Siguresat dhe reletë Chevrolet Impala (2000-2005).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Chevrolet Impala të gjeneratës së tetë, të prodhuar nga viti 2000 deri në 2005. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Chevrolet Impala 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 dhe 2005 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Chevrolet Impala 2000-2005

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Chevrolet Impala janë të vendosura në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit në anën e shoferit (shih siguresën "CIG/AUX") dhe në kutia e siguresave të panelit të instrumentit anësor të pasagjerit (shih siguresat "AUX PWR" (Prizë elektrik ndihmës) dhe "C/LTR" (Çakmaku)).

Kutia e siguresave të panelit të instrumentit №1 (ana e shoferit)

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në anën e shoferit të panelit të instrumenteve, prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në Kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve №1
Emri Përshkrimi n
PCM/BCM/CLSTR Moduli i kontrollit të motorit, moduli i kontrollit të trupit, grupi (ndezja 0)
WSW Fshirëset e xhamit të përparmë, larësja e xhamit
PCM (CRANK) Moduli i kontrollit të motorit (maniak)
CIG/AUX Pajisja e vendosur (pajisja shtesë)
BCM Moduli i kontrollit të trupit (pajisja shtesë)
SRS SuplementareSistemi i frenimit
ABS/PCM Sistemi i frenave kundër bllokimit, moduli i kontrollit të motorit, ndërprerësi i frenave, stafeta e fiksimit, solenoidi i ventilimit të kutisë (vrapim, fiksim)
STOP Llambat e frenave, moduli i kontrollit të trupit (vrapimi, fiksimi)
SINJALI I KTHIMIT Blicët e sinjalit të kthesës
CRUISE Kontrollet e kolonës së drejtimit të kontrollit të lundrimit
A/C CRUISE Motoret e dyerve të temperaturës HVAC & Moduli, moduli i kontrollit të lundrimit
FANALIZUES I A/C Fryrësi HVAC
STR COL Timoni Ndriçimi i rrotave
DR LK Moduli i kontrollit të trupit, kontrollet e bllokimit të dyerve
PWR MIR Fuqia Pasqyrat
CLSTR/BCM Trupi, moduli i kontrollit të trupit, lidhësi i lidhjes së të dhënave (bateria)
LH HTD ST/ BCM Sedilja e ngrohur e shoferit, moduli i kontrollit të trupit, ngarkesat e kontrolluara nga bateria
Reletë
RELEE PWR AKSESOR I RUAJTUR Rele i fuqisë aksesore të mbajtur
FARË RELAY Rele i fenerit
AKSESOR I MBAJTUR PWR BRKR Dritarja e fuqisë, ndërprerësi i çatisë

Kutia e siguresave të panelit të instrumenteve №2 (ana e pasagjerit)

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në anën e pasagjerit të panelit të instrumenteve, prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës nëkutia e siguresave të panelit të instrumenteve №2
Emri Përshkrimi
RH HTD ST Ngrohja e pasagjerit Seat
PWR DROP Pajisja e vendosur
B/U LP Llambat rezervë
DIC/RKE Qendra e informacionit të shoferit, hyrja në distancë pa çelës, HVAC
TRK/ROOF BRP Llambat e trungut, llambat e drejtimit
HVAC BLO HVAC ventilator rele
I/P BRP Llambat e këmbëve të panelit të instrumenteve, llambat me kuti dorezash
HTD MIR Pasqyra me ngrohje
BRK SW Ndërprerësi i frenave
HAZ SW Çelësi i rrezikut
FRT PRK LP Llambat e përparme parkimi
AUX PWR Prizë ndihmëse elektrik (bateria)
C/LTR Çakmaku
RADIO Radio, përforcues radio
REAR PARK LP Llambat e pasme parkimi, ndriçimi i instrumenteve
Ndërprerësit e qarkut
SEDILJET FERKEQIKE BRKR Ndërprerës me energji elektrike të sediljeve
SHKRUAJTJA E PASME BRKR Ndërprerësi i pasme i mbytjes
Rele
PARK LP RELAY Releja e llambave të parkimit
RELEE LP REZERVUESE Releja e llambave rezervë
RELEE E MBROJTJES SË RREGULLIMIT BATT Releja e mbrojtjes së baterisë nga rënia e baterisë
SHKRUAJA E PASMERELAY Rele e pasme e mbytjes, stafetë e pasqyrës me ngrohje

Kutitë e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ka dy blloqe siguresash që ndodhen në ndarjen e motorit, në anën e pasagjerit.

Diagrami i kutisë së siguresave (№1)

Caktimi i siguresave dhe stafetës në Kutinë e siguresave të ndarjes së motorit №1
Emri Përshkrimi
HORN RLY Releja e bririt
FG RLY Releja e llambave të mjegullës
F/PMP RLY Releja e pompës së karburantit
DRL/EXIT LTS I ulët (Përpara majtas) & Fenerët e lartë (përpara majtas)
EXT LTS I ulët (përpara djathtas) & Fenerët e lartë (përpara djathtas)
PCM Bateria PCM
A/C RLY (CMPR) Releja e kompresorit HVAC & Gjenerator
Sigurat Maxi
I/P LEFT Qendra elektrike me autobus majtas (bateria)
RT I/P #1 Djathtas Qendra elektrike (Bateria)
RT I/P #2 Qendra elektrike me autobus djathtas (bateria)
Reletë
POMPA KARBURANTI Karburant Pompë
DRL RELAY Llambat e ditës
A.I.R. RELAY Releja e reaksionit të induksionit ajror
CRANK RLY Starter (manivare)Rele
BORËT Bori
FOG LTS Llambat e mjegullës

Diagrami i kutisë së siguresave (№2)

Caktimi i siguresave dhe stafetës në kutinë e ndarjes së motorit №2
Emri Përshkrimi
FAN CONT #2 & #3 Reletë e kontrollit të ventilatorit ftohës #2 & #3
FAN CONT #1 Reletë e kontrollit të ventilatorit ftohës #1
AIR PMP RLY Releja e pompës së reagimit me induksion ajri (bateria)
FUEL INJ Injektorët e karburantit
TRANS SOL Solenoidet e transmisionit
A/C RLY (COIL) Rele e kontrollit HVAC
PAJISJET ENG Solenoidi i pastrimit të kutisë, sensori i rrjedhës së ajrit në masë (MAF), stafeta e pompës së ajrit & përforcues; Kontrolli i valvulës
DFI MDL Moduli i ndezjes së zjarrit të drejtpërdrejtë
OXY SEN Sensorët e oksigjenit (para dhe konvertuesi i postës)
Sigurat Maxi
IGN SW Ndërprerësi i ndezjes
BLANK Bosh
U/HOOD #2 Rele ndezës, pompë AJRI
Tifoma Ftohëse Tifozët e ftohjes (bateria)
Rele
FAN CONT #3 Tifoma dytësore e ftohjes (ana e pasagjerit)
FAN CONT #2 Releja e kontrollit të ventilatorit ftohës
FAN CONT #1 Tifozi kryesor i ftohjes (i shoferitAnash)
RELEJ IGN Releja e ndezjes
A/C CMPR Kompresori HVAC

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.