Siguresat dhe reletë Toyota Hilux (AN10/AN20/AN30; 2004-2015)

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Hilux të gjeneratës së shtatë (AN10/AN20/AN30), prodhuar nga 2004 deri në 2015. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Hilux 2004, 2005, 2006 , 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 dhe 2015 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave) dhe stafetë.

Sigurimi i siguresave Toyota Hilux 2004-2015

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Toyota Hilux janë siguresat #5 "PWR OUT" (Prizë elektrike) dhe #9 "CIG" (Çakmak) në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

 1. Përforcuesi i kondicionerit (me kondicioner)

  Përforcuesi i ngrohësit viskoz (pa kondicioner)

 2. Kutia e siguresave / Releja e integruar
 3. Përforcuesi i çelësit të transmetuesit
 4. ECU kontrolli 4WD (Bllokimi i diferencialit të pasmë)
 5. LHD: Releja e llambës së pasme (gusht 2006 – qershor 2011)
 6. LHD: Drita e vrapimit gjatë ditës R elay
 7. Blici i sinjalit të kthesës
 8. Releja e tufës magnetike
 9. LHD: Releja e llambës së pasme (Para gushtit 2006)

  LHD: Stafetë e llambave të pasme të mjegullës (nga gushti 2006)

 10. Lidhësi i kryqëzimit
 11. LHD: Releja e llambave të pasme (nga qershori 2011)
 12. Releja e ngrohësit PTC (nr.2)
 13. Releja e ngrohësit PTC (nr.1)
 14. ECU e motorit
 15. Marrësi i kontrollit të derës
 16. paralajmërimi për vjedhjen ECU
 17. Kontrolli 4WDsiguresat 36 A/PUMP 50 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte Rele R1 Zbutës (DIM) R2 Fare (H-LP) A R1 Starter (ST) R2 1TR-FE, 2TR-FE, 1GR-FE: Sensori i raportit të karburantit të ajrit (A/F)

  1KD-FTV me DPF, 2KD-FTV pa DPF, 5L-E: Sistemi i ndriçimit të motorit (GLOW)

  1KD-FTV me DPF, 2KD-FTV me DPF: Raporti i karburantit të ajrit sensor (A/F) R3 1TR-FE, 2TR-FE, 1GR-FE: Pompë karburanti (F/PMP)

  1KD-FTV me DPF, 2KD-FTV me DPF: -

  ECU
 18. Rele Box (nga qershori 2011)
 19. Relay Box (Para qershorit 2011)
 20. Shofer motori turbo
 21. ECU kontrolli i transmisionit
 22. ECU-ja e kontrollit të kyçjes së ndërruesit
 23. Ambledhja e kontrollit të kondicionerit
 24. Qendra e montimit të sensorit të airbagit
 25. RHD: Releja e llambës së pasme
 26. RHD: Rele llambat e mjegullës

Kutia e siguresave ndodhet nën timon, pas kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri Amp Qarku
1 INJ 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta /Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale
2 OBD 7.5 Sistemi i diagnostikimit në bord
3 STOP 10 Dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, ABS, TRC, VSC dhe sistemi i kontrollit të kyçjes së ndërrimit
4 TAIL 10 Tanga e instrumentit drita el, dritat e mjegullës së përparme, sistemi i kontrollit të nivelit të rrezeve të fenerëve, dritat e pozicionit të përparmë, dritat e pasme, dritat e targave, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, ekrani me shumë informacione, sistemi i dritave të ditës dhe sistemi automatik i fenerëve
5 PWR OUT 15 Fuqiaprizë
6 ST 7.5 Sistemi i nisjes, matësit dhe njehsorët dhe sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/injektimi i karburantit me shumë porte sistemi
7 A/C 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar
8 MET 7.5 Matësat dhe njehsorët dhe sistemi DPF
9 CIG 15 Çakmak
10 ACC 7.5 Sistemi audio, fuqia priza, ora, sistemi i kontrollit me energji të pasqyrës së pamjes së pasme, sistemi i kontrollit të kyçjes së ndërrimit dhe ekrani me shumë informacione
11 IGN 7.5 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, jastëkët e ajrit SRS dhe pompa e karburantit
12 WIP 20 Fshirës dhe rondele e xhamit
13 ECU-IG & GAUGE 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar, sistemi i karikimit, sistemi i bllokimit të diferencialit të pasmë, ABS, TRC, VSC, ndezëset e urgjencës, dritat sinjalizuese, dritat rezervë, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sekuenciale sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit, shkyçja e xhamit të pasmë, fenerët, çelsat e mirësjelljes së dyerve, sistemi i kyçjes së dyerve me energji elektrike, sistemi i telekomandës me valë, sensori i drejtimit, sistemi i dritave të ditës, kontrolli i lundrimit, pastruesit e fenerëve, ngrohësit e sediljeve, pamja e jashtme e pasme pastrues pasqyre, ekran me shumë informacione dhe rikujtues për rripin e sigurimit të pasagjeritdritë

Emri Amp Qarku
1 AM1 40 Sistemi i bllokimit të diferencialit të pasmë, ABS, TRC, VSC, "ACC", TIG", "ECU-IG & GAUGE", dhe siguresat "WIP"
2 IG1 40 "PWR", "S-HTR" , siguresat "4WD", "DOOR", "DEF" dhe "MIR HTR"
Rele
R1 Prizë elektrike (PWR OUT)
R2 Ngrohës (HTR)
R3 Rele integrimi

Relay Box

Ndodhet pas kutisë së dorezave.

Deri në qershor 2011

Kutia e stafetës së ndarjes së pasagjerëve (deri në qershor 2011)
Emri Amp Circuit
1 DOOR 25 Sistemi i mbylljes elektrike të dyerve dhe dritareve elektrike
2 DEF 20 Shkyçësi i xhamit të pasmë dhe sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
3 S-HTR 15 Ngrohës të sediljeve
4 4WD 20 Sistemi i bllokimit të diferencialit të pasmë, ABS, TRC dhe VSC<2 6>
5 PWR 30 FuqiaWindows
Rele
R1 Ndezja (IG1)
R2 Zbutës i xhamit të pasmë (DEF)

Që nga qershori 2011

Kutia e stafetës së ndarjes së pasagjerëve (që nga qershori 2011)
Emri Amp Qarku
1 MIR HTR 15 Para Nëntor 2011: Pastrues të pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme
1 DOOR 25 Nga nëntor 2011: Bllokim i dyerve me energji sistemi dhe dritaret elektrike
2 DOOR 25 Para nëntorit 2011: Sistemi i mbylljes elektrike të dyerve dhe dritareve elektrike
2 DEF 20 Nga nëntori 2011: Shkarkuesi i xhamit të pasmë dhe sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/injeksion i vazhdueshëm me shumë porte sistemi
3 DEF 20 Para nëntorit 2011: Shfrytëzuesi i xhamit të pasmë dhe sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte / shumëporte sekuenciale injeksion karburanti sistemi
3 S-HTR 15 Nga nëntori 2011: Ngrohësit e sediljeve
4 S-HTR 15 Para nëntorit 2011: Ngrohësit e sediljeve
4 4WD 20 Nga nëntori 2011: Sistemi i bllokimit të diferencialit të pasmë, ABS, TRC dhe VSC
5 4WD 20 Para nëntorit 2011: Sistemi i bllokimit të diferencialit të pasmë, ABS, TRC dheVSC
5 MIR HTR 15 Nga nëntori 2011: Defoggers të pasqyrave të jashtme të pamjes së pasme
6 PWR 30 Power windows
Rele
R1 Defogerues të pasqyrës së jashtme të pasme (MIR HTR)
R2 Ndezja (IG1)
R3 Shkyçësi i xhamit të pasmë (DEF)

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Amp Circuit
1 - 25 Sigur rezervë
2 - 15 siguresë rezervë
3 - 10 Siguresa rezervë
4 FOG 7,5 Eur ope, Marok: Nga gushti 2012 - gusht 2013: Dritat e përparme të mjegullës

Nga gushti 2013: Dritat e përparme të mjegullës 4 FOG 15 Para gushtit 2013: Dritat e përparme të mjegullës

Përveç Evropës, Maroku: Nga gushti 2012 - gusht 2013: Dritat e përparme të mjegullës 5 HORN 10 Bor 6 EFI 25 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sekuencialesistemi i injektimit të karburantit me shumë porta 7 - - - 8 H-LP RL 20 Para qershorit 2011: Feneri i djathtë (i ulët) 8 H-LP RL 15 Nga qershori 2011: Feneri i djathtë (i ulët) 9 H-LP LL 20 Para qershorit 2011: Feneri i majtë (i ulët) 9 H-LP LL 15 Nga qershori 2011: Feneri i majtë (I ulët) 10 H -LP RH 20 Para qershorit 2011: Feneri i djathtë (i lartë) dhe feneri i djathtë (i ulët) 10 H-LP RH 15 Nga qershori 2011: Feneri i djathtë (i lartë) dhe feneri i djathtë (i ulët) 11 H-LP LH 20 Para qershorit 2011: Feneri i krahut të majtë (i lartë) dhe feneri i krahut të majtë (i ulët) 11 H-LP LH 15 Nga qershori 2011: Feneri i majtë (i lartë) dhe i majtë feneri (i ulët) 12 EFI NO.2 10 Mul sistemi i injektimit të karburantit të tipit/sistemi i injektimit me shumë porta të karburantit 13 ECU-IG NR.2 10 Karburant me shumë porta sistemi i injektimit/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme 14 ECU-B 7.5 Para gushtit 2008: Me mirësjellje nga dera çelësat, sistemi i kyçjes së dyerve me energji elektrike, sistemi i telekomandës me valë, sensori i drejtimit dhefenerët 14 ECU-B 10 Nga gushti 2008: Çelësat e dyerve, sistemi i kyçjes së derës me energji elektrike, sistemi i telekomandës me valë, sensori i drejtimit dhe fenerët 15 RAD 15 Para gushtit 2013: Sistemi audio 15 RAD 20 Nga gushti 2013: Sistemi audio 16 DOME 7.5 Dritat e brendshme, drita e ndërprerësit të motorit, drita personale, matësat dhe njehsorët, ora, ekrani me shumë informacione, sistemi i telekomandës me valë, funksionimi gjatë ditës sistemi i dritës dhe dritat e mjegullës 17 A/F 20 Sistemi i kontrollit të emetimeve 18 ETCS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi elektrik i kontrollit të mbytjes 19 ALT-S 7.5 Sistemi i karikimit 20 TURN-HAZ 15 Blicët e urgjencës dhe dritat e sinjalistikës 21 - - - 22 ECU-B NR.2 7.5 Sistemi i ajrit të kondicionuar 23 DCC 30 Sigurat "ECU-B", "DOME" dhe "RAD" 24 PTC NO.1 50 Ngrohës me energji elektrike 25 H-LP CLN 30 Para qershorit 2011: Pastruesit e fenerëve 25 PWR SEAT 30 Sedilja elektrike 26 PTCNR.2 50 Evropë: Nga Gusht 2010 - Qershor 2011 (pa A/C Automatik): Ngrohës me energji elektrike; Nga qershori 2011: Ngrohës me energji elektrike 26 PTC NR.2 30 Evropa: Para qershorit 2011 ( me A/C Automatik): Ngrohës me energji elektrike; Përpara gushtit 2010 (pa kondicioner automatik): Ngrohës me energji elektrike

Australi: Ngrohës me energji elektrike 27 ABS NR.1 40 Para gushtit 2008: ABS, TRC dhe VSC 27 H-LP CLN 40 Nga qershori 2011: Pastruesit e fenerëve 28 FR HTR 40 Para gushtit. 2009: Sistemi i kondicionimit, siguresa "A/C" 28 FR HTR 50 Nga Gusht 2009 : Sistemi i kondicionimit, siguresa "A/C" 29 ABS NO.2 30 ABS, TRC dhe VSC 30 ABS NR.1 40 Nga gushti 2008: ABS, TRC dhe VSC 31 ALT 100 Sistemi i karikimit, "PWR SEAT", "HLP CLN", "FR HTR", " Siguresat AMI", "IG1", "PTC NO.1", "PTC NO.2", "PWR OUT", "STOP", "TAIL" dhe "OBD" 32 GLOW 80 Sistemi i ndriçimit të motorit 33 BATT P/I 50 siguresat "FOG", "HORN" dhe "EFI" 34 AM2 30 Nisuesi i motorit, "S Siguresat T", "IGN", "INJ" dhe "MET" 35 MAIN 40 "H -LP RH", "H-LP LH", "H-LP RL" dhe "H-LP LL"

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.