Siguresat KIA Optima (MS; 2000-2006).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë KIA Optima (MS) të gjeneratës së parë, prodhuar nga viti 2000 deri në vitin 2006. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të KIA Optima 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 , 2005 dhe 2006 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave KIA Optima 2000-2006

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në KIA Optima janë të vendosura në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve (shih siguresat "ACC SOCKET" (Prizë e rrymës ) dhe "C/LIGHTER" (Çakmak i purove)).

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Paneli i instrumenteve

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në të majtë të timonit.

Ndarja e motorit

Diagramet e kutisë së siguresave

2001, 2002

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2001, 2002) <2 4>10A
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPARTIMENTE TË MBROJTUR
RR HTD IND Shkrirës i xhamit të pasmë. Ngrohës i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
RREZIK 10A Drita e rrezikut, dritat e sinjalit të kthesës
RR FOG 15A Drita e pasme e mjegullës
A/CON 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
ETACS 10A ETACS. Sistemi i hyrjes pa çelës. Sistemi i kyçjes së dyerve
DR LOCK 15A Dera me energji elektrikebllokohet
P/SEAT 30A Sedilja elektrike
T/KAPAK I HAPUR 15A Kapaku i bagazhit në distancë
STOP LP 15A Dritat e ndalimit
H/LP 10A Drita e kokës
A/BAG IND 10A Taska ajri
T/SIG 10A Dritat e sinjalistikës
A/CON SW 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
ACC SOCKET 15 A Prizë elektrike
S/HTR 15 A Ngrohës skat
A/BAG 15A Air-bag
B/UP 10A Dritat rezervë
CLUSTER 10A Cluster
START 10A Kruajtja e ndërrimit të motorit
SP1 15A Sigur rezervë
SP2 15A Sparc siguresë
SP3 15A siguresë rezervë
SP4 15A Sigur rezervë
D/CLOCK 10A Ora dixhitale
TAIL (LH) 10A Positi mbi dritat. Dritat e targave. Dritat e pasme
AUDIO 10A Audio
Fshirësi 20 A Fshirëse
Dhoma LP 10A Dritat e kupolës. Dritat paralajmëruese të skajit të derës së përparme
TAIL(RH) 10A Dritat e pozicionit. Dritat e targave. Dritat e pasme
C/LIGHTER 15A Puroçakmak
EPS 10A
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2001, 2002)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPARIMENTET E MBROJTUR
Tifoma COND 20A Tifoma e kondensatorit
PWR WIND 30A Dritarja e energjisë
ABS 2 30A ABS
IGN SW-1 30A Çelësi i ndezjes
ABS 1 30A ABS
IGN SW-2 30A Çelësi i ndezjes
RAD FAN MTR 30A Motori i ventilatorit të radiatorit
POMPA KARBURANTI 20A Pompa e karburantit
HD LP LO 15A Faretë (LO)
ABS 10A ABS
INJEKTOR 10A Injektor
A/C COMPR 10A Ajri -kompresor i kondicionuar
ATM RLY 20A Rele ATM
ECU RLY 30A Releja e njësisë së kontrollit të motorit
SPIRALA IG 20A Spirale ndezëse
O2 SNSR 15A Sensori i oksigjenit
ECU 15A Njësia e kontrollit të motorit
HORN 10A Bor
HEAD LP HI 15A Faretë (HI)
LP LP KOKE 20A -
DRL 15A DRL
FR MJEGULL 15A Dritat e përparme të mjegullës
DIODE-1 - Dioda 1
SPARE 30A Sparc siguresa
SPARE 20A Sparc siguresa 22>
KEMBIMI 15A Sigur rezervë
REZERVË 10A Siguresa rezervë
DIODE-2 - Dioda 2
BLOWER 30A Fryrësues
PWR FUSE-2 30A Sigura e fuqisë 2
PWRAMP 20A Përforcues fuqie
SUNROOF 15 A Sunroof
TAIL LP 20A Dritat e pasme
PWR FUSE-1 30A Siguresa e energjisë 1
ECU 10A ECU
RR HTD 30A Shkrirësi i xhamit të pasmë

2003, 2004, 2005

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2003, 2004, 2005)
PERSHKRIMI VLERËSIMI I AMP KOMPARTIMENTE TË MBROJTUR
RR HTD IND 10A Shkrirës i dritares së pasme. Ngrohës i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
RREZIK 10A Drita e rrezikut. Dritat e sinjalistikës së kthesës
RR FOG 15A Drita e pasme e mjegullës
A/CON 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
ETACS 10A ETACS, Sistemi i hyrjes pa çelës. Sistemi i kyçjes së dyerve
DR LOCK 15A Dera me energji elektrikebllokohet
P/SEAT (DRIVE) 25A Sedilja elektrike
T/KAPAK I HAPUR 15A Kapaku i bagazhit në distancë
STOP LP 15A Dritat e ndalimit
H/LP 10A Drita e kokës
A/BAG IND 10A Air-bag
T/SIG 10A Dritat e sinjalistikës
A/CON SW 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
ACC SOCKET 15A Prizë elektrike
S/HTR 15A Ngrohës sediljeje
A/BAG 15A Air-bag
B/UP 10A Dritat rezervë
CLUSTER 10A Cluster
START 10A Çelësi i motorit
SP1 15A Sigur rezervë
FRT HTD 15A Shkrirësi i dritares
P/SEAT (PASS) 25A Sedilja elektrike
SP4 15A Sigur rezervë
D/CLOCK 10A Ora dixhitale
TAIL(LH) 10A Dritat e pozicionit, dritat e targave. Dritat e pasme
AUDIO 10A Audio
WIPER 20A Fshirëse
Dhoma LP 10A Dritat e kupolës, dritat paralajmëruese të skajit të derës së përparme
TAIL(RH) 10A Dritat e pozicionit, dritat e targave. Dritat e pasme
C/LIGHTER 15A Puroçakmak
EPS 10A -
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2003, 2004, 2005)
PERSHKRIMI VLERËSIMI I AMP KOMPARIMENTET E MBROJTUARA
Tifoma COND 20A Tifoma e kondensatorit
PWR WIND 40A Dritarja e energjisë
ABS 2 20A ABS
IGN SW-1 30A Çelësi i ndezjes
ABS 1 40A ABS
IGN SW-2 30A Çelësi i ndezjes
RAD FAN MTR 30A Motori i ventilatorit të radiatorit
POMPA KARBURANTI 20A Pompa e karburantit
HD LP LO 15A Faretë (LO)
ABS 10A ABS
INJEKTOR 10A Injektor
A/C COMPR 10A Kompresori i kondicionerit
ATM RLY 20A Rele ATM
ECU RLY 30A Njësia e kontrollit të motorit r elay
IG BODILE 20A Spirale ndezëse
O2 SNSR 15A Sensori i oksigjenit
ECU 15A Njësia e kontrollit të motorit
HORN 10A Bor
HEAD LP HI 15A Faretë (HI)
LP LP KOKE 20A -
DRL 15A DRL
FRFOG 15A Dritat e përparme të mjegullës
DIODE-1 - Dioda 1
REZIMIT 30A Sigura rezervë
REZERIMI 20A Sigura rezervë
SPARE 15A Sigur rezervë
KËMBIMI 10A Sigur rezervë
DIODE-2 - Dioda 2
BLOWER 30A Flower
PWR FUSE-2 30A Fryer 2
PWR AMP 20A Përforcues i fuqisë
SUNROOF 15A Kulmi i diellit
TAIL LP 20A Prapa dritat
PWR FUSE-1 30A Sigura e rrymës 1
ECU 10A ECU
RR HTD 30A Shkrirës i xhamit të pasmë

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.