Siguresat Audi A8 / S8 (D3/4E; 2008-2009).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, shqyrtojmë gjeneratën e dytë të Audi A8 / S8 (D3/4E), prodhuar nga 2002 deri në 2009. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Audi A8 dhe S8 2008 dhe 2009 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Audi A8 dhe S8 2008-2009

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Në kabinë, ka dy blloqe siguresash në pjesën e përparme majtas dhe djathtas të kabina.

Ndarja e bagazhit

Ka gjithashtu dy blloqe siguresash këtu - në të majtë dhe në të djathtë të bagazhit .

Diagramet e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave në panelin e majtë të instrumentit

Caktimi i siguresave në anën e majtë të pultit
Përshkrimi Ampera
1 Hapësi i dyerve të garazhit (HomeUnk) 5
2 Sistemi asistues parkimi 5
3 Parkim si sistem sist 5
4 Pajisja e kontrollit/kontrollit të rrezes së fenerëve 10
5 Grupi i instrumenteve 5
6 Kontrolli i sistemit elektronik të kolonës së drejtimit 10
7 Lidhës diagnostik 5
8 Lidhës diagnostikues /sensori i nivelit të vajit 5
9 Kontrolli ESPnjësia/sensori i këndit të drejtimit 5
10 Grupi i instrumenteve 5
11 Audi lane asistence 10
12 Çelësi i dritës së frenave 5
13 Telefon/celular 10
14 I pa përdorur
15 Moduli i kontrollit të hyrjes/nisjes 5
16 Sistemi RSE 10
17 Cruise Control adaptiv 5
18 Fanë larëse me ngrohje 5
19 Jo përdorur
20 Sistemi i monitorimit të presionit të gomave 5
21 I pa përdorur
22 Çelësi i dritës së frenave 5
23 Përgatitja e celularit 5
24 Bor 15
25 Sistemi i fshirjes së xhamit 40
26 Jo i përdorur
27 Programi i Stabilizimit Elektronik (ESP) 25
28 I pa përdorur
29 Ndriçimi i ndërprerës 1
30 I pa përdorur
31 Furnizimi me energji në bord, kontrolli i dritës (feneri djathtas) 30
32 E pa përdorur
33 Ngrohës i këmbës së pasme të majtë 25
34 I pa përdorur
35 JoI perdorur
36 Audi anash asistence 5
37 Ftohës 15
38 Furnizimi me energji elektrike në bord, kontrolli i dritës (feneri majtas) 30
39 Njësia e kontrollit të derës, ana e shoferit 7.5
40 Rregullimi i kolonës së drejtimit të drejtimit 25
41 Njësia e kontrollit të derës, mbrapa majtas 7.5
42 Moduli i kontrollit të hyrjes/nisjes 25
43 Drita adaptive, majtas 10
44 Drita adaptive, djathtas 10

Djathtas Kutia e siguresave të panelit të instrumenteve

Caktimi i siguresave në anën e djathtë të pultit
Përshkrimi Amps
1 Fren parkimi 5
2 Klirim i kondicionuar 10
3 Gate Shift 5
4 Jo i përdorur
5 Kontrolli i motorit 15
6 Sensori i oksigjenit përpara konvertuesit katalitik me tre drejtime 15
7 Sensori i oksigjenit prapa konvertuesit katalitik me tre drejtime 15
8 Kontrolli i motorit, pompa ndihmëse e ujit 10
9 Kontrolli i klimës përpara/prapa, butonat e panelit të pultit 5
10 Sistemi i kontrollit të nivelit të pezullimit (Adaptive AirPezullimi) 10
11 Sensor i dritës dhe shiut 5
12 Display-/njësia e kontrollit 5
13 Njësia e kontrollit elektronik të çatisë 10
14 Disku CD/DVD 5
15 Energjia menaxhimi 5
16 Nuk përdoret
17 Elektronika e ventilatorit të radiatorit 5
18 Njohja e airbag-ut të pasagjerit përpara (sensori i peshës) 5
19 Jo i perdorur
20 Sedilje me ngrohje/ajrim 5
21 Moduli i kontrollit të motorit 5
22 I papërdorur
23 Fronë parkimi (çelës) 5
24 Sistemi elektrik i automjetit 10
25 Transmetim automatik 15
26 Valvulat e ujit të kondicionimit pompë uji, kontrolli i klimës së pasme 10
27 Çulmi i diellit 20<2 5>
28 Moduli i kontrollit të motorit 5
29 Injektorët e karburantit 15
30 Bobinat e ndezjes 30
31 Pompa e karburantit, djathtas/elektronika e pompës së karburantit 20/40
32 Transmetimi automatik 5
33 Ngrohës i këmbës së pasme djathtas 25
34 Sedilje me ngrohje/ajrosje ,mbrapa 20
35 Sediljet me ngrohje/ajrosje, para 20
36 Çakmak, përpara 20
37 Çakmak, mbrapa/fole, mbrapa 20/25
38 Tifoma ndihmëse e ftohësit 20
39 Njësia e kontrollit të derës, përpara djathtas 7.5
40 Përforcues frenimi 15
41 Njësia e kontrollit të derës, mbrapa djathtas 7.5
42 Jo e përdorur
43 Sistemi i larjes së fenerëve 30
44 Tifoma e ngrohësit të ajrit të kondicionuar 30

Kutia e siguresave në pjesën e majtë të bagazhit

Caktimi i siguresave në ana e majtë e trungut
Përshkrimi Ampera
1 Nuk është përdorur
2 Nuk është përdorur
3 Jo i perdorur
4 I pa perdorur
5 Sistemi i zërit dixhital c moduli i kontrollit 30
6 Navigimi 5
7 Tuner TV 10
8 Kamera e pamjes së pasme 5
9 Kutia e komunikimit 5
10 Subwoofer në raftin e dritares së pasme (BOSE)/ Përforcues (Bang & Olufsen) 15/30
11 Socket 20
12 JoTë përdorura

Kutia e siguresave në ndarjen e bagazhit të djathtë

Caktimi i siguresave në anën e djathtë i trungut
Përshkrimi Ampera
1 Jo I perdorur
2 Pompa e karburantit, majtas 20
3 Jo i perdorur
4 I pa perdorur
5 Moduli qendror i kontrollit për sistemin komfort (drita e majtë) 20
6 Moduli qendror i kontrollit për sistem komforti (drita e majtë) 10
7 Moduli qendror i kontrollit për sistemin komfort (mbyllja e derës) 20
8 Moduli elektronik i kontrollit të frenave të parkimit, majtas 30
9 Moduli elektronik i kontrollit të frenave të parkimit, djathtas 30
10 I pa përdorur
11 Jo i perdorur
12 I pa perdorur

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.