Siguresat Lexus GS450h (L10; 2013-2017)

  • Shperndaje Kete
Jose Ford

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë gjeneratën e katërt Lexus GS (L10), prodhuar nga 2013 deri në 2017. Këtu do të gjeni diagramet e kutisë së siguresave të Lexus GS 450h 2013, 2014, 2015, 2016 dhe 2017 , merrni informacion rreth vendndodhjes së paneleve të siguresave brenda makinës dhe mësoni për caktimin e secilës siguresë (paraqitja e siguresave).

Struktura e siguresave Lexus GS450h 2013-2017

Sigurat e çakmakut (priza elektrike) në Lexus GS450h janë siguresat #2 "FR P/OUTLET" (Prizë e përparme) dhe #3 "RR P/OUTLET” (Prizë e pasme e rrymës) në kutinë e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №2.

Kutia e siguresave të ndarjes së pasagjerëve №1

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Sigura kutia ndodhet nën anën e majtë të panelit të instrumenteve, nën kapakun.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në pasagjerë Kutia e siguresave të ndarjes №1
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 STOP 7,5 Dritat e ndalimit, të montuara lart drita e ndalimit
2 P/W-B 5 Çelësi kryesor i dritares elektrike
3 P/SEAT1 F/L 30 Sediljet me energji
4 D /L NR.1 25 Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve
5 NV-IR 10 Pamja e natës Lexus
6 FL S/HTR 10 Sediljafrena
11 TRK OPN 7,5 Hapëse dhe mbyllëse e fuqisë së bagazhit, motor i hapur bagazhi
12 VKM (HV) 7,5 VKM
13 ACINV (HV) 20 Prizë e rrymës (120V AC)
14 RR-IG1 5 Sensor radari, monitor i pikës së verbër
15 RR ECU-IG 10 Hapëse dhe mbyllëse e fuqisë së bagazhit, frena parkimi, zvogëlues tensioni (mbrapa majtas), RR CTRL SW, sistem paralajmërimi i presionit të gomave
16 EPS -IG 5 Sistemi i drejtimit elektrik
17 BACK UP 7,5 2013-2014: Dritat rezervë

2015-: Dritat rezervë, Ekrani me prekje në distancë

Blloku i lidhjeve të shkrirë

Ndodhet në pjesën e sipërme të baterisë 12 volt në bagazh

Tërhiqeni rripin lart për të ngritur kapakun e baterisë 12 volt

Emri Vlerësimi i amperit [A] Qarku i mbrojtur
1<2 2> EPB 30 Fren parkimi
2 LUG-J/B BATT 40 Blloku i kryqëzimit të dhomës së bagazhit
3 EPS 80 Timoni elektrik elektrik
4 ARS 80 2013-2014: Nuk ka qark

2015-: Drejtim dinamik i pasmë 5 KRYESORE 220 Kryqëzimi i ndarjes së motoritbllok

ngrohës/ventilator 7 WIPER 30 Fshirëse xhami 8 WIPER-IG 5 Fshirëset e xhamit 9 LH-IG 10 Rripat e sigurimit, ECU e trupit, AFS, moduli i sipërm, sensori i pikave të shiut, pasqyra e brendshme e pasme, sensori i kamerës së korsisë (LKA), ekrani me kokë lart, sistemi i kyçjes së ndërrimit, asistenca intuitive e parkimit, përpara ECU e derës së majtë, sistemi i monitorit të shoferit, Ekrani me prekje në distancë, kolona e timonit me anim elektrik dhe teleskopik, sediljet elektrike, çatia e hënës, fshirësja e xhamit të xhamit, çelësi intuitiv i ndihmës parkimi, ngrohësi PTC, pastrues sinjalizues për monitorin e pikave të verbër 10 LH ECU-IG 10 2013: VDIM, ECB, D-SW MODULE (Monitor i pikave të verbër, timon me ngrohje) , sistemi i mbështetjes së shoferit, AFS, EPB, sistemi i kondicionimit

2014-2015: VDIM, sistemi i frenimit, MODULI D-SW (Monitor i pikave të verbër, timon me ngrohje), sistemi i mbështetjes së shoferit, AFS, ventilatorë ftohës elektrikë, EPB, sistemi i kondicionimit, sensori i drejtimit

11 DOOR FL 30 Defoggers jashtë pasqyrës së pasme, dritare elektrike (para majtas) 12 KOPACITOR (HV) 10 Kondensator 13 STRGLOCK 15 Sistemi i bllokimit të timonit 14 D/L NR.2 25 Sistemi i kyçjes elektrike të dyerve 15 DOOR RL 30 Dritarja elektrike (pas majtas-dore) 16 HAZ 15 Dritat e sinjalistikës, ndezësit e urgjencës 17 LH-IG2 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistem i injektimit të karburantit me shumë porte, dritat e ndalimit, sistem aksesi inteligjent me nisje me buton, timoni sistemi i bllokimit, sistemi i frenave, sistemi i menaxhimit të energjisë 18 LH J/B-B 7,5 ECU trupi 19 S/ROOF 20 Çatia e hënës 20 P/SEAT2 F/L 25 Sediljet me energji 21 TI&TE 20 Pjerrësia elektrike dhe kolona e drejtimit teleskopik 22 A/C 7,5 Sistemi i ajrit të kondicionuar

Kutia e siguresave në ndarjen e pasagjerëve №2

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet nën ana e djathtë e panelit të instrumenteve, nën kapak.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në ndarjen e pasagjerëve Kutia e siguresave №2
Emri A vlerësimi i mperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 P/SEAT1 F/R 30 Sediljet me energji
2 FR P/OUTLET 15 Prizë elektrik (para)
3 RR P/PIZËS 15 Prizë e rrymës (e pasme)
4 P/SEAT2 F/R 25 Sediljet me energji
5 AVS 20 AVS
6 STRGHTR 15 Timoni me ngrohje
7 WASH 20 Larëse xhamit
8 RH ECU-IG 10 2013: Sistemi i navigimit, rripat e sigurimit para përplasjes, ajri sistemi i kondicionimit, ECB, pamje e natës Lexus, shpejtësia e rrotullimit dhe sensori G

2014: Sistemi i navigimit, rripat e sigurimit para përplasjes, sistemi i ajrit të kondicionuar, sistemi i frenave, Pamja e natës Lexus, shpejtësia e lëvizjes dhe sensori G, kondensator

2015: Sistemi i navigimit, VGRS, rripat e sigurimit para përplasjes, sistemi i ajrit të kondicionuar, sistemi i frenave, pamja e natës Lexus, sensori i shpejtësisë dhe G, kondensator, dinamik timoni i pasmë 9 RH-IG 10 Reduktuesi i tensionit, çelsat e ngrohësit/ventilatorit të sediljeve, ECU e derës së përparme djathtas, ECU e portës CAN , sistemi paralajmërues i presionit të gomave, sediljet elektrike 10 DOOR FR 30 Sistemi i kontrollit të derës së përparme djathtas ( shkumëzues të pasqyrave të jashtme të pamjes së pasme, dritare elektrike 11 DOOR RR 30 Xhama elektrike (pajisja e pasme ht-hand) 12 RAD NO.2 30 Sistemi audio 13 AM2 7,5 Sistemi i menaxhimit të energjisë 14 MULTIMEDIA 10 Sistemi i navigimit, Prekja në distancë 15 RAD NO.1 30 Sistemi audio 16 AIR BAG 10 Sistemi i airbagëve SRS, klasifikimi i pasagjerëvesistemi 17 OBD 7,5 Sistemi i diagnostikimit në bord 18 ACC 7,5 ECU trupi, DCM, ekrani kryesor, RR CTRL, Ekrani me prekje në distancë, sistemi i navigimit, ora, transmetimi

Kutia e siguresave të ndarjes së motorit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Kutia e siguresave ndodhet në ndarjen e motorit (në anën e majtë).

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në kutinë e siguresave të ndarjes së motorit
Emri Vlerësimi i amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 IGN 10 Sistemi i nisjes
2 INJ 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sekuenciale sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta
3 EFI NR.2 10 Sistemi i marrjes së ajrit, sistemi i shkarkimit
4 IG2 MAIN 20 IGN, GAUGE, INJ, AIR BAG, IG2 NO.1, LH-IG2
5 EFI MAIN 25 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta m/sistemi i injektimit me shumë porta të karburantit, EFI NO.2
6 A/F 15 Sensor i rrjedhës së ajrit
7 EDU 20 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
8 F/PMP 25 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porte
9 H-LP RH-LO 20 Fareni i djathtë (rreza e ulët)
10 H-LP LH-LO 20 Fareni i majtë (rreza e ulët)
11 ABS MAIN 2 10 Sistemi i frenave
12 ABS MAIN 1 10 Sistemi i frenave
13 IGCT NR.1 30 IGCT NR.2, IGCT NO.3, IGCT NO.4, IGCT NO.5
14 ECU-B 7,5 VGRS, sistem aksesi inteligjent me nisje me buton
15 INV W/P 10 Sistemi hibrid
16 ETCS 10 Sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta/sistemi i injektimit të karburantit me shumë porta të njëpasnjëshme
17 EPS-B 10 Sistemi i drejtimit elektrik
18 D/C CUT 30 DOME, MPX-B
19 BROR 10 Bor
20 ODS 5 Sistemi i klasifikimit të pasagjerëve
21 TV 7,5 Ekrani me prekje në distancë
22 P/I-B NR.2 80 IG2 MAIN, EFI MAIN, EDU, F/PMP, A/F
23 ABS Nr.2 30 2013: ECB

2014-2015: Rele motori 24 P/I-B NR.1 50 H-LP HI RH, H-LP HI LH, DRL 25 H-LP LO 30 H-LP LO RH, H-LP LO LH 26 LH J/B- B 40 Kryqëzim majtasbllok 27 RH J/B-B 40 Blloku i kryqëzimit në të djathtë 28 VGRS 40 2013-2014: Nuk ka qark

2015: VGRS 29 OIL PMP 60 Pompë vaji 30 IGCT NR.5 7,5 Sistemi i menaxhimit të energjisë, sensori i pozicionit të ndërrimit 31 WIP-S 7 ,5 Fshirëset e xhamit, sistemi i mbështetjes së shoferit 32 WASH- S 5 Xhami i xhamit rondele, sistemi i mbështetjes së shoferit 33 COMB SW 5 Fshirësit e xhamit 34 DOME 7,5 Dritat personale, dritat zbukuruese, dritat e bagazhit, dritat e vendpushimit, dritat e mirësjelljes së dyerve, dritat e kota, ndriçimet e brendshme të dorezës së derës së pasme , hapëse dhe mbyllëse e fuqisë së bagazhit 35 MPX-B 10 ECU e trupit, sistem aksesi inteligjent me nisje me buton , anim elektrik dhe kolonë drejtuese teleskopike, sedilje me energji elektrike, ekran me kokë lart, ECU dera e përparme, matës dhe mete rs, sensori i drejtimit, sensori i shpejtësisë dhe G, moduli i sipërm, RR CTRL SW, hapësi dhe mbyllja e trungut, ora, porta CAN ECU 36 IGCT JO .4 10 Njësia e kontrollit të energjisë 37 IGCT NR.3 7,5 Bateri hibride (bateri tërheqëse), konvertues DC/DC 38 IGCT NO.2 5 Sistemi hibrid 39 IG2NR.1 5 DCM, CAN Gateway ECU 40 GAUGE 5 Matësat dhe njehsorët 41 DC/DC 150 2013-2014: RH-J/ B DC/DC, P/I DC/DC

2015: RH-J/B DC/DC, P/I DC/DC, LH-J/B DC/DC, LUG-J/B DC/DC 42 P/I DC/DC 100 RR S/SHADE, DEFOG, MJEGULL, BASHT , PANEL 43 RH J/B DC/DC 80 Blloku i kryqëzimit djathtas 44 LH J/B DC/DC 50 Blloku i kryqëzimit në të majtë 45 H-LP CLN 30 2013-2014: Pastrues i fenerëve

2015: Nuk ka qark 46 FAN NR.2 40 Tifozët elektrikë ftohës 47 LUG J/B DC/DC 80 Blloku i kryqëzimit të ndarjes së bagazhit 48 FAN NR.1 80 Tifozët elektrikë të ftohjes 49 PTC NO.1 50 PTC ngrohës 50 PTC NR.2 50 Ngrohës PTC 51 HTR 50 Sistemi i ajrit të kondicionuar 52 ABS NR .1 30 2013 : ECB

2014-2015: Rele motori 53 ECU-B NR.2 7,5 Nuk ka qark 54 DEICER 25 Fshirës fshirëse xhami 55 ABS KRYESORE 3 10 Frenasistem 55 FILTER 10 Kondensator 57 A/C W/P 7,5 Sistemi i kondicionimit 58 KËMBIMI 10 Sigur rezervë 59 PARE 30 Sigur rezervë 60 KEMBIMI 20 Sigur rezervë

Kutia e siguresave në ndarjen e bagazhit

Vendndodhja e kutisë së siguresave

Ndodhet në anën e majtë të dhomës së bagazhit, pas kapakut.

Diagrami i kutisë së siguresave

Caktimi i siguresave në bagazh
Emri Vlera e amperit [A] I mbrojtur nga qarku
1 PSB 30 Rripat e sigurimit para përplasjes
2 PTL 25 Hapëse dhe mbyllëse e trungut të energjisë
3 RR J/B-B 10 Sistemi i aksesit inteligjent witti me butonin e nisjes
4 RR S/HTR 20 Ngrohës të sediljeve (prapa)
5 FR S/HTR 10 Deti t ngrohje/ventilatorë (para)
6 RR FOG 10 Pa qark
7 DC/DC-S (HV) 7,5 Konvertuesi DC/DC
8 BATT FAN (HV) 20 Sistemi i ventilatorit ftohës të baterisë hibride (bateri tërheqëse)
9 SIGURIA 7,5 SIGURIA
10 ECU-B NR.3 7,5 Parking

Unë jam Jose Ford dhe i ndihmoj njerëzit të gjejnë kuti siguresash në makinat e tyre. Unë e di se ku janë ata, si duken dhe si të shkoj tek ata. Unë jam profesionist në këtë detyrë dhe krenohem me punën time. Kur dikush ka probleme me makinën e tij, shpesh ndodh sepse diçka nuk po funksionon siç duhet me kutinë e siguresave. Këtu hyj - i ndihmoj njerëzit të zgjidhin problemin dhe të gjejnë një zgjidhje. Unë e bëj këtë prej vitesh dhe jam shumë i mirë në të.