Siguresat Toyota Previa (1995-1997).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Previa të gjeneratës së parë (XR10, XR20), prodhuar nga 1991 deri në 1999. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Previa 1995, 1996 dhe 1997 , merrni informacione për vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e çdo sigurese (paraqitja e siguresave).

Faqja e siguresave Toyota Previa 1995-1997

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Toyota Previa është siguresa #17 "CIG" në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave
 • Kutia e siguresave të ndarjes së motorit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet nën kapakun në pjesën e sipërme të pultit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Emri Amp Përshkrimi
1 ST 7.5A Sistemi startues
2 IGN 7.5A Sistemi i karikimit, drita paralajmëruese e shkarkimit, sistemi i kontrollit të shkarkimeve, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i airbagëve SRS
3 OBD 7.5A Sistemi i diagnostikimit në bord
4 MIGULL 20A Mjegulla e përparmedritat
5 T/M ACC 7.5A Treguesi i ndërrimit automatik të transmisionit
6 TAIL 15A Dritat e pasme, dritat e parkimit, dritat anësore, dritat e targave, dritat e panelit të instrumenteve
7 HAZ-HORN 15A Blicët e urgjencës, boritë, dritat sinjalizuese
8 KOKA (LH) 15A SH.B.A.: Feneri i majtë
8 KOKA (LH- L WR) 10A Kanada: Feneri i majtë
9 KOKA (RH) 15A SH.B.A.: Feneri i djathtë
9 KOKA (RH-LWR) 10A Kanada: Feneri i dorës së djathtë
10 MOTORI 7.5A Sistemi i karikimit, sistemi i kontrollit të emetimeve
11 RADIO 7.5A Radio, kasetofon, kompakt disku
12 ST-A 7.5A Sistemi startues
13 STOP 20A Dritat e ndalimit, frenat kundër bllokimit s ystem
14 DOME 15A Dritat e brendshme, drita e dhomës së bagazhit, ora, drita paralajmëruese e derës së hapur, radio, kasetofon, luajtës kompakt disku
15 DEFOG 15A Defogues i xhamit të pasmë
16 ECU-B 15A Sistemi kundër bllokimit të frenave, transmision automatik i kontrolluar elektronikishtsistem
17 CIG 15A Çakmak, ekran dixhital i orës, pasqyra elektrike me pamje të pasme, sistem parandalues ​​nga vjedhjet, Sistemi i airbagëve SRS, sistemi i kyçjes automatike të ndërrimit të transmisionit
18 EFI 15A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sekuenciale sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta
19 TURN 7.5A Dritat e sinjalistikës
20 GAUGE 10A Masat dhe njehsorët, treguesit rikujtues të shërbimit dhe sinjalizuesit paralajmërues (përveç dritave paralajmëruese të shkarkimit dhe derës së hapur), dritat rezervë, automatike sistemi i mbivendosjes së transmisionit, shkyçja e xhamit të pasmë, çatia elektrike e pasme diellore, xhamat me energji elektrike, sistemi i kyçit të dyerve me energji elektrike
21 FR-WIPER 30A Fshirës dhe rondele të xhamit
22 MOTORI 15A Sistemi i furnizimit automatik të vajit të motorit
23 RR-WIPER 15A Fshirës dhe rondele e xhamit të pasmë
24 A/C 15A Ajri sistemi i ftohjes, kutia e ftohjes
25 ECU-IG 15A Sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi i transmisionit automatik i kontrolluar elektronikisht , sistem frenimi antibllokues, sistem parandalues ​​nga vjedhjet
26 FR-WASHER 10A Motor per larjen e xhamit
27 KOKA (LH-UPR) 10A Kanada: Feneri i majtë
28 KOKË(RH-UPR) 10A Kanada: Feneri i djathtë
31 DERA 30A Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, sistemi i parandalimit të vjedhjes
32 POWER 30A Elektrike e pasme çati diellore, dritare elektrike
37 FR-HTR 40A CB Sistemi i kontrollit të ajrit të kondicionuar (ndërprerës)

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet afër baterisë.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Amp Përshkrimi
29 ALT-S 7.5A Sistemi i karikimit
30 AM2 20A Sistemi i karikimit, drita paralajmëruese e shkarkimit, sistemi i kontrollit të emetimeve, multiport sistemi i injektimit të karburantit/sistemi i injektimit me shumë porta të njëpasnjëshme
33 ABS 60A Sistemi kundër bllokimit të frenave
34 ALT 100A Siguresat "ABS", "AM1", "STOP", "DEFOG", "FOG", "ECU-B", "TAIL", "A/C" dhe "RR A/C" dhe "FR-HTR" " ndërprerësi
35 AM1 50A "MOTORI", "GAUGE", "TURN", "FR -Fshirëset "WIPER", "ECU-IG", "A/C", "RADIO", "CIG", "ST", "POWER" dhe DOOR"
36 KRYESORE 50A Sigurat "HAZ-HORN", "DOME", "HEAD (LH)", "HEAD (RH)" dhe "EFI"

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.