Run/Crank K3 Pompë vakum K4 Nuk përdoret K5 Alim i kondicionuar K6 2018-2020: Pompë ftohës K7 Moduli i kontrollit të motorit K8 Sediljet e palosshme K9 Jo i përdorur K10 Starter 2

Ndarja e bagazhit

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e pasme
Përshkrimi
F1 I papërdorur
F2 Rimorkio
F3 Sediljet e palosshme
F4 Fryrësi i pasmë
F5 Kontrolli i makinës së pasme
F6 I papërdorur
F7 Dritarja e djathtë
F8 Defoktori i pasmë
F9 Dritarja e majtë
F10 Nuk përdoret
F11 Prapa e rimorkios
F12 Portë USB/vendet e rreshtit të tretë
F13 JoE përdorur
F14 Jo e përdorur
F15 Jo e përdorur
F16 Nuk përdoret
F17 Kamera
F18 I pa përdorur
F19 2018-2019: Sedilje të ventiluara

2020- 2021: Sedilje të ventiluara / Masazh F24 Lumbar F25 Jo i përdorur F26 Llambat e frenave të rimorkios F27 2018-2019: Nuk janë përdorur

2020-2021: Masazh F28 Hyrja pasive/ Fillimi pasiv F29 Nuk përdoret F30 Hapja e kutisë F31 Jo e përdorur F32 Pasqyrat me ngrohje F33 Portë USB/Sediljet e rreshtit të dytë F34 Moduli Liftgate F35 2018-2020: Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit

2021: Moduli i kontrollit të sistemit të karburantit / Karburanti Moduli i zonës së rezervuarit. F36 Jo i përdorur F37 Jo i përdorur F38 Modifikimi i dritares ule F39 Mbyllja e pasme F40 Moduli i sediljes me memorie F41 Sensori automatik i zënies F42 Nuk përdoret F43 I papërdorur F44 Jo i përdorur F45 Motor i portës së ashensorit F46 Sediljet e pasme me ngrohje F47 Jo i perdorur F48 JoE përdorur F49 Jo e përdorur F50 Jo e përdorur F51 Jo i përdorur F52 Moduli i sistemit gjysmë aktiv të lagështirës F53 Nuk përdoret F54 Sistemi në distancë që llogarit objektin e jashtëm/Alarmi i zonës së verbër anësore F56 Sistemi i telekomandës universale/Konsola e sipërme F57 Lëshimi i mbylljes pa duar CB1 I pa përdorur (ndërprerës qarku) CB2 I pa përdorur (ndërprerës qarku) CB3 Prizë e pasme ndihmëse (ndërprerës qarku) Reletë K1 Jo i perdorur K2 I pa perdorur

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.