Siguresat Toyota Corolla (E110; 1998-2002).

 • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë Toyota Corolla të gjeneratës së tetë (E110), prodhuar nga 1997 deri në 2002. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Toyota Corolla 1998, 1999, 2000, 2001 dhe 2002 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Toyota Corolla 1998-2002

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Toyota Corolla është siguresa #31 "CIG" në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Tabela e përmbajtjes

 • Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave
 • Kutitë e siguresave të ndarjes së motorit
  • Vendndodhja e kutisë së siguresave
  • Diagrami i kutisë së siguresave

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet prapa ndarjes së ruajtjes në anën e shoferit të pultit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresat në panelin e instrumenteve
Emri Amp Përshkrimi
17 TURN 7.5A Dritat e sinjalistikës së kthesës, ndezësit e urgjencës
18 GAUGE 10A Matësi dhe metra, dritat rezervuese, sistem klimatizimi, xhamat me energji elektrike, shkyçja e xhamave të pasmë, sistemi i kyçit të dyerve me energji elektrike
19 WIP 20A Fshirëset e xhamit dherondele
20 DEF I-UP/M-HTR 10A Shkyçja e xhamit të pasmë, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte- Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta tem/sekuencial
21 ECU-IG 10A Sistemi i nisjes, ventilator elektrik ftohës, automatik sistemi i bllokimit të ndërrimit të transmisionit, sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi i parandalimit të vjedhjes (2000)
22 IGN 7.5A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i karikimit, sistemi i airbagëve SRS, paratensionuesit e rripave të sigurimit
23 STOP 15A 1998-1999: Dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart, sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi automatik i bllokimit të ndërrimit të transmisionit;

2000-2002: Dritat e ndalimit, dritat e ndalimit të montuara lart, anti-bllokimi sistemi i frenave të bllokimit, sistemi i bllokimit të ndërrimit automatik të transmisionit, sistemi i kontrollit të lundrimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte

24 TAIL 15A Dritat e pasme, gaug es dhe metra, kontrolli i dritës së panelit të instrumenteve, çakmaku, ora, sistemi audio makine, shkyçja e xhamit të pasmë, dritat e targave, sistemi i transmisionit automatik të kontrolluar elektronikisht, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i ajrit të kondicionuar, ndezësit e urgjencës
25 OBD 7.5A Diagnoza në bordsistemi
26 ECU-B 7.5A Sistemi i airbagëve SRS, paratensionuesit e rripave të sigurimit
27 ST 5A Sistemi startues, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
28 D/L 30A Sistemi i mbylljes me energji elektrike të dyerve
29 MIGG 15A 1998-2000: Nuk është përdorur;

2001-2002: Dritat e përparme të mjegullës

30 S-HTR 15A Pa qark
31 CIG 15A Sistemi audio makine, ora, çakmaku, pasqyrat e pasme me energji elektrike, sistemi i airbagëve SRS, paratensionuesit e rripave, sistemi i kyçjes së ndërrimit të transmisionit automatik, sistemi i parandalimit të vjedhjes (1998-2000)
36 DEF 40A Shkyçja e xhamit të pasmë, siguresa "DEF I-UP/M-HTR"
37 POWER 30A Xhama me energji elektrike, çati elektrike e hënës

Kutitë e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

<3 0>

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Amp Përshkrimi
1 A/C 7.5A Sistemi i ajrit të kondicionuar, ventilatorë ftohës elektrikë
2 KËMBIMI 5A Sigur rezervë
3 KËMBIMI 10A Sigur rezervë
4 KËMBIMI 15A Kembimisiguresë
5 DOME 15A Sistemi audio makine, drita e brendshme, drita personale, drita e bagazhit, ora, dita sistemi i dritave të drejtimit, sistemi i parandalimit të vjedhjes (1998-2000)
6 RREZIK 10A Dritat e sinjalistikës, emergjenca flashers
7 AM2 15A Sistemi starter, siguresat "ST" dhe "IGN"
8 HEAD (LH) ose HEAD (LH-UPR) 10A ose 15A Fare në të majtë (rreze të gjatë) (1998 -2000: 10A; 2001-2002: 15A)
9 ALT-S 5A Sistemi i karikimit
10 HEAD (RH) ose HEAD (RH-UPR) 10A ose 15A Feneri i djathtë (rreza e lartë ) (1998-2000: 10A; 2001-2002: 15A)
11 EFI ose F-HTR 15A Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale
12 HORN 10A 1998-2000: Horn, sistem parandalues ​​nga vjedhjet;

2001-2002: Horn

13 DRL 7.5A Daytim e sistemit të dritave të drejtimit
14 HEAD RH−Lo ose HEAD RH-LWR 10A Fare në të djathtë ( rreze e ulët)
15 KOKA LH−Lo ose KOKA LH-LWR 10A Fare në të majtë (i ulët rreze)
16 CDS 30A Tifozët elektrikë të ftohjes
32 HTR 50A Sistemi i kondicionimit, "A/C"siguresa
33 KRYESORE 40A Sistemi startues, "HEAD (LH) ose HEAD (LH-UPR)" , "HEAD (RH)" ose "HEAD (RH-UPR)", "HEAD LH-LWR" ose "HEAD LH−Lo", "HEAD RH-LWR" ose "HEAD RH−Lo" dhe "DRL" (2000 -2002) siguresat
34 RDI 30A Tifozët elektrikë të ftohjes
35 AM1 50A siguresat "CIG", "TURN", "GAUGE", "ECU-IG" dhe "WIP"
38 FL ABS 50A Sistemi i frenave kundër bllokimit
39 FL ALT 100A "RDI", "CDS", "AM1", "POWER", "D/L", "TAIL", "OBD", "FOG" ", "ECU−B", "STOP", "DEF" dhe siguresat "HTR"

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.