Siguresat Lexus RX330 / RX350 (XU30; 2003-2009)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Lexus RX (XU30), prodhuar nga 2003 deri në 2009. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Lexus RX 330 dhe RX 350 2003, 2004, 2005 , 2006, 2007, 2008 dhe 2009 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilit siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Lexus RX330, RX350 2003-2009

Siguri3 i çakmakut (prizë elektrike) në Lexus RX330 / RX350 janë siguresat #63 "CIG", # 64 "PWR OUTLET NO.1" në kutinë e siguresave të panelit të instrumentit dhe siguresa #14 (2003-2006) ose #31 (2007-2009) "PWR OUTLET NO.2" në Kutinë e siguresave të ndarjes së motorit. 9> Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën panelin e instrumenteve (në anën e shoferit), nën kapak.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve <2 1>RR DERA RH
Emri A Përshkrim
35 20 Xhama elektrike e pasme djathtas
36 RR DERA LH 20 Xhama e pasme e majtë e energjisë elektrike
37 FUEL OPN 7.5 Dera e mbushjes së karburantit hapëse
38 FR mjegull 15 Dritat e përparme të mjegullës
39 OBD 7.5 Sistemi i diagnostikimit në bord
40 FRUPR 15 Fareni i majtë (rreza e lartë)
11 H-LP R UPR 15 Fareni në të djathtë (drita e gjatë)
12 RIMËLLIM 30 Dritat e rimorkios
13 CRT 7.5 Sistemi audio
14 ABS NR.2 50 Sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të stabilitetit të automjetit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi i ndihmës së frenimit
15 RDI FAN 50 Tifozët elektrikë ftohës
16 HAZ 15 Dritat e sinjalistikës së kthesës
17 A/F 25 Multiport sistemi i injektimit të karburantit/ sistemi i injektimit me shumë porta të vazhdueshme
18 ALT-S 7.5 Sistemi i karikimit
19 ETCS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
20 BROR 10 Bori
21 KRYESORE 40 Sistemi i dritave të drejtimit gjatë ditës, majtas-h dhe feneri, feneri djathtas, H-LP R LWR, H-LP R UPR, H-LP L UPR, H-LP L LWR, DRL
22 AM 2 30 Sistemi i nisjes, GAUGE NR. 2, IGN, IG2
23 RADIO NR. 1 15 Sistemi audio, sistemi i navigimit
24 ECU-B 7.5 Dritarja e energjisë, sistemi i komunikimit multipleks, matësi dhe njehsorët, dritat e grupit të instrumenteve,Dritat e panelit të instrumenteve, sistemi i ajrit të kondicionuar, hapësja e dyerve të garazhit, sistemi i hyrjes me ndriçim, sistemi i telekomandës me valë, dera e pasme me energji elektrike, sistemi i memories së pozicionit të drejtimit, ekrani i sistemit të navigimit, çatia e hënës, timoni me anim dhe teleskopik, sediljet elektrike, pasqyra e jashtme e pamjes së pasme, fshirëset e xhamit
25 DOME 7.5 Matësi dhe metra, dritat personale, dritat e avionit, dritat e mirësjelljes së dyerve, brenda dritat e dorezës së derës, drita e çelësit të motorit, ndriçimi i pusit të këmbëve, ndriçimi i gërvishtjeve, drita e dhomës së bagazhit, drita e brendshme
26 AMP 30 Sistemi audio
27 DERA NR. 1 25 Sistemi i komunikimit multipleks
28 INJ 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale
29 EFI NR. 1 25 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/ Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, EFI NR. 2
30 H-LP R LWR 15 Fareni i djathtë (rreza e ulët)
31 PYZA PWR NR. 2 20 Prizë elektrike
32 EFI NR. 2 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
DEF 25 Fshirës fshirëse xhami dhe të gjithë komponentët në siguresën "MIR HTR" 41 STOP 10 Dritat e pasme, drita e ndalimit me montim të lartë, drita paralajmëruese për dështimin e dritave të pasme, sistemi i frenimit kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi i asistencës së frenimit, pezullimi i ajrit të moduluar elektronikisht, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit , sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte 42 TI&TE 30 Timoni me anim dhe teleskopik 43 MPX-B 7.5 2003-2006: Nuk ka qark

2007-2009: Sistemi i sigurisë

44 AM1 7.5 Sistemi fillestar 45 RR FOG 7.5 Pa qark 46 AIRSUS 7.5 Air pezullim i moduluar elektronik 47 DERA NR. 2 25 Sistemi multipleks i komunikimit 48 S/ROOF 30 Çatia e hënës 49 BISHT 10 Dritat e përparme të mjegullës, dritat e grupit të instrumenteve, dritat e panelit të instrumenteve, përpara dritat anësore, dritat e pasme, dritat e targave, konverteri tërheqës 50 PANEL 7.5 Drita e kutisë së dorezave, dritat e grupit të instrumenteve, dritat e panelit të instrumenteve, drita e kutisë së konsolës, sistemi audio i makinës, priza elektrike, çelësi i hapjes së dyerve të garazhit, në mënyrë elektronikesistem transmetimi automatik i kontrolluar, pastrues i fenerëve, suspension ajri i kontrolluar elektronikisht, ngrohës sediljesh, çelsin e timonit, dera e pasme me energji elektrike 51 ECU-IG NR. 1 7.5 Kontroll me energji elektrike të pasqyrës së pamjes së pasme, çati të hënës, sistem komunikimi të shumëfishtë, ekran i sistemit të navigimit, sistem i kontrollit të kyçjes së ndërrimit, sistem komunikimi multipleks (sistemi i kyçjes me energji elektrike të dyerve, sistemi i telekomandës me valë) , sistemi i memories së pozicionit të drejtimit, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, fshirëset e xhamit, transmetimi automatik i kontrolluar elektronikisht, ngrohësit e sediljeve, sediljet me energji, timoni me anim dhe teleskopik, dera e pasme me energji elektrike, pezullim ajri i moduluar elektronikisht, Lexus Link System 52 ECU-IG NR. 2 10 Sistemi automatik i nivelimit të fenerëve, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, kontrolli i lundrimit me lazer dynAM1c, pastrues i fenerëve, sistemi përshtatës i ndriçimit të përparmë 53 NGROHES 7.5 Tifoz elektrik ftohës, sistem klimatizimi, shkrumbues i xhamit të pasmë, çelës ndezës, fshirës i xhamit 54 ROLES 20 Ronde e xhamit 55 SEAT HTR 20 Ngrohës sediljesh 56 MATËSOR NR. 1 7.5 Dritat e grupit të instrumenteve, dritat e panelit të instrumenteve, ndezësit e urgjencës, rripi i sigurimit, priza elektrike, paralajmërimi për dështimin e dritës së pasmedrita, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, dritat rezervë 57 FR WIP 30 Fshirëset e xhamit 58 RR WIP 15 Fshirësja e xhamit të pasmë 59 INJ 20 2003-2006: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte 59 IG2 7.5 2007-2009: Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme 60 IGN 10 Sistemi i airbagëve SRS, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, sistemi i klasifikimit të pasagjerëve të përparmë, dritat e ndalimit 61 Matësi NR. 2 7,5 Matësi dhe matësit 62 ECU-ACC 7,5 Ekrani i sistemit të navigimit, kontrolli i fuqisë së pasqyrës së pamjes së pasme, sistemi i kontrollit të bllokimit të ndërrimit, sistemi i komunikimit të shumëfishtë 63 CIG 15 Çakmak, prizë elektrike 64 PWR PYZË NR. 1 15 Prizë elektrike 65 RADIO NR. 2 7.5 Dritat e grupit të instrumenteve, dritat e panelit të instrumenteve, sistemi i navigimit, sistemi audio makine, Lexus Link System 66 MIR HTR 10 Defoktor i pasqyrës së jashtme të pamjes së pasme 67 P/SEAT 30 Fuqiasediljet 68 PWR 30 Dritarja elektrik, sistemi i komunikimit multipleks (sistemi i kyçjes elektrike të dyerve, sistemi i telekomandës me valë ), pasqyra e jashtme e pamjes së pasme

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në ndarja e motorit (në anën e majtë).

Diagrami i kutisë së siguresave (RX330, 2003-2006)

Caktimi i siguresave në Ndarja e motorit (RX330 2003-2006)
Emri A Përshkrimi
2 INP-J/B 100 pa pezullim ajri të moduluar elektronikisht: Të gjithë komponentët në "HEATER", "H-LP CLN", ' BISHT”, “PANELI”, “FR MJEGRULA”, “CIG”, “RADIO NR. 2", "ECU-ACC", "PWR OUTLET NO. 1", "MATOR NR. 1", "ECU-IG NR. 1", "FR WIP", "RR WIP", "WASHER", "SEAT HTR", "ECU-IG NO. 2", "P/SEAT", "PWR", "TI&TE", "RR DOOR LH", "RR DOOR RH", "MPX-B", "AM1", "DOOR NO. 2", "STOP", "OBD", "FUEL OPN", "AIRSUS" (7.5 A), "S/ROOF", "FR DEF" dhe "RR FOG" siguresat
2 AIRSUS 60 me pezullim ajri të moduluar elektronikisht: pezullim ajri i moduluar elektronik
3 ALT 140 Të gjithë komponentët në "INP-J/B", "AIRSUS" (60 A), "ABS NO. 1", "ABS NR. 2", "RDI FAN", "RR DEF", "HEATER", "PBD", "H-LP CLN/MSB", "H-LP CLN", "PWR OUTLET NO. 2", "RIKORIMI", "BISHT", "PANELI", "FR MJEGULL", "CIG", "RADIO NR. 2","ECU-ACC", "PWR OUTLET NO. 1", "GAUGE NO. 1", "ECU-IG NO. 1", "FR WIP", "RR WIP", "WASHER", "HEATER", "SEAT HTR", "ECU-IG NR. 2", "P/SEAT", "PWR", "TI&TE", "RR DOOR LH", "RR DOOR RH", "MPX-B", "AM1", Siguresat "DOOR NO 2", "STOP", "OBD", "FUEL OPN", "AIRSUS" (7.5 A), "S/ROOF", "FR DEF" dhe "RR FOG"
4 PBD 30 Dera e pasme elektrike
5 H -LP CLN/MSB 30 Pastruesi i fenerëve
6 H-LP CLN 30 Pastruesi i fenerëve
7 ABS Nr. 1 30 Sistemi kundër frenave, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi i asistencës së frenimit
8 RR DEF 40 Shkarkuesi i xhamit të pasmë
9 Ngrohës 50 Sistemi i kondicionimit, shkumëzuesi i xhamit të pasmë
10 DRL 7.5 Sistemi i dritave gjatë ditës
11 H-LP L LWR 15 Fareni i majtë (rreza e ulët)
12 H-LP L UPR 15 Fareni i majtë (rreza e gjatë)
13 H- LP R UPR 15 Fareni djathtas (drita e gjatë)
14 PYZË PWR NR. 2 20 Prizë elektrik
15 TOWING 30 Rormorkio dritat
16 ABS NR. 2 50 Sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit,sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi i asistencës së frenimit
17 RDI FAN 50 Tifoma elektrik ftohës
18 HAZ 15 Dritat e sinjalistikës
19 CRT 7.5 Sistemi audio makine
20 ALT-S 7.5 Sistemi i karikimit
21 ETCS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
22 BROR 10 Bori
23 KRYESORE 40 Sistemi i dritave të drejtimit gjatë ditës, feneri i majtë, feneri i djathtë, të gjithë komponentët në "H-LP R LWR", "H-LP R UPR", "H- Siguresat LP L UPR", "H-LP L LWR" dhe "DRL"
24 AM 2 30 Sistemi i ndezjes, të gjithë komponentët në siguresat "GAUGE NO. 2", "IGN" dhe "INJ"
25 RADIO NO. 1 15 Sistemi audio i makinës, sistemi i navigimit
26 ECU-B 7,5 Dritarja elektrik, sistemi i komunikimit multipleks, matësi dhe njehsorët, dritat e grupit të instrumenteve, dritat e panelit të instrumenteve, sistemi i ajrit të kondicionuar, hapësi i dyerve të garazhit, sistemi i hyrjes me ndriçim, sistemi i telekomandës me valë, dera e pasme me energji elektrike, sistemi i memories së pozicionit të drejtimit, ekrani i sistemit të navigimit, çatia e hënës, timoni me anim dhe teleskopik, sediljet elektrike, pasqyra e jashtme e pasme, fshirëset e xhamit
27 DOME 7.5 Matësidhe metra, dritat personale, dritat e kota, dritat e mirësjelljes së dyerve, dritat e brendshme të dorezës së derës, dritat e çelësit të ndezjes, dritat e këmbëve, dritat e pllakës së gërmimit, dritat e dhomës së bagazhit, dritat e brendshme
28 TEL 7.5 Lexus Link System
29 AMP 30 Sistemi audio makine
30 DERA NR. 1 25 Sistemi multipleks i komunikimit
31 A/F 25 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta sekuenciale
32 EFI NR. 1 25 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte dhe të gjithë komponentët në siguresën "EFI NR. 2"
33 H-LP R LWR 15 Fare në të djathtë (rreze të ulët)
34 EFI NR. 2 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit me shumë porte të vazhdueshme

Diagrami i kutisë së siguresave (RX350, 2007- 2009)

Caktimi i siguresave në ndarjen e motorit (RX350 2007-2009)
Emri A Përshkrim
1 AIRSUS 60 Me pezullim ajri të moduluar elektronikisht : Pezullim ajri i moduluar elektronikisht
1 INP-J/B 100 Pa pezullim ajri të moduluar elektronikisht: Ngrohës, BISHT, PANEL, FR MJEGULL, CIG, RADIO NR. 2, ECU-ACC, PWRPRIZA NR. 1, MATOR NR. 1, ECU-IG NR.1, FR WIP, RR WIP, WASHER, SEAT HTR, ECU-IG NR. 2, P/SEAT, PWR, TI&TE, RR DOOR LH, RR DERA RH, MPX-B, AM1, DERA NR.2, STOP, OBD, FUEL OPN, AIRSUS (7.5 A), S/ROOF, FR DEF , RR FOG
2 ALT 140 INP-J/B, AIRSUS (60 A), ABS NO . 1, ABS NR. 2, RDI FAN, RR DEF, NGROHES, PBD, H-LP CLN/MSB, H-LP CLN, PRIZA NR. 2, RIMORI, BISHT, PANEL, FR MJEGULL, CIG, RADIO NR. 2, ECU-ACC, PWR PYZË NR. 1, MATOR NR. 1, ECU-IG NR. 1, FR WIP, RR WIP, RRONDËR, NGROHES, SELILJE HTR, ECU-IG NR. 2, P/SEAT, PWR, CRT, TI&TE, RR DERA LH, RR DERA RH, MPX-B, AM1, DERA NR. 2, STOP, OBD, FUEL OPN, AIRSUS (7.5 A), S/ROOF, FR DEF, RR FOG
3 PBD 30 Dera e pasme me rrymë
4 H- LP CLN/MSB 30 Pastruesi i fenerëve
4 H-LP CLN 30 Pastruesi i fenerëve
5 ABS NR.1 30 Sistemi i frenave kundër bllokimit, sistemi i kontrollit të qëndrueshmërisë së automjetit, sistemi i kontrollit të tërheqjes, sistemi i ndihmës së frenimit
6 RR DEF 40 Ngrohësi i xhamit të pasmë
7 Ngrohës 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar, shkyçja e xhamit të pasmë
8 DRL/WIP-S 7.5 Sistemi i dritave të drejtimit gjatë ditës
9 H-LP L LWR 15 Majtas feneri (rreza e ulët)
10 H-LP L

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.