Siguresat Toyota Corolla (E120/E130; 2003-2008)

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Corolla të gjeneratës së nëntë (E120/E130), prodhuar nga 2003 deri në 2008. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Corolla 2003, 2004, 2005, 2006 , 2007 dhe 2008 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Toyota Corolla 2003-2008

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Toyota Corolla janë siguresat #32 "CIG", #25 "AM1" dhe #30 " P/POINT” në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Kutia e siguresave Diagrami
 • Kutia e siguresave të ndarjes së motorit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën anën e shoferit të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave Diagrami

Caktimi i siguresave në instrument paneli
Emri Amp Përshkrimi
18 TAIL 15A Dritat e pasme, dritat e targave, dritat e panelit të instrumenteve, dritat e grupit të instrumenteve
19 OBD 7.5A Sistemi i diagnostikimit në bord
20 P/W 30A Nuk ka qark
21 Fshirëse 25A Xhami i xhamitfshirëset
22 AM2 15A Sistemi i karikimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i nisjes, sistemi i airbagëve SRS
23 STOP 15A Dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart, frenat kundër bllokimit sistemi, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i kontrollit të lundrimit
24 DOOR 25A Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve
25 AM1 25A Siguresa "CIG"
26 ECU-IG 10A Tifoz elektrik ftohës, sistem frenimi kundër bllokimit, sistem i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistem i kontrollit të tërheqjes, frenave sistemi i ndihmës, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit, sistemi i kontrollit të lundrimit
27 RR WIPER 15A Pa qark
28 A/C 10A Sistemi i ajrit të kondicionuar
29 INV 15A Nuk ka qark
30 P/POINT 15A Prizë elektrik (në kutinë e pasme të konsolës)
31 ECU-B 10A Sistemi i dritave gjatë ditës
32 CIG 15A Prizë elektrik (në panelin e instrumenteve) ose çakmaku, sistemi audio makine, ora, kontrolli i fuqisë së pasqyrës së pamjes së pasme, sistemi i kontrollit të kyçit të ndërrimit
33 GAUGE 10A Matës dhe matës, ajërsistem kondicionimi, sistem dritash gjatë ditës, sistem karikimi, pasqyrë e brendshme automatike kundër shkëlqimit, xhamat elektrikë, sistem kontrolli i lundrimit, shkyçja e xhamit të pasmë, dritat rezervë, drita rikujtuese e rripit të sigurimit të pasagjerit të përparmë
34 ROLESË 15A Ronde e xhamit
35 M-HTR/ DEF I-UP 10A Sistemi i kontrollit të motorit
41 HTR 40A Sistemi i ajrit të kondicionuar
42 DEF 40A Shkyçja e xhamit të pasmë, "M-HTR/DEF I -UP" siguresë
43 POWER 30A Xhama elektrik, çati elektrike e hënës

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Amp Përshkrimi
1 MIGJE 15A Dritat e përparme të mjegullës
2 KOKA LH UPR 10A Feneri i majtë (i lartë rreze)
3 HEAD RH UPR 10A Fare në të djathtë (drite të gjata), drita treguese e rrezeve të gjata
4 KEMBIMI 30A Sigur rezervë
5 KËMBIMI 15A Sigur rezervë
6 KËMBIMI 10A Siguresa rezervë
7 ETCS 10A 2003-2004: Nuk është përdorur;

2005- 2008 (motori 1ZZ-FE):Sistemi elektronik i kontrollit të mbytjes

8 AMP 30A 2003-2004: Nuk është përdorur;

2005-2008: Sistemi audio i makinës

9 MAIN 30A Sistemi i nisjes, siguresa "AM2"
10 DOME 15A Sistemi audio makine, ora, dritat personale, drita e brendshme, drita e bagazhit, dera e hapur drita paralajmëruese, sistemi i telekomandës me valë
11 HORN 10A Borri
12 RREZIK 10A Blicët e urgjencës, dritat sinjalizuese
13 EFI 15A ose 20A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i kontrollit të emetimeve, siguresa "EFI2";

(motori 1ZZ-FE - 20A; motori 2ZZ-GE - 15A)

14 ALT-S 5A Sistemi i karikimit
15 KOKË LH LWR 10A Fare në të majtë (rreze të ulët)
16 HEAD RH LWR 10A Fare në të djathtë (rreze të ulët)
17 EFI2 15A 2003-2004: Nuk është përdorur;

2005-2008 (motori 1ZZ-FE): Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ karburanti me shumë porte të njëpasnjëshme sistemi i injektimit, sistemi i kontrollit të emetimeve

36 ABS Nr.1 30A 2003-2004: Anti -sistemi i frenave të bllokimit;

2005-2008: Sistemi i frenimit kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, asistenca e frenimitsistem

37 RDI FAN 30A Tifoz elektrik ftohës
38 ABS Nr.2 40A ose 50A Pa sistemin e kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit (40A): Sistemi i frenimit kundër bllokimit;

Me stabilitetin e automjetit sistemi i kontrollit (50A): Sistemi i frenimit kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi i ndihmës së frenimit;

39 HEAD MAIN 40A "HEAD LH UPR", "HEAD RH UPR", " Siguresat HEAD LH LWR" dhe "HEAD RH LWR"
40 POMPA AIR 50A 2003-2004: Jo E përdorur;

2005-2006 (motori 2ZZ-GE): Sistemi i kontrollit të shkarkimeve;

2007-2008: I papërdorur

44 ALT 100A Sistemi i karikimit, "ABS NO.1", "ABS NO.2", "RDI FAN", "FOG", "HTR", "AM1" , siguresat "POWER", "DOOR", "ECU−B", "TAIL", "STOP", "P/POINT", "INV" dhe "OBD"

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.