siguresat SEAT Cordoba (Mk2/6L; 2002-2009)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e dytë SEAT Cordoba (6L), prodhuar nga 2002 deri në 2009. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të SEAT Cordoba 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 , 2007, 2008 dhe 2009 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave SEAT Cordoba 2002 -2009

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në SEAT Cordoba është siguresa #49 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kodimi me ngjyra i siguresave

Ngjyra Amperi
Beige 5 Amper
kafe 7.5 amp
E kuqe 10 amp
Blu 15 Amper
E verdhë 20 Amper
E bardhë/Natyrale 25 Amper
E gjelbër 30 Amper

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Sigurat janë të vendosura në anën e majtë të panelit të pultit pas një mbulese.

Në versionet me timonin e djathtë, siguresat janë në anën e djathtë të panelit të pultit pas një kapaku.

Ndarja e motorit

Është në ndarjen e motorit në bateri

Kutia e siguresave diagramet

2005

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2005)
Përbërësi Ampere
1 Pa pagesë ...
2 ABS/ESP 10
3 Pa pagesë ...
4 Drita e frenave, tufë 5
5 Njësia e kontrollit të motorit (benzinë) 5
6 Rrezi i ulët, djathtas 5
7 Rrezi i ulët, majtas 5
8 Kontrolli i ngrohjes së pasqyrës 5
9 Sonda Lambda 10
10 Sinjal "S", Kontrolli i radios 5
11 Pa pagesë ...
12 Faretë e rregullimit të lartësisë 5
13 Sensori i nivelit/presioni i vajit 5
14 Ngrohja shtesë e motorit/Pompa e vajit 10
15 Kontroll automatik i marsheve 10
16 Sedilje me ngrohje 15
17 Njësia e kontrollit të motorit 5
18 Paneli i instrumenteve/Ngrohja dhe ventilim, Navigacion, Fenerët e rregullimit të lartësisë, Pasqyrë elektrike 10
19 Drita e kundërt 15
20 Pompa e larjes së xhamit 10
21 Rrezja kryesore, djathtas 10
22 Rrezi kryesor, majtas 10
23 Drita e targës/drita pilot për anëndritë 5
24 Fshirëse xhami 10
25 Spërkatës (benzinë) 10
26 Çelësi i dritës së frenave/ESP 10
27 Paneli i instrumenteve/Diagnoza 5
28 Kontrolli: ndarja e dorezës drita, drita e çizmeve, drita e brendshme çati diellore 10
29 Climatronic 5
30 Pa pagesë ...
31 Dritarja elektronike, majtas 25
32 Kontrollo kyçjen qendrore 15
33 Bori i alarmit i ushqyer vetë 15
34 Furnizimi aktual 15
35 Çati e hapur 20
36 Ngrohja/ventilimi me elektro-tifoz të motorit 25
37 Ronde të pompës/fenerëve 20
38 Dritat e mjegullës, dritat e pasme të mjegullës 15
39 Njësia e kontrollit të motorit me benzinë 15
40 Engi i kontrollit të naftës ne njesi 20
41 Treguesi i nivelit te karburantit 15
42 Ndezja e transformatorit 15
43 Rrezja e ulët, djathtas 15
44 Xhama elektrike, mbrapa majtas 25
45 Xhama elektrike, para djathtas 25
46 Kontrollo xhamin e përparmëfshirëset 20
47 Kontrollo xhamin e pasmë me ngrohje 20
48 Kontrollo sinjalizuesit e kthesës 15
49 Çakmak 15
50 Sensori aktual i shiut/kyçja qendrore 20
51 Radio/CD/GPS 20
52 Bor 20
53 Drita e mesme, majtas 15
54 Xhama elektrike, mbrapa djathtas 25
Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit në bateri
Përbërësi Ampere
Sigurat metalike (Këto siguresa duhet të ndryshohen vetëm nga një qendër shërbimi teknik):
1 Alternator/lgnition 175
2 Hyrja e shpërndarjes kabina e mundshme e pasagjerëve 110
3 Timoni me pompë 50
4 SLP ( benzinë)/Ndezja e parangrohjes (naftë) 50
5 Elektro -ngrohës me ventilator/tifoz për klimë 40
6 Kontroll ABS 40
Sigurat jo metalike:
7 Kontroll ABS 25
8 Ngrohës me ventilator elektronik/tifoz për klimë 30
9 Pa pagesë
10 Instalime elektrike kontroll 5
11 Klimafans 5
12 Pa pagesë
13 Kontrollo kuti ingranazhi automatik Jatco 5
14 Pa pagesë
15 Pa pagesë
16 Pa pagesë

2006, 2007, 2008

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2006, 2007, 2008)
Pajisjet elektrike Amperet
1 Pompa dytësore e ujit 1.8 20 VT ( T16) 15
2 ABS/ESP 10
3 I lirë
4 Drita e frenave, çelësi i tufës, mbështjelljet e stafetës 5
5 Njësia e kontrollit të motorit (benzinë) 5
6 Djathtas drita anësore 5
7 drita e anës së majtë 5
8 Njësia e ngrohjes së pasqyrës 5
9 Sonda Lambda 10
10 Sinjali "S", Njësia radio 5
11 E furnizimi me energji i pasqyrës elektrike 5
12 Rregullimi i lartësisë së fenerit 5
13 Sensori i presionit/nivelit të vajit 5
14 Ngrohje shtesë motori/pompa e karburantit 10
15 Njësia automatike e marsheve 10
16 Sediljet me ngrohje 15
17 Kontrolli i motoritnjësia 5
18 Paneli i instrumenteve /Ngrohja dhe ventilimi. Navigimi, rregullimi i lartësisë së fenerit. Pasqyrë elektrike 10
19 Drita e kundërt 10
20 Pompë për larjen e xhamit 10
21 Feneri i rrezes kryesore, djathtas 10
22 Feneri i rrezes së mesme, majtas 10
23 Drita e targës /treguesi i dritës anësore 5
24 Fshirësja e xhamit të pasmë 10
25 Injektorë(karburant) 10
26 Çelësi i dritës së frenave /ESP (sensori i rrotullimit) 10
27 Paneli i instrumenteve/Diagnoza 5
28 Njësia: drita e kutisë së dorës, drita e bagazhit, drita e brendshme 10
29 Climatronic 5
30 Furnizimi me energji elektrike njësia mbyllëse qendrore 5
31 Përpara majtas kontrolli i dritares 25
32 I lirë
33 Boria e alarmit me energji automatike 15
34 Njësia e kontrollit të motorit 15
35 Çati diellore 20
36 Ngrohja / ventilatori i ventilatorit të motorit 25
37 Pompë larëse e fenerëve 20
38 Dritat e mjegullës së përparme dhe të pasme 15
39 Njësia e kontrollit të motorit(benzinë) 15
40 Njësia e kontrollit të motorit naftë + pompë karburanti SDI 30
41 Matësi i karburantit 15
42 Transformatori i ndezjes Njësia e kontrollit të motorit T70 15
43 Fare të zhytur (ana e djathtë) 15
44 Kontrolli i dritares së majtë të pasme 25
45 Kontrolli i dritares së përparme djathtas 25
46 Njësia e fshirjes së xhamit 20
47 Njësia e xhamit të pasmë me ngrohje 20
48 Njësi tregues 15
49 Çakmak 15
50 Njësi mbyllëse 15
51 Radio/CD/GPS/Telefon 20
52 Borri 20
53 Fareni i zhytur (ana e majtë) 15
54 Kontrolli i dritares së pasme djathtas 25
Sigurat poshtë timonit në mbajtësen e stafetës
1 PTC (ngrohje elektrike shtesë duke përdorur ajër) 40
2 PTC (Ngrohje suplementare elektrike duke përdorur ajër) 40
3 PTC (Ngrohje elektrike plotësuese duke përdorur ajër) 40

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit në bateri
Elektrikepajisje Ampere
Sigurat metalike (Këto siguresa duhet të ndërrohen vetëm nga një qendër shërbimi teknik):
1 Alternator/motor starter 175
2 Shpërndarësi i tensionit të furnizimit me energji brenda automjetit 110
3 Pompë e drejtimit me asistencë të energjisë 50
4 Ngrohja paraprake e kandelave (naftë) 50
5 Tifoma e ngrohësit elektrik/klima e kondicionuar ventilator 40
6 njësia ABS 40
Sigurat jo metalike:
7 Njësi ABS 25
8 Tifoz elektrik ngrohës/tifoz i klimatizimit 30
9 Njësi ABS 10
10 Njësia e kontrollit të kabllove 5
11 Tifoz i klimës 5
12 E lirë
13 Njësi Jatco për kambio automatike 5
14 V akant
15 I lirë
16 I lirë
Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (kutia anësore)
Pajisjet elektrike Amperet
B1 Alternatori < 140 W 150
B1 Alternator> 140 W 200
C1 Fuqiatimon 80
D1 PTC (ngrohje elektrike suplementare duke përdorur ajër) 100
E1 Ventilator > 500 W / Ventilator < 500 80/50
F1 Furnizimi me tension shumëterminal “30”. Kutia e brendshme e siguresave 100
G1 Furnizimi i tensionit të siguresave të rimorkios në kutinë e brendshme të siguresave 50
H1 I lirë

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.