Siguresat dhe reletë Toyota RAV4 (XA10; 1995-1997)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë Toyota RAV4 (XA10) përpara një ndërrimi të fytyrës, prodhuar nga 1995 deri në 1997. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota RAV4 1995, 1996 dhe 1997 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Toyota RAV4 1995-1997

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Toyota RAV4 është siguresa #4 “CIG & RAD" në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve #1 (shih gjithashtu siguresën "AM1" në kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №2).

Kutitë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave №1 Diagrami

Kutia e siguresave është ndodhet në anën e majtë të panelit të instrumenteve, prapa kapakut.

Caktimi i siguresave në Kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №1
Emri Ampi Qarku
1 TAIL 10 Dritat e pasme, dritat e parkimit, dritat e targave, dritat e brendshme
2 GAUGE 11 Masat dhe njehsorët, treguesit rikujtues të shërbimit (përveç dritave paralajmëruese të shkarkimit dhe derës së hapur), dritat rezervë, sistemi i ajrit të kondicionuar, xhamat elektrikë, shkyçja e xhamit të pasmë, sistemi i kyçjes së diferencialit qendror, transmetimi automatik i kontrolluar elektronikishtsistem
3 RTDH 7.5 Dritat e sinjalistikës
4 CIG & RAD 15 Çakmak, ora, sistem audio makine, pasqyra elektrike të pamjes së pasme
5 DEF-I/ UP 7.5 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit me shumë porte të vazhdueshme
6 IGN 7.5 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, drita paralajmëruese e shkarkimit
7 ECU-IG 7.5 Sistemi kundër frenave, sistemi i transmisionit automatik i kontrolluar elektronikisht
8 WIPER 20 Fshirës dhe rondele xhamat, fshirëse dhe rondele e xhamit të pasmë
9 - - -
10 SRS 7.5 SRS sistemi i airbagëve
11 OBD 7.5 Sistemi i diagnostikimit në bord
12 STOP 10 Dritat e ndalimit

Kutia e siguresave №2 Diagrami

Caktimi i siguresave dhe stafetës në Kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №2
Emri Amp Qarku
1 POWER 30 Xhama me energji elektrike, kyçi i dyerve sistemi
2 DEF 30 Defoktori i xhamit të pasmë
3 AM1 40 "CIG & RAD", "WIPER", "GAUGE", "ECU-IG", "TURN", "TAIL" dhe "PANEL"siguresat
4 - - Filtri i zhurmës
Rele
R1 Defogger
R2 Releja kryesore e energjisë
R3 Drita e pasme
R4 Rele e integrimit

Kutia e siguresave №3 Diagrami

Caktimi i siguresave dhe stafetës në Kutinë e siguresave në ndarjen e pasagjerëve №3
Emri Amperi Qarku
1 A/C 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
2 - - -
Rele
R1 Ngrohës

Rele Box

Rele
R1 Releja e hapjes së qarkut
R2 -
R3 Sinjali i kthesës Fl asher
R4 -

Kutitë e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në ndarjen e motorit
Emri Ampi Qarku
1 - - -
2 - - -
3 H-LP(LH) 15 Fare në të majtë
4 H-LP (RH) 15 Feneri i djathtë
5 - - -
6 - - -
7 KEMBIMI 15 Sigur rezervë
8 SPARE 10 Sigur rezervë
9 ALT-S 5 Sistemi i karikimit
10 - - -
11 HAZ-HORN 15 Blicët e urgjencës, brirët
12 EFI 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi me shumë porta sekuenciale sistemi i injektimit të karburantit
13 DOME 15 Dritat personale, drita paralajmëruese e derës së hapur, ora
14 AM2 20 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i karikimit
15 FAN CDS 30 Tifoz elektrik ftohës
16 RDI FAN 30 Tifoz elektrik ftohës
17 - - -
18 Nr. KRYESOR 1 30 Sistemi i nisjes, fenerët
19 ABS 60 -1997: Frena kundër bllokimitsistem
20 - - -
Rele
R1 Kryesore
R2 Fenerët
R3 Starter

Rele Box

Rele
R1 EFI kryesore
R2 Tifoz elektrik ftohës (nr.1)
R3 Bor
R4 Tifoz elektrik ftohës (nr.3)
R5 Tufë magnetike (A/C)
R6 Tifoz elektrik ftohës (nr.2)

Blloku i lidhjeve të shkrirë

Emri Amper Qarku
1 Main 80 "AM2", " Siguresat HAZ-HORN", "EFI" "DOME", "RADIO" dhe "ALT-S"
2 ALT 100 Dritat e pasme, siguresat "ABS", "RADIO", "HTR", "AM1", "POWER", "STOP" dhe "DEF"
3 HTR 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.