Siguresat Nissan Altima (L32; 2007-2013).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e katërt Nissan Altima (L32, D32), prodhuar nga 2007 deri në 2013. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Nissan Altima 2007, 2008, 2009, 2010 , 2011, 2012 dhe 2013 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Nissan Altima 2007 -2013

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Nissan Altima janë siguresat #5 dhe #18 në kutinë e siguresave të panelit të instrumenteve.

Kutia e siguresave të panelit të instrumentit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut poshtë dhe në të majtë të timonit.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në panelin e instrumenteve
Amp Përshkrim
1 20 Sedilje me ngrohje
2 10 Sistemi i kontrollit të qeseve ajrore SRS
3 10 Kontrolli i kondicionerit, kontrolli i trupit Moduli, audio, busull, sistemi i kontrollit CVT, Sistemi i drejtimit të kontrollit elektronik, pasqyra e brendshme, sistemi i shpërndarjes së energjisë, shkumëzimi i dritares së pasme, sistemi i monitorimit të presionit të gomave, sistemi i kontrollit të motorit
4 10 Llambë rezervë, audio, navigim, ABS, TCS, VDC, Sistemi i karikimit, Sistemi i kontrollit CVT, Sistemi i kontrollit të motorit, Feneri, Ndriçimi, Matësi i kombinuar, SRSSistemi i kontrollit të jastëkëve të ajrit, sistemi i monitorimit të presionit të gomave, sinjali i kthesës dhe llambat paralajmëruese të rrezikut, sinjalizimi i alarmit
5 15 / 20 Priza e energjisë ( 2007-2009: 15A; 2010-2013: 20A)
6 10 Moduli i kontrollit të trupit, Sistemi inteligjent i çelësave, Kontrolli i kondicionerit, Sistemi i kontrollit CVT, Sistemi i kontrollit të motorit, Transmetuesi universal Homelink
7 10 Stop llamba, ABS, TCS, VDC, Sistemi i kontrollit CVT, Sistemi i kontrollit të motorit, moduli i kontrollit të trupit, sistemi inteligjent i çelësave, NVIS, sistemi i shpërndarjes së energjisë
8 - Jo i përdorur
9 10 Llamba e brendshme e dhomës, moduli i kontrollit të trupit, sistemi inteligjent i çelësave, NVIS, sistemi i shpërndarjes së energjisë
10 10 Moduli i kontrollit të trupit, feneri, Sistemi i dritave automatike, Sistemi i dritës së ditës, Llamba e përparme e mjegullës, Sistemi i fshirëseve dhe larjes së përparme, ndriçimi, sistemi inteligjent i çelësave, llamba e brendshme e dhomës, NVIS, Llamba parkimi, Llamba me targa, llampa e pasme, Power Distri Sistemi bution, Sistemi i kyçjes me energji të dyerve, Sistemi i dritareve me energji, çatia diellore, llambat e sinjalit të kthesës dhe llambat paralajmëruese të rrezikut, sistemi i sigurisë së automjetit, sinjalizimi i alarmit
11 10 Fampi, sistemi inteligjent i çelësave, matësi i kombinuar, NVIS, sistemi i monitorimit të presionit të gomave, sinjali i kthesës dhe llambat paralajmëruese të rrezikut, sistemi i sigurisë së automjetit, tingulli paralajmërues, kontrolli CVTSistemi
12 - Jo i përdorur
13 10 Moduli i kontrollit të trupit, shkrumbuesi i dritares së pasme
14 20 pajisja e dritares së pasme
15 20 Shkrumbues i dritares së pasme
16 - Jo i përdorur
17 - E pa përdorur
18 15 Prizë elektrik
19 10 Audio, modul i kontrollit të trupit, kondicioner, pasqyrë dere, sistem inteligjent çelësash, matës i kombinuar, fuqia Sistemi i shpërndarjes, çatia diellore
20 - I pa përdorur
21 15 Kontrolli i kondicionerit, moduli i kontrollit të trupit
22 15 Kontrolli i kondicionerit, moduli i kontrollit të trupit

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave dhe releve në ndarjen e motorit
Amp Përshkrimi
24 15 Audio, navigacion
25 15 Audio, navigacion
26 15 Audio, navigacion
27 - I pa perdorur
28 - I pa perdorur
29 10 Sistemi i karikimit
30 15 Bori, Sistemi inteligjent i çelësave, Siguria e automjetitSistemi
31 10 BCM (Moduli i kontrollit të trupit), Sistemi i fillimit, Sistemi Inteligjent i Çelësave, NVIS, Sistemi i shpërndarjes së energjisë
F 50 VDC
G 30 ABS , TCS, VDC
H 40 BCM (Moduli i kontrollit të trupit), Feneri, Sistemi i Dritave Automatike, Sistemi i Dritave të Ditës, Llambat e Mjegullës së Përparme , Sistemi i fshirëseve dhe larjes së përparme, ndriçimi, sistemi inteligjent i çelësave, llamba e brendshme e dhomës, NVIS, llamba parkimi, llamba e targës, llamba e pasme, sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, sistemi i shpërndarjes së energjisë, sedilja elektrike , sistemi i dritareve elektrike, Shkarkuesi i dritares së pasme, çatia diellore , Sistemi i monitorimit të presionit të gomave, hapësi i kapakut të bagazhit, sinjalizuesi i kthesës dhe llambat paralajmëruese të rrezikut, tingëllima paralajmëruese, sistemi i sigurisë së automjetit
I 40 ABS , TCS
J - Nuk përdoret
K 40 Sistemi i kontrollit të motorit
L 40 Ndezja
M 40 Sistemi i kontrollit të motorit
32<2 2> 15 Releja e pompës së karburantit
33 10 BCM (Moduli i kontrollit të trupit), Kontrolli i motorit Sistemi, Sistemi i kontrollit CVT, Sistemi Inteligjent i Çelësave, NVIS, Sistemi fillestar
34 10 Sistemi i kontrollit CVT
35 10 Sistemi i kontrollit të motorit
36 10 ABS, TCS, VDC
37 15 Kontrolli i motoritSistemi
38 10 Sistemi i fshirësit dhe larjes së përparme
40 10 Releja e bllokimit të timonit
41 10 Releja e kondicionerit
42 15 Moduli i kontrollit të motorit (ECM) Rele
43 10 / 15 Releja e motorit të kontrollit të mbytjes (2007-2009: 10A; 2010-2013: 15A)
46 10 Llambë parkimi, llambë e pasme, Llamba e targave
47 10 Llamba parkimi, llampa e pasme, llamba e targave, ndriçimi, sistemi i dritave automatike
48 10 Fanë (e lartë), Sistemi i Dritave automatike, Sistemi i Dritës së Ditës
49 10 Fandi (i lartë), Sistemi i dritave automatike, Sistemi i dritës së ditës
51 15 Fandi i kokës (i ulët) , Sistemi i Dritave Automatike, Sistemi i Dritës së Ditës
52 15 Fadi (i ulët), Sistemi i Dritave Automatike, Sistemi i Dritës së Ditës
53 15 Famba e përparme e mjegullës
54 10 Jo E përdorur
55 30 Rele e fshirësit të përparmë
Reletë
R1 Bori
R2 Motori i ventilatorit ftohës (3)

Ndodhet në terminalin pozitiv të baterisë.

Siguresat kryesore
Amp Përshkrim
A 250 Gjeneratori, startuesi, siguresat E, D
B 80 Rele i ndezjes (1), siguresat 40, 41, 42, 43
C 100 Rele aksesor, siguresat 5, 6, 7, 9, 10, 11
D 60 Rele e lartë e fenerit, stafetë e ulët e fenerit, stafetë e llambës së pasme, siguresat 53, 54, 55
E 100 Sigurat F, G, H, I, K, L, M, 24, 25, 26, 29, 30, 31

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.