Siguresat Dodge Journey (2011-2019).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e parë të Dodge Journey pas një ndryshimi të fytyrës, i disponueshëm nga 2011 deri më sot. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Dodge Journey 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2107, 2018 dhe 2019 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni rreth caktimi i secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Dodge Journey 2011-2019

Çakmaku i purove (priza elektrike) siguresat në Dodge Journey janë siguresat F102, F103 dhe F106 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Siguresat e brendshme

Vendndodhja e kutisë së siguresave

paneli i brendshëm i siguresave ndodhet në anën e pasagjerit nën panelin e instrumenteve.

Diagrami i kutisë së siguresave

Cavity Fisetë e fishekut Mini-siguresë Përshkrimi
F100 30 Amper rozë - Inverter AC 110V - Nëse është i pajisur
F101 - 10 Amper e kuqe Dritat e brendshme
F102 20 Amper e verdha Çakmaku në panelin e instrumenteve/Priza e pasme e majtë
F103 20 Amper e verdhë Prizë e rrymës në koshin e konzollës/Prizë e rrymës në pjesën e pasme të konzollës
F105 - 20 Amper e verdhë Sedilje me ngrohje - Nëse janë të pajisura
F106 - 20 Amper e verdhë Fuqia e pasmePrizë
F107 - 10 Amper e kuqe Kamera e pasme - Nëse është e pajisur
F108 - 15 Amper blu Paneli i instrumenteve
F109 - 10 Amper e kuqe Kontrolli i klimës/HVAC
F110 - 10 Amper e kuqe Kontrolluesi i mbajtjes së pasagjerit
F112 - 10 Amper i kuq Kembimi
F114 - 20 Amper e verdhë Fryrësi/Motori i pasmë HVAC
F115 - 20 Amper i verdhë Motori i fshirësit të pasmë
F116 30 Amper rozë - Shkrirës i pasmë (EBL)
F117 - 10 Amper i kuq Pasqyra me ngrohje
F118 - 10 Amper e kuqe Kontrolluesi i kufizimit të pasagjerit
F119 - 10 Amper e kuqe Moduli i kontrollit të kolonës së drejtimit
F120 - 10 Amper i kuq Të gjitha rrotat - nëse është i pajisur
F121 - 15 amper blu Wireless Igniti në Node
F122 - 25 Amp Clear Driver Door Module
F123 - 25 Amper i pastër Moduli i derës së pasagjerit
F124 - 10 Amper e kuqe Pasqyra
F125 - 10 Amper e kuqe Timoni Moduli i kontrollit të kolonës
F126 - 25 Amp Clear AudioPërforcues
F127 - 20 Amper i verdhë Trajler - Nëse është i pajisur
F128 - 15 Amper blu Radio
F129 - Blu 15 Amper Video/DVD - Nëse është e pajisur
F130 - Blu 15 amper Kontrolli i klimës/Paneli i instrumenteve
F131 10 Amper i kuq Asistenca për pasagjerët /Sistemi pa duar - Nëse është e pajisur
F132 - 10 Amper e kuqe Moduli i presionit të gomave
F133 - 10 Amper e kuqe Portë e sigurisë kibernetike -Nëse është e pajisur

Siguresat e brendshme (energjia Qendra e shpërndarjes)

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Qendra e shpërndarjes së energjisë (PDC) ndodhet në ndarjen e motorit.

Një etiketë që identifikon çdo komponent është shtypur në pjesën e brendshme të kopertinës.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave të pjesës së poshtme <. <2 2>
Zgavra Siguresa e fishekut Mini-siguresa Përshkrimi
F101 60 Amper e verdhë - Fuqia e brendshme Hekurudha e qendrës së shpërndarjes
F102 60 Amper e verdhë - Hekurudha e brendshme e qendrës së shpërndarjes së energjisë
F103 60 Amper e verdhë - Hekurudha e brendshme e qendrës së shpërndarjes së energjisë
F105 60 Amper e verdhë Hekurudha e brendshme e qendrës së shpërndarjes së energjisëReleja e ndezjes
F106 60 Amper e verdhë Qendra e brendshme e shpërndarjes së energjisë elektrike me hekurudhë/ Reletë aksesorë
F139 40 Amper jeshile - Fryrësi i sistemit të kontrollit të klimës
F140 30 Amper Rozë - Bllokimet me fuqi
F141 40 Amper jeshile - Sistemi i frenave kundër bllokimit
F142 40 Amper jeshil - Tinza ndriçimi - Nëse është e pajisur
F143 40 Amper jeshile - Dritat e jashtme 1
F144 40 Amper jeshile - Dritat e jashtme 2
F145 30 Am Rozë - Të kompjuterit në trup - Llambë
F146 30 Amper rozë - Kembimi
F147 30 Amper Pink - Rezervimi
F148 40 Amper jeshil - Motori i ventilatorit të radiatorit
F149 30 Am Rozë - Solenoidi i nisjes
F150 - 25 Amp i pastër Modulet e kontrollit të rrymës
F151 30 Amper rozë - Motori i larjes së fenerëve - nëse është i pajisur
F152 - 25 Amper i pastër Ngrohës me naftë - nëse është i pajisur
F153 - 20 Amper e verdhë Pompë karburanti
F156 - 10 Amper e kuqe Frena/Kontrolli Elektronik i StabilitetitModuli
F157 - 10 Amper i kuq Moduli i njësisë së transferimit të energjisë - nëse është i pajisur
F158 - 10 Amper e kuqe Moduli aktiv i kapuçit - nëse është i pajisur
F159 - 10 Amper e kuqe Rezervë
F160 - 20 Amper e verdhë Dritat e brendshme
F161 - 20 Amper të verdhë Bor
F163 50 Amper i kuq - Ngrohës i kabinës #2 - Nëse është i pajisur
F164 - 25 Amp Clear Fikja automatike e fuqisë
F165 - 20 Amper e verdhë Fikja e rrymës
F166 - 20 Amper e verdhë Kembimi
F167 - 30 Amper jeshile Fikja e rrymës
F168 - 10 Amper e kuqe Tufë e kondicionerit
F169 40 Amper e gjelbër Emetimet - Motorri i automjetit me shkarkime të pjesshme zero
F170 15 amper blu Emetimet - Aktivizuesit e automjeteve me emisione të pjesshme zero
F172 - 20 Amper e verdhë Rezervë
F173 - 25 Amper i pastër Valvola kundër bllokimit të frenave
F174 - E verdhë 20 Amper Sirena - NëseE pajisur
F175 - 30 Amper jeshile Rezervë
F176 - 10 Amper e kuqe Modulet e kontrollit të rrymës
F177 - E verdhë 20 Amper Moduli i lëvizjes me të gjitha rrotat - nëse është i pajisur
F178 - 25 amp i pastër Kulmi diellor - Nëse është i pajisur
F179 - 10 Amper i kuq Sensori i baterisë
F181 100 Amp blu Timoni elektrohidraulik (EHPS) - Nëse është i pajisur
F182 50 Amper i kuq - Ngrohës i kabinës numër 3 - Nëse është i pajisur
F184 30 amper rozë - Motori i fshirësit të përparmë

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.