Fiat 500 / 500C (2008-2019).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Makina e qytetit Fiat 500 (500C) është në dispozicion nga viti 2008 e deri më sot. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Fiat 500 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 dhe 2019 , merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni në lidhje me caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Fiat 500 / 500C 2008-2019

Çakmaku ( priza elektrike) siguresa në Fiat 500 / 500C është siguresa F15 në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Siguresat e brendshme

Paneli i brendshëm i siguresave është pjesë e Modulit të Kontrollit të Trupit (BCM) dhe ndodhet në anën e shoferit nën panelin e instrumenteve.

Siguresat e brendshme

Njësia e shpërndarjes së përparme ndodhet në anën e djathtë të ndarjes së motorit, pranë baterisë.

Për të hyrë, hiqni vidën, shtypni skedat e lirimit dhe hiqni kapakun.

Numri ID i komponentit elektrik që korrespondon me çdo siguresë mund të gjendet në pjesën e pasme të kapakut.

Diagramet e kutisë së siguresave

2 012, 2013

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave të brendshme
Zgavra Numri Sigura mini Përshkrimi
1 F12 7.5 Amper kafe Djathtas e ulët Beam
2 F32 5 Amp Tan Dritat e tavanit të përparmë dhe të pasmë bagazhi dhe deraDritat e mirësjelljes
3 F53 5 Amper Tan Nyja e panelit të instrumenteve
4 F38 20 Amper e verdhë Mbyllja qendrore e dyerve
5 F36 10 Amper e kuqe Prizë diagnostike, radio e makinës, sistemi i kontrollit të klimës
6 F43 20 Am E verdhë Rondele me dy drejtime
7 F48 20 Amper e verdhë Dritare me energji për pasagjerët
8 F13 7.5 Amp kafe Rrezja e ulët e majtë, nivelimi i fenerit
9 F50 7.5 Amper kafe Airbag
10 F51 5 Amp Tan Çelësi i radios së makinës, sistemi i kontrollit të klimës, drita ndaluese, tufë
11 F37 5 Amp Tan Stop Light Nyja, nyja e panelit të instrumenteve
12 F49 5 Amp Tan Pasqyrë e jashtme, GPS, Pasqyrë elektrike, Sensori parkimi
13 F31 5 Amp Tan Ndezja, Kontrolli i klimës
14 F47 20 Amper e verdhë Dritarja elektrike e drejtuesit

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave të pjesës së poshtme (2012, 2013)
Cavity Maxi Fuse Mini Fuse Përshkrimi
F01 60 Amper blu Kontrolluesi i trupit
F02 E verdhë 20 Amper Përforcuesi i audios
F03 20Amper i verdhë Ndërprerës i ndezjes
F04 40 Amper Portokalli Pompë kundër bllokimit të frenave
F05 70 Amp Tan Timoni me fuqi elektrike
F06 20 Amper e verdhë Tifoma e radiatorit -me një shpejtësi të vetme
F06 Jeshile 30 Amper Tifoma e radiatorit - shpejtësi e ulët
F07 40 amper portokalli Tifoma e radiatorit - me shpejtësi të lartë
F08 30 Amper jeshile Motor ventilator
F09 10 Amper e kuqe Treni me energji elektrike
F10 10 Amper i kuq Bor
F11 15 Amper blu Transjeksioni elektrik
F11 10 Amper e kuqe Treni me energji elektrike (Multiair - Nëse është i pajisur)
F14 5 Amper nxirë Rrezja e lartë (qepena)
F15 15 Amper blu Çakmak i purove
F16 7.5 Amper kafe Transmetimi
F17 25 Amper e bardhë Treni me energji elektrike (Multiair - Nëse është i pajisur)
F17 Blu 15 Amper Treni elektrik
F18 Blu 15 Amper Treni elektrik
F18 5 Amper Tan Treni me energji elektrike (Multiair - Nëse është i pajisur)
F19 7.5 Amper kafe Klima të kondicionuar
F20 15 AmperBlu Sedilje me ngrohje - Nëse janë të pajisura
F21 15 Amper Blu Pompë karburanti
F23 E verdhë 20 Amper Valvulat e frenave kundër bllokimit
F24 7.5 Amp kafe Sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë
F30 15 Amper Blu Llambat e mjegullës
F82 30 Amper Jeshile Kulmi diellor/ Top i konvertueshëm
F84 10 Amper e kuqe Transmetim
F85 15 Amper blu Shkrirës i pasmë, Pasqyra me ngrohje
F87 5 Amper nxirë Dritat
F90 5 Amper Tan Pasqyra me ngrohje

2014, 2015, 2017, 2018, 2019

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave te brendshme
Zgavra Numri Mini siguresa Përshkrimi
1 F12 7.5 Amper kafe Rrezja e ulët djathtas
2 F32 5 Amp e kuqe Përpara dhe dritat e tavanit të pasmë Dritat e mirësjelljes së bagazhit dhe dyerve
3 F53 5 Amp Tan Nyja e panelit të instrumenteve
4 F38 20 Amper e verdhë Mbyllje qendrore e dyerve
5 F36 10 Amper e kuqe Prizë diagnostike, radio e makinës, sistemi i kontrollit të klimës
6 F43 E verdhë 20 Amper DydrejtimsheRondele
7 F48 20 Amper e verdhë Dritare me energji për pasagjerët
8 F13 7,5 Amper kafe Rrezja e ulët e majtë, nivelimi i fenerit
9 F50 7.5 Amper kafe Airbag
10 F51 5 Amp tan Çelësi i radios së makinës, sistemi i kontrollit të klimës, drita e ndalimit, tufa
11 F37 5 Amp tan Drita e ndalimit Çelësi, nyja e panelit të instrumenteve
12 F49 5 Amp Tan Pasqyrë e jashtme, GPS, Pasqyrë elektrike, Sensori parkimi
13 F31 5 Amp Tan Ndezja, Kontrolli i klimës
14 F47 20 Amper e verdhë Dritarja elektrike e drejtuesit
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave të mbulesës së poshtme (2014-2019)
Zgavër Siguresa Maxi Sigura Mini Përshkrim
F01 60 Amper blu - Kontrolluesi i trupit
F02 E verdhë 20 Amper - Përforcuesi i audios
F03 E verdhë 20 Amper - Ndërprerësi i ndezjes
F04 40 Amper portokalli - Pompë kundër bllokimit të frenave
F05 70 Amp tan - Timoni me fuqi elektrike
F06 20 Amper i verdhë - Tifoma e radiatorit - me një shpejtësi të vetme
F06 30 amp jeshile - RadiatorVentilatori - Shpejtësi e ulët
F07 40 Amper Portokalli - Tifoma e radiatorit - Shpejtësi e lartë
F08 40 Amper portokalli - Motor ventilator
F09 - 10 Amper e kuqe Elektrik
F10 - 10 Amper e kuqe Bor
F11 - 15 Amper Blu Treni elektrik
F11 - 10 Amper e kuqe Treni me energji elektrike (Multiair - Nëse është i pajisur)
F14 - 5 Amper nxirë Rrezja e lartë (qepena)
F15 - 15 Amp blu Çakmak i purove
F16 - 7.5 Amper kafe Transmetimi
F17 - 25 Amper e pastër Treni me energji elektrike (Multiair - Nëse është i pajisur)
F17 - 15 Amper blu Treni i fuqisë
F18 - 15 Amper Blu Treni me energji elektrike
F18 - 5 Amper Tan Transmetim me energji elektrike (Multiair - Nëse është i pajisur)
F19 - 7.5 Amper kafe Klima
F20 - 15 Amper blu Sedilje me ngrohje - nëse janë të pajisura
F21 - 15 Amper blu Pompë karburanti
F22 - 20 Amper e verdhë Treni elektrik
F23 - 20 Amper i verdhë Valvulat e frenave kundër bllokimit
F24 - 7,5 Amper kafe Kontrolli i qëndrueshmërisëSistemi
F30 - 15 Amper blu Llambat e mjegullës
F82 30 Amper jeshile - Sunroof/Maja e konvertueshme
F83 20 Amper E verdhë - Pompë ftohëse - nëse është e pajisur
F84 - 10 Amper e kuqe Transmisioni
F85 30 Amper jeshil - Shkrirësi i pasmë
F87 - 5 Amper nxirre Shkrirësi i pasmë
F90 - 5 Amper nxirëse Pasqyra me ngrohje - nëse është e pajisur

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.