Siguresat dhe stafetë Hyundai Kona EV (2019-2021..)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Krosoveri nënkompakt Hyundai Kona EV është i disponueshëm nga viti 2019 e deri më sot. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Hyundai Kona EV 2019, 2020 dhe 2021 , do të merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe do të mësoni për caktimin e secilës siguresë (siguresë faqosja) dhe stafeta.

Struktura e siguresave Hyundai Kona EV 2019-2021..

Çakmaku i purove (priza elektrike) siguresa në Hyundai Kona EV ndodhet në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve (shih siguresën "POWER OUTLET").

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Paneli i instrumenteve

Kutia e siguresave ndodhet në anën e shoferit të panelit të instrumenteve pas kapakut.

Ndarja e motorit

Brenda kapakut të panelit të siguresave/rele , mund të gjeni etiketën që përshkruan emrin dhe kapacitetin e siguresës/relesë. Jo të gjitha përshkrimet e panelit të siguresave në këtë manual mund të jenë të zbatueshme për automjetin tuaj. Është i saktë në momentin e printimit. Kur inspektoni kutinë e siguresave në automjetin tuaj, referojuni etiketës së kutisë së siguresave.

Diagramet e kutisë së siguresave

2019, 2020, 2021

Paneli i instrumenteve

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve (2019 -2021)
Emri i siguresave Vlerësimi i siguresave Përbërësi i mbrojtur
MODULI 5 7.5A Pasqyrë elektro-kromike, audio, A/V & Njësia kryesore e navigimit, çelësi i bllokut të përplasjes, llamba e kokës LH, sedilja e përparme e ventilimit të ajritModuli, Moduli ngrohës i sediljeve të përparme
MODULI 3 7.5A Ndërprerësi i llambës së ndalimit, BCM
SUNROOF 20A Njësi i çatisë së diellit
PORA E BISHTIT E HAPUR 10A Releja e portës së pasme
P/WINDOW LH 25A Rele Dritarja elektrik LH, Moduli i Dritareve të Energjisë së Sigurisë së Drejtuesit
MULTI MEDIA 15A Audio, A/V & Njësia kryesore e navigimit
P/WINDOW RH 25A Rele RH e dritares elektrike, moduli i dritares së energjisë elektrike të sigurisë së pasagjerëve
P/SEAT(DRV) 25A Çelësi manual i sediljes së shoferit, Çelësi i mbështetjes së mesit të drejtuesit
P/SEAT(PASS) 25A Çelësi manual i sediljes së pasagjerit
MODULI 4 7.5A Paralajmërim për përplasje në pikën e verbër Njësia LH/RH, BCM, Ndërprerësi i bllokut të përplasjes, Njësia Vess (Altoparlant), Kamera me pamje të përparme me shumë funksione
PDM 3 7.5A Smart Moduli i kontrollit të tastit
SPARE 20A Kembimi
LLAMP E BRENDSHME 7.5A Llamba e kutisë së dorezave, Llamba e dorës LH/RH, Llamba e dhomës, Llamba e konsolës së sipërme, Njësia e karikuesit Wiresess, Llamba e bagazhit
MEMORY 2 7.5A Njësia e vezës (altoparlanti), valvula elektronike e presionit të reduktuar të ftohësit
B/ALARM HORN 10A Jo I përdorur
MEMORY 1 10A Moduli i kontrollit të A/C, Ekrani me kokë lart, grupi i instrumenteve, BCM, shiuSensori
KEMBIMI 20A Rezervimi
AMP 30A AMP
MODULI 6 7.5A Moduli i kontrollit të tastit inteligjent, BCM
MDPS 7.5A Njësi MDPS
MODULI 1 7.5A Fapa ajri aktiv, Ndërprerësi i rrezikut, lidhësi i lidhjes së të dhënave, kutia e stafetës ICM (Releja e palosshme/shpalosëse e pasqyrës së jashtme)
MODULI 7 7.5A Sedilja e përparme e ventilimit të ajrit Moduli, Moduli ngrohës i sediljeve të përparme
A/BAG IND 7.5A Grupi i instrumenteve, moduli i kontrollit të kondicionerit
ÇELËSIMI I FRENAVE 7.5A Ndërprerësi i llambës së ndalimit, moduli i kontrollit të tastit inteligjent
START 7.5 A Moduli i kontrollit të tastit inteligjent, EPCU
CLUSTER 7.5A Ekran me kokë lart, grup instrumentesh
KYÇJA E DERËS 20A Releja e kyçjes së derës, Releja e shkyçjes së derës, Kutia e stafetës ICM (releja e shkyçjes me dy rrotullime)
PDM 2 7.5A Ndërprerësi i butonit Start/Stop
FCA 1 0A Njësia e ndihmës për shmangien e përplasjeve përpara
S/HEATER 20A Moduli ngrohës i sediljeve të përparme, Moduli i sediljes për ventilim të ajrit të përparmë
KEMBIMI 20A Rezervimi
A/C 7.5A Moduli i kontrollit të kondicionerit, jonizuesi i grupit
PDM 1 15A Moduli i kontrollit të tastit inteligjent
E-SHIFTER 10A Switch Select Shift(SBW), çelësi i konzollës së përparme
AIR BAG 15A Moduli i kontrollit SRS, Sensori i zbulimit të pasagjerëve
IG1 25A Blloku PCB (FUSE: IEB 3, EPCU 2)
MODULI 2 10A Njësia e karikuesit Wiresess, moduli i kontrollit të tastit inteligjent, BCM, audio, A/V & amp; Njësia kryesore e navigimit, priza elektrike nr. 1, AMP, çelësi i pasqyrës së jashtme me energji elektrike
WASHER 15A Ndërprerësi i shumëfunksionit
Fshirëse (LO/HI) 10A BCM
Fshirëse RR 15A Releja e fshirësit të pasmë, motori i fshirësit të pasmë
Fshirësi i pasmë FRT 25A Motori i fshirësit të përparmë, blloku i kryqëzimit E/R (Fshirësja e përparme (I ulët ) Rele)
PASQYRË ME NXEHJE 10A Pasqyra e jashtme me fuqi shoferi/pasagjeri, moduli i kontrollit të kondicionerit
PRIZË 20A Prizë elektrik #2
PARZË 15A Rezervë
TIMON ME NGROHJE 15A BCM
Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2019-2021) <. Audio, A/V & Njësia kryesore e navigimit, grupi i instrumenteve, IPGM (Moduli i kontrollit IPS)
Emri i siguresave Vlerësimi i siguresave Përbërësi i mbrojtur
KRYESORE 150A Blloku i kryqëzimit E/R (Sigura - IEB 1, IEB 2, SHARGER 1), EPCU (LDC)
MDPS 80A Njësi MDPS
B+ 5 60A Blloku PCB ((Sigura - MENAXHIMI I BATTERISË, BORË, EPCU 1, H/LAMP), KRYESORE IG3Rele)
B+ 2 60A IGPM ((Sigura - S/HEATER), IPSO, IPS1, IPS2)
B+ 3 60A IGPM (IPS3, IPS5, IPS6, IPS7, IPS8)
B+ 4 50A IGPM (Sigura - P/DRItare LH, P/DRItare RH, PORA E BISHTIT E HAPUR, DIELLI, AMP, P/SEAT (DRV), P/SEAT (PAS))
TEMEL FTOHËS 60A Blloku i kryqëzimit E/R (Releja e ventilatorit ftohës)
ME NXEHJE TË PASME 40A Blloku i kryqëzimit E/R (Rele me ngrohje të pasme)
IG1 40A E/R Blloku i kryqëzimit (PDM (IG1) 2 stafetë, PDM (ACC) 1 stafetë)
IG2 40A Blloku i kryqëzimit E/R (PDM (IG2) 3 stafetë)
IEB 4 40A Moduli elektronik i kontrollit të frenave
FLOWER 40A Blloku i kryqëzimit E/R (releja e ventilatorit)
OBC 10A OBC
KARKUES 2 10A ICM Relay Box (Charge Lock/Unlock Rele), Njësia CCM
IG3 5 20A Blloku i kryqëzimit E/R (stafetë IG3 1, stafetë IG3 2 )
B+ 1 40A IGPM ((Sigura - NDËRFAQJA E frenave, MODULI 1, PDM 1, PDM 2, BLLOKIMI I DERËS), Rrjedhje Pajisja aktuale e prerjes automatike)
E-SHIFTER 1 40A Blloku i kryqëzimit E/R (siguresa - E-SHIFTER, Rele e ndërruesit elektronik)
KARIKUESI 1 10A Moduli i derës së lidhësit të karikimit
IEB 1 40A Modul elektronik i kontrollit të frenave, kontroll me shumë qëllimeLidhës
IEB 2 40A Moduli elektronik i kontrollit të frenave
IG3 3 10A Blloku i kryqëzimit E/R (Releja e ventilatorit ftohës, releja e ventilatorit), kompresori elektronik i ajrit të kondicionuar, valvula e kontrollit të ftohësit me tre drejtime LH/RH
E- SHIFTER 3 10A SCU
IG3 1 15A Blloku i kryqëzimit E/R (IG3 1 Rele, IG3 2 Rele)
POMPA ELEKTRIKE UJIT 15A Pompa elektronike e ujit
IG3 2 10A BMU, OBC, EPCU
EPCU 1 15A EPCU
H/LAMP HI 10A Rele i llambës së kokës (i lartë)
EPCU 2 10A EPCU
IEB 3 10A Modul elektronik i kontrollit të frenave, lidhës kontrolli me shumë qëllime
MENAXHIMI I BATERISË 15A BMU
HORN 15A Releja e borisë

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.