Siguresat dhe reletë Mercedes-Benz SLS AMG (C197/R197; 2011-2015)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Makina sportive Mercedes-Benz SLS AMG (C197, R197) është prodhuar nga viti 2011 deri në vitin 2015. Në këtë artikull, do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Mercedes-Benz SLS AMG 2011, 2012, 2013 , 2014 dhe 2015 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave) dhe stafetës.

Struktura e siguresave Mercedes-Benz SLS AMG 2011-2015

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Mercedes-Benz SLS AMG janë siguresa #9 (Priza e ndarjes së dorezave) në kutinë e siguresave të këmbëve dhe siguresën #71 (Prizë e brendshme e përparme e energjisë) në kutinë e siguresave të ndarjes së bagazhit.

Kutia e siguresave në hapësirën e këmbëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Për të hapur: hiqni tapetin mbi mbështetësen e këmbës, hiqni vidhat, hiqni panelin e dyshemesë.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në kutinë e siguresave të këmbëve <. 22>
Funksioni i shkrirë Ampi
1 Kontrolli i Programit Elektronik të Stabilitetit njësia 25
2 Njësia e kontrollit të derës së majtë 30
3 Njësia e kontrollit të derës së djathtë në të djathtë 30
4 Rezervoni -
5 Grupi i instrumenteve

Njësia e pasme e kontrollit SAM me siguresë dhe modul stafetë

Njësia e kontrollit të sistemit të amortizimit adaptiv (suspension sportiv AMG RIDE CONTROL)

7.5
6 ME-SFI [ME]njësia e kontrollit 7.5
7 Starter 20
8 Njësia e kontrollit shtesë të sistemit të kufizimit 7.5
9 Feza e ndarjes së dorezave 15 ekrani COMAND 7.5
12 Paneli i kontrollit audio/COMAND

Njësia e kontrollit dhe funksionimit AAC

Njësia e kontrollit të panelit të sipërm të kontrollit

7.5
13 Njësia e kontrollit të modulit të tubit të kolonës së drejtimit 7.5
14 Njësia e kontrollit të Programit të Stabilitetit Elektronik 7.5
15 Suplementare njësia e kontrollit të sistemit të frenimit 7.5
16 Lidhës diagnostike

NDËRFAQJA E ZGJEDHJES DIREKT

5
17 Motori i ventilatorit të ftohësit të vajit 15
18 Rezervë -
19 Rezervë -
20 Programi Elektronik i Stabilitetit njësia e kontrollit m 40
21 Ndërprerësi i dritave të frenave

Llamba e ndarjes së dorezës mbi çelësin e llambës së ndarjes së dorezës

Përparme njohja e sediljes së pasagjerit dhe ACSR [AKSE] (versioni në SHBA)

7.5
22 Sensori i vajit (niveli i vajit, temperatura dhe cilësi)

Motori me djegie të brendshme dhe motori i ventilatorit të ajrit të kondicionuar me kontroll të integruar

Mëngja e lidhësit,qarku 87 M2e

Lidhja elektrike e parzmores së brendshme dhe të instalimeve elektrike të motorit (pin 5)

15
23 E shkrirë përmes qarkut 87 M1 e mëngës së lidhësit:

Lidhësi elektrik i parzmores së brendshme dhe të motorit (pin 4)

Releja e qarkut startues 50

Releja e motorit të ventilatorit të ftohësit të vajit

ME - Njësia e kontrollit SFI [ME]

25
24 Valvula e kalimit të pastrimit

Lidhësi elektrik i parzmores së telit të brendshëm dhe motorit ( kunja 8)

15
25 Pompa e qarkullimit të ftohësit

Njësia e kontrollit ME-SFI [ME]

Valvula e mbylljes së bombolave ​​të qymyrit të aktivizuar (versioni i SHBA)

15
26 Njësia e kontrollit COMAND 20
27 Njësia e kontrollit ME-SFI [ME]

Njësia e kontrollit të bllokimit elektronik të ndezjes

7.5
28 Grupi i instrumenteve 7.5
29 Rezerva -
30 Rezervë -
31A Bori i majtë

Bori i djathtë

15
31B Bori majtas

Bori djathtas

15
32 Pompa elektrike e ajrit 40
33 Rezervë -
34 Rezervë -
35 Rezervë -
36 Kontrolluesi elektrik i frenave të parkimitnjësi 7.5
Rele
J Releja e qarkut 15
K Releja e qarkut 15R
L Releja e rezervës
M Releja e qarkut startues 50
N Releja e qarkut të motorit 87
O Rele me bori
P Rele dytësore e injektimit të ajrit
Q Rele motori i ventilatorit të ftohësit të vajit
R Releja e qarkut të shasisë 87

Kutia e siguresave para motorit

Kutia e siguresave para motorit
Funksioni i shkrirë Ampi
88 Pyrofuse 88 400
151 Motor me djegie të brendshme dhe ventilator klimatizimi motor me kontroll të integruar 100
152 Moduli i kontrollit SAM i përparmë me siguresë dhe modul rele 150
153 Rezervë -
154 Moduli i kontrollit SAM i përparmë me siguresë dhe modul stafetë 60
155 Rezervë -
156 Rezervë -
157 Rezervë -
158 Rezervë -
159 Rezervë -
160 Rregulluesi i ventilatorit 60
161 SAM e përparmemoduli i kontrollit me siguresë dhe modul rele 100
162 Rezervë -
163 Njësia e pasme e kontrollit SAM me siguresë dhe modul stafetë 150
164 Njësia e pasme e kontrollit SAM me moduli i siguresave dhe stafetës 150

Kutia e siguresave në ndarjen e bagazhit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kupe
Roadster

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe stafetës në bagazh
Funksioni i bashkuar Amp
37 Rezerva -
38 Rezervë -
39 Coupe: Lidhja elektrike e prizës së karikimit

Roadster: Njësia e kontrollit për kontrollin e sipërme të butë 15 40 Rezervë - 41 Njësia e kontrollit elektrik të frenave të parkimit 30 42 Pompa e majtë e karburantit njësia e kontrollit të sistemit të karburantit 25 43 Rezerva - 44 Rezervë - 45 Rezervë - 46 Përforcuesi i antenës M 1, AM, CL

Përforcuesi i antenës M 2 dhe DAB

Sirena e alarmit (versioni amerikan; deri në 30.9.10 dhe nga 1.10.10)

Mbrojtja e brendshme dhe njësia e kontrollit të mbrojtjes nga tërheqja 7.5 47 Rezerva - 48 Rezervë - 49 Dritarja e pasmengrohës 40 50 Njësia e kontrollit të amplifikatorit të sistemit të zërit (sistemi i avancuar i zërit) 30 51 Përforcues i altoparlantit të pasëm të basit (sistemi i avancuar i zërit) 40 52 Rezervo - 53 Rezervë - 54 Rezervë - 55 Njësia e kontrollit të sistemit të karburantit të pompës së karburantit në të majtë 5 56 Kamera mbrapa 5 57 Rezervë - 58 Roadster: Njësia e kontrollit për kontrollin e sipërme të butë

Seria e zezë: Njësia e kontrollit të bllokimit elektrik të diferencialit 15 59 Ndihma për pikën e verbër: Sensori inteligjent i radarit të parakolpit të pasmë të majtë, Sensori inteligjent i radarit të parakolpit të pasmë djathtas 5 60 Roadster: Njësia e kontrollit për kontrollin e sipërme të butë 25 61 nga 1.6.11: Rele ruteri , Njësia e kontrollit të medias AMG Performance 7.5 62 Njësia e kontrollit të sediljes së shoferit 30 63 Rezervë - 64 Njësia e kontrollit të sediljes së përparme të pasagjerit 30 65 Njësia e kontrollit të sistemit të amortizimit adaptiv (suspension sportiv AMG RIDE CONTROL) 10 66 Rezervë - 67 Roadster: Njësia e kontrollit për kontrollin e sipërme të butë 40 68 Roadster: kontroll AIRSCARFnjësia 25 69 Roadster: Njësia e kontrollit AIRSCARF 25 70 Njësia e kontrollit të monitorit të presionit të gomave 5 71 Priza e brendshme e automjetit të përparmë (çakmak përpara me tavëll ndriçim) 15 72 Rezervë - 73 Njësia e kontrollit të modalitetit të transmetimit 5 74 Njësia e kontrollit KEYLESS-GO 15 75 Mangë lidhëse e qarkut 30, funksioni i dorezës së derës KEYLESS-GO 20 76 Rezervë - 77 Versioni i SHBA-së: Sistemi i sensorit të peshës (WSS), njësia e kontrollit 7.5 78 Njësia e kontrollit të ndërfaqes mediale 7.5 79 Sedilja e shoferit bllok lidhës

Blloku lidhës i sediljes së përparme të pasagjerit 7.5 80 Njësia e kontrollit PARKTRONIC 5 81 Lidhja elektrike e telefonit celular 5 82 Spo e pasme stafetë e motorit iler, ngritje Rele e motorit të spoilerit të pasmë, më poshtë 10 83 Njësia e kontrollit të sistemit të thirrjes së urgjencës

Versioni japonez: Njësia e kontrollit të mbledhjes elektronike të tarifave 7.5 84 Njësia e kontrollit të radios dixhitale satelitore të audios (SDAR)

Kontrolli i transmetimit audio dixhitalnjësi 7.5 85 Rezervë - 86 Rezervë - 87 Njësia e kontrollit të sistemit të thirrjeve urgjente 7.5 88 Njësia e kontrollit të transmisionit me tufë të dyfishtë 15 89 Rezervë - 90 Rezervë - Rele A Releja e qarkut 15 B Releja e qarkut 15R (1) C Releja e ngrohësit të dritares së pasme D Releja e pompës së karburantit E Rezervë E Reletë e rregullimit të sediljeve G Releja e qarkut 15R (2)

Releja e ruterit (media e performancës AMG që nga data 1.6.11)

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.