Siguresat Toyota Avalon (XX10; 1995-1999).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Avalon të gjeneratës së parë (XX10), prodhuar nga 1995 deri në 1999. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Avalon 1995, 1996, 1997, 1998 dhe 1999 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Toyota Avalon 1995-1999

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Toyota Avalon është siguresa #35 (CIG/RADIO) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutitë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Dy blloqe siguresash janë të vendosura këtu - i pari është prapa kapakut në anën e shoferit të panelit të instrumenteve, i dyti është prapa mbulesë në panelin e goditjes anësore të pasagjerit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
24 SRS 5A Sistemi i airbagëve SRS, sedilja b paratensionuesit elt
25 IGN 5A Matësi dhe matësit, sistemi i airbagëve SRS, paratensionuesit e rripave të sigurimit, injektimi i karburantit me shumë porte sistem/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
26 Ngrohës i sediljeve 20A Ngrohës i sediljeve
27 KTRONI 7.5A Dritat e sinjalistikës, blici i urgjencës
28 ECU-IG 10A Sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i bllokimit të ndërrimit, sistemi i kyçit të dyerve me energji elektrike, tifozët elektrikë të ftohjes
29 Fshirëse 20A Fshirës dhe rondele xhamat, pastrues i fenerëve
30 Matësi 7.5A Matësi dhe njehsor, dritat rezervuese, dritat e brendshme, sistemi i karikimit, sistemi automatik i transmisionit të kontrolluar elektronikisht, sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, treguesit e rikujtuesit të shërbimit dhe sinjalizuesi paralajmërues, kontrolli automatik i dritës sistemi, sistemi i dritave ditore
31 TAIL 15A Dritat e parkimit, dritat e targave, dritat e pasme, para dritat anësore
32 STOP 15A Dritat e ndalimit, sistemi i kontrollit të lundrimit, drita e ndalimit me montim të lartë, antibllokues sistemi i frenimit, sistemi i bllokimit të ndërrimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
33 PANEL 5A Matës dhe njehsor, sistem audio makine, puro çakmaku ette, drita e kutisë së dorezës, ora, sistemi i transmisionit automatik të kontrolluar elektronikisht, sistemi i kondicionimit, treguesit rikujtues të shërbimit, dritat e sinjaleve të kthesës, ndezësja e urgjencës, pastruesi i fenerëve, ngrohësi i sediljeve
34 Ngrohës pasqyre 10A Ngrohës pasqyrash
35 CIG/RADIO 15A Çakmak, dritat e brendshme, ora, airbag SRSsistemi, paratensionuesit e rripave, sistemi i kyçjes së ndërrimit, sistemi i transmisionit automatik të kontrolluar elektronikisht, sistemi i klimatizimit, sistemi i ndezjes, sistemi i parandalimit të vjedhjes, sistemi i kontrollit të pasqyrave të jashtme të pasme, sistemi audio i makinës, treguesit e kujtesës së shërbimit
36 Ngrohës 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar, shkyçja e xhamit të pasmë, sistemi i startit
37 STARTER 5A Sistemi fillestar
38 A.C 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
42 DOOR 30A Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, sedilja elektrike
43 RR DEF 40A Defoktor i xhamit të pasmë
44 POWER 30A Dritarja elektrik, çatia elektrike e hënës

Kutitë e siguresave të ndarjes së motorit

Siguresa vendndodhja e kutisë

Në varësi të konfigurimit, mund të ketë dy ose tre kuti siguresash pranë baterisë. Fuse Box №3 disponohet në modelet me sistem dritash ditore dhe modele për Kaliforni dhe Kanada.

Diagramet e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave #1

Kutia e siguresave #2

Kutia e siguresave #3

Caktimi i siguresave në ndarja e motorit
Emri Vlerësimi i amplifikatorit Përshkrimi
1 KEMBIMI 7.5A Kembimi
2 EFI 15A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta-Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta tem/sekuencial, sistemi i ajrit të kondicionuar, sistemi elektrik i boshllëkut, sistemi i transmisionit automatik të kontrolluar elektronikisht
3 HORN 10A Bori
4 OBD. TRAC 7.5A Sistemi i diagnostikimit në bord
5 OBD 7.5A Sistemi i diagnozës në bord
6 HAZ 10A Dritat e sinjalistikës, ndezësja e urgjencës
7 DOME 7.5A Drita e brendshme, drita personale, drita e pasqyrës së kota, drita e mirësjelljes së derës, drita e çelësit të ndezjes, drita e bagazhit, kontrolli i kyçit të derës me energji elektrike, kyçje me sistem telekomandë pa tela, sistem parandalues ​​nga vjedhjet, sistem automatik i kontrollit të dritës, sistem dritash gjatë ditës, tregues rikujtues shërbimi dhe sinjalizues paralajmërues, ora
8 KOKA (LH) /

KOKA HI (LH) 15A Pa DRL: majtas feneri.

Me DRL: Feneri i majtë (rreza e lartë) 9 KOKA (RH) /

HEAD HI (RH) 15A Pa DRL: Feneri djathtas.

Me DRL: Feneri djathtas (drita e gjate) 12 ALT-S 5A Sistemi i karikimit 13 AM2 30A <2 1>Matësi dhe matësit, sistemi i airbagëve SRS, paratensionuesit e rripave të sigurimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, motorisistem 14 ECU-B 5A Sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi i ajrit të kondicionuar 15 KEMBIMI 15A Kembimi 16 REZIMI 30A Kembimi 17 TEL 15A Pa qark 18 KOKË LO (LH) 10A Fare në të majtë (rreze të ulët) 19 KOKË LO (RH) 10A Fare në të djathtë (rreze të ulët) 20 RAD Nr.1 15A Sistemi audio makine 21 FOG 15A 1995-1997: Nuk është përdorur.

1998-1999: Dritat e përparme të mjegullës 22 A/F 25A Ngrohës i ajrit/karburantit 23 DRL 5A Sistemi i dritave të ditës 39 MAIN 40A "HEAD (LH)", "HEAD HI (LH) , siguresat "HEAD (RH)" dhe "HEAD HI (RH)" 40 RDI 30A Tifozët elektrikë të ftohjes 41 CDS 30A Ftohja elektrike tifozët 45 ALT 120A Sistemi i karikimit 46 AM1 80A "RR DEF", "DOOR", "POWER", "TAIL", "PANEL", "SEAT HEATER", "SRS" dhe " siguresat STOP" 47 ABS 60A Sistemi kundër bllokimit të frenave 48 IG SW 40A Sigurat "CIG/RADIO" dhe "GAUGE" 49 HTR 50A "A.C"siguresë

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.