Siguresat Scion tC (AGT20; 2011-2016).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Scion tC (AT20), prodhuar nga 2010 deri në 2016. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Scion tC 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 dhe 2016 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Scion tC 2011-2016

Sigarja e çakmakut (priza elektrike) në Scion tC është siguresa #12 "PWR OUTLET" në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën panelin e instrumenteve (në anën e majtë), prapa kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve
Emri Vlerësimi i amperit [A] Qarku
1 S/KURTI 30 Çatia e hënës
2 MIGRULL FR 15 Nuk ka qark
3 MIGRULL RR 7,5 Nuk ka qark<2 2>
4 AM1 5 Sistemi i nisjes, trupi ECU
5 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord
6 D/L 20 Sistemi i mbylljes elektrike të dyerve
7 DOOR FR 20 Dritaret elektrike
8 ROLES RR 7,5 Ronde e xhamit të pasmë
9 ROLAVEFR 10 Larëse e xhamit
10 WIP RR 15 Fshirësja e xhamit të pasmë
11 WIP FR 30 Fshirëset e xhamit
12 PWR PYZË 15 Prizë elektrik
13 ECU-IG1 NR.1 5 Timoni elektrik, sistemi i kyçjes së ndërruesit, çatia e hënës, sistemi paralajmërues i presionit të gomave, sistemi i karikimit, çelësat e ndërrimit të vozitjes
14 ACC 5 ECU-ja e trupit, ora, pasqyra e jashtme e pamjes së pasme, sistemi i kyçjes së ndërruesve, sistemi audio
15 IG 5 Defogerues i xhamit të pasmë, ventilator elektrik ftohës, sistem i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
16 TAIL 10 Dritat e parkimit, dritat e pasme, dritat anësore, dritat e targave, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
17 IGN 7,5 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/karburant me shumë porte të njëpasnjëshme në sistemi i hedhjes, transmetimi automatik, ora, sistemi i çelësave inteligjentë, sistemi i bllokimit të timonit, sistemi i airbagëve SRS, pompa e karburantit, sistemi i klasifikimit të pasagjerëve përpara
18 PANEL 5 Masat dhe njehsorët, sistemi i kondicionimit, ngrohësi i sediljeve, çelësi VSC OFF, ndriçimi i levës së ndërruesit, çelësi i timonit, ora, sistemi audio
19 S/HTRFL 10 Ngrohës i sediljeve (nga ana e shoferit)
20 MET 7,5 Masat dhe njehsorët
21 S/HTR FR 10 Ngrohës i sediljeve (ana e pasagjerit të përparmë )
22 IG2 NR.2 7,5 Sistemi i fillimit
23 BKUP LP 7,5 Drita rezervë, transmetimi automatik, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
24 ECU-IG1 NR.2 5 Trupi ECU, ABS, VSC, sensori i drejtimit, shpejtësia e rrotullimit & Sensori G
25 ECU-IG1 NR.3 5 Dritat e sinjalistikës, ndezësit e urgjencës
26 HTR-IG 7,5 Sistemi i ajrit të kondicionuar

Ana e përparme

Emri Vlerësimi i amperit [ A] Carcuit
1 DOOR FL 30 dritaret energjetike

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit
Emri Vlera e amperit [A] Qarku
1 FAN NO.2 30 Tifoz elektrik ftohës
2 FAN NO.1 40 Tifoz elektrik ftohës
3 ABS NR.2 30 ABS, VSC
4 ABS NO.1 50 ABS,VSC
5 HTR 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar
6 ALT 120 Sistemi i karikimit
7 EPS 80 Sistemi i drejtimit elektrik
8 P/I-B 50 EFI NR.1, EFI NR.2, HORN, IG2
9 H-LP MAIN 50 2011-2013: H-LP LH-LO, H-LP RH-LO, H-LP LH-HI, H-LP RH-HI, fenerët, sistemi i dritave të ditës

2014-2016: H-LP LH-LO, H-LP RH- LO, H-LP LH-HI, H-LP RH-HI, fenerët

10 PARE 10 Sigura rezervë
11 KËMBIMI 20 Sigur rezervë
12 KEMBIMI 30 Sigur rezervë
13 H-LP RH-HI 10 2011-2013: Feneri i dorës së djathtë (rreza e lartë), matësat dhe matësit

2014-2016: Feneri i dorës së djathtë (rreza e lartë)

14 H-LP LH-HI 10 2011-2013: Feneri i dorës së majtë (rreza e lartë)

2014-2016 : Feneri i dorës së majtë (rreza e gjatë), ga uges dhe mat

15 H-LP RH-LO 10 Fare e dorës së djathtë (rreze të ulët ), matësit dhe matësit
16 H-LP LH-LO 10 Fareni i majtë (rreza e ulët)
17 ETCS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
18 HAZ 10 Dritat e sinjalistikës,ndezës, matës dhe matës emergjence
19 ALT-S 7,5 Sistemi i karikimit
20 AM2 NR.2 7,5 Sistemi i menaxhimit të energjisë (automjetet me një sistem çelësi inteligjent)
21 AM2 30 IG2 NR.2, sistemi i nisjes
22 STRG LOCK 20 Sistemi i bllokimit të timonit (Automjet me një sistem çelësi inteligjent)
23 AMP 30 Sistemi audio
24 MIR HTR 10 Jashtë pasme shkumëzuesit e pasqyrës së pamjes, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
25 ECU-B NR.2 10 Transmision automatik, xhamat elektrikë, ora, sistemi i çelësave inteligjentë, telekomandë me valë, sistemi i klasifikimit të pasagjerëve të përparmë
26 ECU-B 10 ECU e trupit, matësat dhe njehsorët, sensori i drejtimit, telekomanda me valë, sistemi i çelësave inteligjent
27 RAD NO.1 15 Sistemi audio em
28 DOME 10 Drita e brendshme, drita personale, drita e dhomës së bagazhit
29 STOP 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, ABS, VSC, transmision automatik, sistemi i kyçjes së ndërruesit, dritat e ndalimit , drita e ndalimit me montim të lartë, sistemi i menaxhimit të energjisë
30 DOOR 20 Fuqiadritaret
31 DEF 40 MIR HTR, shkumëzuesit e xhamit të pasmë
32 EFI NR.2 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, pompë karburanti
33 EFI NR.1 15 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, transmetim automatik
34 BROR 10 Bori
35 IG2 15 MET, IGN, Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.