Siguresat Mazda 2 (DE; 2007-2014).

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne konsiderojmë gjeneratën e tretë Mazda 2 (DE) pas një ndryshimi në fytyrë, prodhuar nga 2011 në 2014. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Mazda2 2011, 2012, 2013 dhe 2014 , merrni informacion në lidhje me vendndodhjen e paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Mazda2 2007-2014

Çakmaku / Siguresa e prizës elektrike në Mazda 2 është siguresa #3 "CIGAR" në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit.

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndarja e pasagjerëve

Kutia e siguresave ndodhet prapa kapakut në anën e majtë të panelit të instrumenteve.

Ndarja e motorit

Mos e ndërroni vetë siguresën kryesore. Kërkojini një shitës të autorizuar të Mazda të kryejë zëvendësimin.

Diagramet e kutisë së siguresave

2011

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2011)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENTI I MBROJTUR
1
2 POMPA KARBURANTI 15 A Pompa e karburantit
3 F.FOG 15 A Dritat e mjegullës (disa modele)
4 P/W 20 A Dritaret e energjisë
5 BOR 10 A Bori
6 EGI 10 A Kontrolli i motoritsistem
7 DSC-P 30 A DSC
8 DSC-V 20 A DSC
9 MAG 7.5 A Klima
10 BISHT 15 A Dritat e pasme, Dritat e parkimit, Dritat e targave
11 STOP 10 A Dritat e frenave
12 SWS 7.5 A Air bag
13 R.DEF 20 A Shkrirës i xhamit të pasmë
14 RREZIK 10 A Paralajmërim rreziku flashers, dritat sinjalizuese
15 D/L 20 A Brava elektrike te dyerve
16 ENG BAR 15 A Sensori i rrjedhës së ajrit, Sistemi i kontrollit të motorit
17 ENG INJ 15 A Sistemi i kontrollit të motorit
18
19
20 H/L LO RH 15 A Fare (RH)
21 H/L LO LH 15 A Fare (LH)
22
23
24 DHOMA 15 A Drita e sipërme
25
26 IG KEY 1 40 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
27
28 FAN 2 30A Tifoz ftohës
29
30 IG KEY 2 30 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
31
32
33 FLOWER 30 A Motor ventilator
Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në kabinën e pasagjerëve (2011)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENT I MBROJTUR
1 TCM
2 ILLUMI 7.5 A Ndriçimi i panelit
3 CIGAR 15 A Prizë aksesor
4 PASQYRË 7.5 A Pasqyrë e kontrollit të energjisë
5 M.DEF 7.5 A Shkrirës pasqyre (disa modele)
6 E Ngrohtë
7 A/ C 7.5 A Klima
8 F.WIP 20 A Fshirës dhe rondele e dritares së përparme
9 R.WIP 10 A Fshirëse e xhamit të pasmë dhe rondele
10 STARTER
11 METER 2
12 ALB 10 A Sistemi i kontrollit të motorit
13 METER 10 A Grupi i instrumenteve
14 SAS 10A Air bag, DSC
15 AUDIO 3
16 P/W 30 A Power windows

2012 , 2013, 2014

Ndarja e motorit

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (2012, 2013, 2014)
PERSHKRIMI VLERËSIMI AMP KOMPONENTI I MBROJTUR
1 Nxehtësia e karburantit
2 POMPA KARBURANTI 15 A Pompa e karburantit
3 F.FOG 15 A Dritat e mjegullës (disa modele)
4 P/W 20 A dritaret energjetike
5 HORN 10 A Bori
6 EGI 10 A Sistemi i kontrollit të motorit
7 DSC-P 30 A DSC
8 DSC-V 20 A DSC
9 MAG 7.5 A Klima
10 TAIL 15 A Prapa dritat e parkimit, targa lig hts
11 STOP 10 A Dritat e frenave
12 SWS 7.5 A Air bag
13 R.DEF 20 A Shkrirësi i xhamit të pasmë
14 RREZIK 10 A Blicët paralajmërues të rrezikut, Dritat e sinjalistikës
15 D/L 20 A Dera elektrikebrava
16 EOP
17 ENG BAR 15 A Sistemi i kontrollit të motorit
18 ENG INJ 15 A Sistemi i kontrollit të motorit
19 ENG INJ2
20 H/L HI RH
21 H/L HI LH
22 DCDC3
23 H/L LO RH 15 A Fare (RH)
24 H/L LO LH 15 A Fare (LH)
25 AUDI02
26 DSC-V2
27 BROR2
28 METER
29 DHOMA 15 A Drita e sipërme
30 GLOW
31 EVVT
32 IG KEY 1 40 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
33 FAN 3
34 FAN 2 30 A Tifoma ftohëse
35 FAN 1
36 INJ
37 IG KEY 2 30 A Për mbrojtjen e qarqeve të ndryshme
38 4WD
39 ABSDSC-P2
40 FLOWER 30 A Klima

Ndarja e pasagjerëve

Caktimi i siguresave në kabinën e pasagjerëve (2012, 2013, 2014)
PERSHKRIMI VLERËSIMI I AMP KOMPONENTI I MBROJTUR
1 TCM
2 ILLUMI 7.5 A Ndriçimi i pultit
3 CIGAR 15 A Priza e aksesorëve
4 PASQYRË 7.5 A Pasqyra e kontrollit të energjisë
5 M. DEF 7.5 A Shkrirës pasqyre (disa modele)
6 S.WARM
7 A/C 7.5 A Klima
8 F.WIP 20 A Fshirës dhe rondele e dritares së përparme
9 R.WIP 10 A Fshirës dhe rondele e xhamit të pasmë
10 STARTER
11 METER 2
12 ALB 10 A Sistemi i kontrollit të motorit
13 METER 10 A Grupi i instrumenteve
14 SAS 10 A Air bag
15 AUDIO 3
16 P/W 30 A Dritaret e energjisë

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.