Siguresat Peugeot 208 (2012-2019).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Supermini Peugeot 208 (gjenerata e parë) është prodhuar nga viti 2012 deri në vitin 2019. Në këtë artikull do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Peugeot 208 (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 2018) , merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Peugeot 208 2012-2019

Siguri i çakmakut (priza elektrike) në Peugeot 208 është siguresa F16 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve #1.

Siguresa vendndodhja e kutisë

Kutitë e siguresave të pultit

Mjetet me timon të majtë:

Djathtas drejtoni automjetet:

Ndarja e motorit

Vendoset në ndarjen e motorit pranë baterisë (në anën e majtë ).

Diagramet e kutisë së siguresave

2011, 2012, 2013, 2014

Kutia e siguresave të panelit 1

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit 1 (2011-2014) <2 6>
Vlerësimi Funksionet
F02 5 A Pasqyrat e dyerve, fenerët, priza diagnostikuese.
F09 5 A Alarm.
F10 5 A Njësi telematike e pavarur, ndërfaqja e rimorkios.
F11 5 A Pasqyrë e pasme me elektrokrom, ngrohje shtesë.
F13 5 A Përforcues Hi-Fi, sensorë parkimi
F16 15A Prizë e përparme 12 V.
F17 15 A Sistemi audio, sistemi audio (aksesor).
F18 20 A Ekrani me prekje.
F23 5 A Llambë dorezash, pasqyrë mirësjelljeje, llamba leximi hartash.
F26 15 A Bor.
F27 15 A Pompë për larjen e ekranit.
F28 5 A Kundërvjedhje.
F29 15 A Kompresor i ajrit të kondicionuar.
F30 15 A Fshirëse e pasme.

Kutia e siguresave të pultit 2

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit të kontrollit 2
Vlerësimi Funksionet
F01 40 A Xhama e pasme me ngrohje.
F02 10 A Pasqyrat e dyerve me ngrohje.
F03 30 A Dritaret e përparme me një prekje.
F04 - I pa përdorur.
F05 30 A Xhamat e pasmë me një prekje.
F06 10 A Foldi ng pasqyrat e dyerve.
F07 10 A Pasqyrat e dyerve me palosje.
F08 - Nuk përdoret.
F09 15 A Sedilje me ngrohje të përparme (përveç RHD)
F10 20 A Përforcues Hi-Fi.
F11 - Nuk është përdorur.
F12 - Nuk është përdorur.
Ndarja e motorit

Caktimii siguresave në ndarjen e motorit (2011-2014)
Vlerësimi Funksionet
F16 15 A Flamrat e përparmë të mjegullës.
F18 10 A Djathtas kryesore feneri i rrezes.
F19 10 A Feneri i krahut të majtë.
F25 30 A Rele për larjen e fenerëve (aksesor).
F29 40 A Motor i fshirësit të përparmë .
F30 80 A Taza parangrohës (Diesel).

2015

Kutia e siguresave të panelit 1

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit 1 (2015) <2 7>Përforcues Hi-Fi, sensorë parkimi
Vlerësimi Funksionet
F2 5 A Pasqyrat me dyer , fenerët, priza diagnostikuese.
F9 5 A Alarm.
F10 5 A Njësi telematike e pavarur, ndërfaqja e rimorkios.
F11 5 A Pasqyrë e pasme me elektrokrom , ngrohje shtese.
F13 5 A
F16 15 A Prizë e përparme 12 V.
F17 15 A Sistemi audio, sistemi audio (aksesori).
F18 20 A Ekrani me prekje.
F23 5 A Pasqyrë kote, llamba për leximin e hartës.
F26 15 A Bori.
F27 15 A Screenwashpompë.
F28 5 A Kundër vjedhjes.
F29 15 A Kompresori i ajrit të kondicionuar.
F30 15 A Fshirëse e pasme.

Kutia e siguresave të panelit 2

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit 2
Vlerësimi Funksionet
F01 40 A Xhama e pasme me ngrohje.
F02 10 A Pasqyrat e dyerve me ngrohje.
F03 30 A Dritaret e përparme me një prekje.
F04 - Nuk përdoret.
F05 30 A Dritaret e pasme me një prekje.
F06 10 A Palosshme pasqyrat e dyerve.
F07 10 A Pasqyrat e dyerve te palosshme.
F08 - Nuk përdoret.
F09 15 A Sediljet e përparme me ngrohje (përveç RHD)
F10 20 A Përforcues Hi-Fi.
F11 - Nuk përdoret.
F12 - Nuk përdoret.
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2015)
Vlerësimi Funksionet
F16 15 A Flamrat e përparmë të mjegullës.
F18 10 A Djathtas feneri kryesor.
F19 10 A Ferni i dritave kryesore të dorës së majtë.
F25 30 A Larja e fenerëverele (aksesor).
F29 40 A Motor i fshirësit të përparmë.

2017, 2018

Kutia e siguresave të panelit 1

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të panelit 1 (2017, 2018)
Vlerësimi Funksionet
F1 (GPL) 10 A 2017: Ndezja + (pozitive).
F2 5 A Pasqyrat e jashtme, fenerët, priza diagnostikuese.
F9 5 A Alarm.
F10 5 A Njësia telematike e pavarur, njësia e ndërfaqes së rimorkios.
F11 5 A Pasqyrë e brendshme me pamje të pasme elektrokromi, ngrohje shtesë.
F13 5 A Përforcues Hi-Fi, sensorë parkimi.
F16 15 A Prizë e përparme 12 V.
F17 15 A Sistemi audio, sistemi audio pas tregtimit.
F18 20 A Ekrani me prekje.
F23 5 A Pasqyra mirësjelljeje, llambë leximi hartash.
F26 15 A Bori.
F27 15 A Pompë për larjen e ekranit.
F28 5 A Kundër vjedhjes.
F29 15 A Kompresori i ajrit të kondicionuar.
F30 15 A Fshirëse e pasme.

Kutia e siguresave të panelit të kontrollit 2

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të pultit 2
Vlerësimi Funksionet
F01 40 A Xhama e pasme me ngrohje.
F02 10 A Pasqyrat e dyerve me ngrohje.
F03 30 A Dritaret e përparme me një prekje.
F04 - Nuk përdoret .
F05 30 A Dritaret e pasme me një prekje.
F06 10 A Pasqyra me dyer të palosshme.
F07 10 A Pasqyra me dyer të palosshme.
F08 - Nuk përdoret.
F09 15 A Sediljet me ngrohje të përparme (përveç RHD)
F10 20 A Përforcues Hi-Fi.
F11 - Nuk përdoret.
F12 - Nuk përdoret.
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2017, 2018)
Vlerësimi Funksionet
F16 15 A Flamrat e përparmë të mjegullës.
F18 10 A Djathtas feneri kryesor fq.
F19 10 A Fareni kryesor në të majtë.
F25 30 A Releja e larjes së fenerëve (pas tregtimit).
F26 (GPL) 20 A 2017: Bateri + (pozitive).
F29 40 A Motor i fshirësit të përparmë.

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.