Siguresat Lexus IS200d / IS220d / IS250d (XU20; 2010-2013)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e dytë Lexus IS (naftë) pas një ngritjeje të fytyrës, prodhuar nga 2010 deri në 2013. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Lexus IS 200d, IS 220d, IS 250d 2010, 2011, 2012 dhe 2013 , merrni informacione rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Lexus IS200d, IS220d, IS250d 2010-2013

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Lexus IS200d / IS220d / IS250d janë siguresat #10 " CIG" (çakmak) dhe #11 "PWR OUTLET" (Prizë elektrike) në Kutinë e Siguresave të Ndarjes së Pasagjerëve №2.

Kutia e Siguresave të Ndarjes së Pasagjerëve №1

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet nën anën e majtë të panelit të instrumenteve, nën kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №1
Emri Vlerësimi i amperit [A] Mbrojtja nga qarku
1 FR P/SEAT LH 30 Sedilja elektrike
2 A.C. 7,5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
3 MIR HTR 15 Pamje e jashtme e pasme shkumëzues pasqyre
4 TV NR. 1 10 Ekran
5 KARBURANT I HAPUR 10 Karburanti hapëse e dyerve të furrës
6 TV NR. 2 7,5 Parking Lexusmonitor ndihmës
7 PSB 30 Rrip sigurie para përplasjes
8 S/ROOF 25 Çatia e hënës
9 BISHT 10 Dritat e pasme, dritat e targave, sistemi manual i nivelimit të fenerëve
10 PANEL 7,5 Ndriçimi i çelësit, sistemi i kondicionimit, ekrani, audio, ngrohës me energji elektrike
11 RR FOG 7,5 Dritat e pasme të mjegullës
12 ECU-IG LH 10 Sistemi i ajrit të kondicionuar, kontrolli i lundrimit , timon me rrymë, sensor shiu, pasqyrë e brendshme kundër shkëlqimit, sistemi i kyçit të ndërruesit, çatia e hënës, VSC, fshirëse xhami, sensori asistent parkimi Lexus
13 FR S/HTR LH 15 Ngrohësit dhe ventilatorët e sediljeve
14 RR DERA LH 20 Elektrik dritaret
15 FR DORË LH 20 Xhama me energji elektrike, jashtë pasme pasqyrë e pamjes
16 SIGURIA 7,5 Hyrja inteligjente & sistemi startues
17 H-LP LVL 7,5 Sistemi automatik i nivelimit të fenerëve
18 LH-IG 10 Sistemi i karikimit, pastrues i fenerëve, shkrumbues i xhamit të pasmë, ventilatorë elektrikë ftohës, ndezës urgjence, drita sinjalizuese, dritat rezervë, dritat e ndalimit, shkumëzuesit e pasqyrave të jashtme të pamjes së pasme, rripat e sigurimit, sensori i ndihmës parkimi Lexus, kontrolli i lundrimit, PTCngrohës, mbulesa e pasme, sistemi i shkarkimit
19 FR WIP 30 Fshirësit e xhamit

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №2

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet nën anën e djathtë të panelit të instrumenteve, nën kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave në ndarjen e pasagjerëve №2 <1 6>
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 FR P /SEAT RH 30 Sedilja elektrike
2 DOOR DL 15 Sistemi i mbylljes elektrike të dyerve
3 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord
4 STOP SW 7,5 Stop dritat, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, VDIM, bllokimi i turnit sistem, drita ndalese e montuar lart
5 TI&TE 20 Pjerrësi elektrike dhe kolona e drejtimit teleskopik, komunikim multipleks sistemi
6 RAD NR. 3 10 Audio
7 GAUGE 7,5 Matësi
8 IGN 10 Sistemi i airbagëve SRS, sistemi i bllokimit të timonit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/karburant me shumë porte të njëpasnjëshme sistemi i injektimit, drita e ndalimit
9 ACC 7,5 Ora, audio, sistemi i navigimit, pamja e jashtme e pasme pasqyra, hyrje inteligjente & amp;sistemi i nisjes, monitori i ndihmës për parkim Lexus, drita e konsolës së dritës së dorezave, sistemi i komunikimit multipleks, ekrani
10 CIG 15 Çakmak
11 PWR OUTLET 15 Prizë elektrik
12 RR DERA RH 20 Elektrik dritaret
13 FR DERA RH 20 Xhama me energji elektrike, pasqyra të jashtme të pamjes së pasme, sistem komunikimi multipleks
14 AM2 7,5 Hyrja inteligjente & sistemi startues
15 RH-IG 7,5 Rripat e sigurimit, transmetimi automatik, ngrohësit e sediljeve dhe ventilatorët, ftohës fshirëse xhami, ngrohës me energji elektrike
16 FR S/HTR RH 15 Ngrohës të sediljeve dhe ventilatorë
17 ECU-IG RH 10 Sedilja elektrike, fenerët, dritat e mjegullës së përparme, dritat e pozicionit përpara, targa dritat, lavanderi i xhamit të përparmë, pasqyra e jashtme e pasme, VDIM, sistemi i kondicionimit, rripi i sigurimit para përplasjes, animi elektrik dhe kolona e timonit teleskopik, xhamat elektrikë, sistemi i navigimit, kontrolli i qëndrueshmërisë së automjetit, sistem komunikimi multipleks, hyrje inteligjente & sistemi i ndezjes

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit №1

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e djathtë në LHD, ose në anën e majtë në RHD).

Diagrami i kutisë së siguresave

Mjetet me timon të majtë

Mjetet me timon të djathtë

Caktimi i siguresave në motor Kutia e siguresave të ndarjes №1
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 PWR HTR 25 Ngrohës me energji elektrike
2 Kthesë - HAZ 15 Blices emergjence, sinjalizues kthese
3 IG2 MAIN 20 IG2, IGN, GAUGE
4 RAD NO.2 30 Audio
5 D/C CUT 20 DOME, MPX-B
6 RAD NR.1 30
7 MPX-B 10 Faretë, dritat e mjegullës së përparme, dritat e pozicionit të përparmë, dritat e targave, larësja e xhamit të përparmë, boria, sistemi i kyçjes së dyerve me energji elektrike, xhamat elektrike, sediljet elektrike, animi elektrik dhe kolona e timonit teleskopik, njehsori, hyrja inteligjente & sistemi startues, pasqyrat e jashtme, sistem klimatizimi, sistem komunikimi multiplex
8 DOME 10 Dritat e brendshme , njehsor, dritat e jashtme te kembeve
9 CDS 10 Tifozet elektrik ftohes
10 E/G-B 60 FR CTRL-B, ETCS, A/F, STR LOCK, EDU, ECD
11 DIESEL GLW 80 Sistemi i ndriçimit të motorit
12 ABS1 50 VDIM
13 RH J/B-B 30 FRDERA RH, RR DERA RH, AM2
14 KRYESORE 30 H-LP L LWR, H-LP R LWR
15 STARTER 30 Hyrja inteligjente & sistemi startues
16 LH J/B-B 30 FR DERA LH, RR DERA LH, SIGURIA
17 P/I-B 60 EFI, F/PMP, INJ
18 EPS 80 Timoni me energji elektrike
19 ALT 150 LH J/B-AM, E/G-AM, GLW PLG2, NGROHES, FAN1, FAN2, DEFOG, ABS2, RH J/B-AM, GLW PLG1, LH JB-B, RH J /B-B
20 GLW PLG1 50 Ngrohës PTC
21 RH J/B-AM 80 OBD, STOP SW, TI&TE, FR P/SEAT RH, RAD NO.3, ECU-IG RH , RH-IG, FR S/HTR RH, ACC, CIG, PWR POWLE, DERA DL
22 ABS2 30 VDIM
23 DEFOG 50 Shkarkues i xhamit të pasmë
24 FAN2 40 Tifozët elektrikë ftohës
25 FAN1 40 Sistemi i kondicionimit
26 Ngrohës 40 Sistemi i ajrit të kondicionuar
27 GLW PLG2 50 Ngrohës PTC
28 E/G-AM 60 H-LP CLN, FR CTRL-AM, DEICER, A/C COMP
29 LH J/B- AM 80 S/ROOF, FR P/SEAT LH, TV NO.1, A/ C, KARBURANT I HAPUR, PSB, RR MJEGULL, FR WIP, H-LP LVL, LH-IG, ECU-IG LH, PANEL,BISHT, TV NR.2, MIR HTR, FR S/HTR LH

Kutia e siguresave në ndarjen e motorit №2

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë).

Diagrami i kutisë së siguresave

IS2 200d/220d

IS 250d

Caktimi i siguresave në Kutinë e siguresave në ndarjen e motorit №2 <1 9>
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 KËMBIMI 30 Sigur rezervë
2 KËMBIMI 25 Sigur rezervë
3 KEMBIMI 10 Sigur rezervë
4 FR CTRL-B 25 H-LP UPR, HORN
5 A/F 15 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
6 ETCS 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
7 TEL 10
8 STR LOCK 25 Steeri sistemi i kyçjes
9 H-LP CLN 30 Pastruesi i fenerëve
10 A/C COMP 7,5 Sistemi i ajrit të kondicionuar
11 DEICER 25 Fshirës fshirëse xhami
12 FR CTRL- AM 30 FR BISHT, FR mjegull, ROLETË
13 IG2 10 Ndezjasistemi
14 EFI NR.2 10 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
15 H-LP R LWR 15 Farni i ulët (djathtas)
16 H-LP L LWR 15 Farni i ulët (majtas)
17 F/PMP 25 Sistemi i karburantit
18 EFI 25 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte, EFI NR.2
19 INJ 20 Sistemi i injektimit me shumë porta/sistemi i injektimit me shumë porta të karburantit
20 H-LP UPR 20 Drezet e gjata të fenerëve
21 BROR 10 Brirë
22 ROLESË 20 Plarëse e xhamit
23 FR TAIL 10 Dritat e pozicionit të përparmë
24 FR FOG 15 Dritat e përparme të mjegullës
25 EDU 20 Sistemi fillestar
26 ECD 25 Sistemi startues, sistemi i karburantit, sistemi i komunikimit multipleks, ECD NR.2
27 ECD NO.2 10 Sistemi i nisjes, sistemi i karburantit, sistemi i shkarkimit, sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/ sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.